Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2437.37
BIST 100
10268.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Haziran 2013

Bu Tayyip Erdoğan'a Karşidirlar

İnsanlarılider kılan özellikler çok belirgindir. Herkes baktığında bu özellikleri fark eder, birilerine açık, başkalarına kapalıdeğil, bakan herkes görür, bilir.

Tayyip Erdoğan'ı1985'te birkaçdakikalığına görmüştüm, İstanbul'da dostlar meclisindeydik. Gençtim, 1402'lik bir yasaklıydım. Tanıştık gülümsedi "Hocam, Darbeci anayasaya HAYIR diyen Bingöl'ün değerli bir evladıyla tanışmaktan dolayışerefyab oldum"demişti. Sonra ayrılmak zorunda kalmıştı.

Daha sonra yine 1985'te görüşmüştük,

İstanbul İl BaşkanıydıRefah Partisinin,

Daha sonra birkaçkez görüşme imkanımız oldu.

Onu domine eden ve azim, gayret, ideal ve hedefini belirleyen iki önemli unsur ön plana çıkıyordu:

İnancı

Halka hizmet aşkı

Doğrusu iki unsur da birbirini besleyen lazımelerdi.

İnancıhalka hizmeti zorunlu kılıyordu

İnancında dürüst olan, inancınısahih temeller üzerinde inşa eden kimse "Allah'ın yeryüzündeki mağdur ve mazlum"halklarına hizmet etmeyi vazife kabul etmiştir. Bu yüzden onun bu özellikleri ta o günden biliniyordu.

Başkalarının bilmediği, bilenlerin kabul etmediği,

Ama aziz halkımızın kadrini bildiği bu özellikleri bugün faiz lobisi tarafından törpülenmeye çalışılıyor.

Tayyip Erdoğan faizcilerle değil, ribacı-tefecilerle mücadeleyi kazanacak mı?

Allah'ın izniyle, bu aziz milletin desteğiyle evet kazanacak.

Bu kanaate nasıl vardığımımerak edenlere anlatayım:

Yıl: 1986,

İstanbul

İstanbul Refah Partisi İl BaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'la spontane gelişen bir sohbetteyiz.

Hazirunlardan biri "dün gece rüyamda Duha Suresini okuyordum, tanımadığım biri bana seslenip 'İnşirah'ıda oku' dedi." Herkes rüyaya farklıbir yorum getirdi. Başkan bana dönüp "Hocam sizden de dinleyelim"dedi. 1983'teki tutuklanmamda yüzlerce kitabıma dönemin darbecileri tarafından el konduğunu bildikleri için gülümseyerek "hocaların ilmi kitaplarla beraber gitmez değil mi?"dedi.

Ben de rüyaya yorum değil ama İnşirah suresi ile ilgili müderris olan babamdan duyduklarımıanlatabilirim dedim.

Tayyip Bey yerinden doğruldu, anlattıklarımıdikkatle dinledi.

Babamdan duyduklarımıanlatıyordum.

Surenin sonuna geldiğimde,

"Fe iza ferağate fenseb, ve ila Rabbike ferğeb"

"Bir işini, görevini, hasenatıbitirdiğinde yenisine başla ve sadece Rabbinin rızasını, O'nun desteğini, O'nun sevgisini kazanmayıkazanç/amaçbilerek. Yani, durmadan çalışmalı, yaptığın birkaçişle yetinmemeli"demiştim ki Tayyip Başkan "yani durmak yok, hizmete devam"demişti.

Bu sohbetten sonra "karamsarlığın hayatımıza hükmetmemesi gerektiği"ni ve "hak için halka hizmet ederken aralıksız hizmetin esas alınmasıgerektiği"ni söyledi tok sesiyle. Buna ben "seri salih amel üretme"diye mukabelede bulunmuştum.

Bu sözüm üzerine "bu final cümlesiydi, seri salih amel üretmeliyiz, inşaallah milletimiz bize görev verecek ve biz de bıkmadan, usanmadan, şerefle halkımıza kesintisiz ve seri yararlıişlerle hizmet edeceğiz, Allah bizim karşılaşacağımız zorluk ve sıkıntılarda inşirah gönderir"demişlerdi.

Bunu niye mi anlatıyorum?

Son 20 yıldır Tayyip Erdoğan'a bakıyorum, hayırlıhizmetlerde bıkmadığını, yorulmadığını, çekilmediğini, çekinmediğini, bilakis her geçen gün hizmet alanınıgenişletmek için müthiş performans sergilemekte olduğunu görüyorum.

Son on yıldır siyasi, ekonomik, sosyal, uluslararasıalanında yaptıklarıyla dünya çapında bir lider olduğunu ortaya koydu. Elbette ki sevmeyeni olacak çekemeyeni de. Bunlar siyasette gayet normal,

Ancak ülkesinin refahını, kalkınmasını, saygınlığını, özgür ve özgünlüğünüher şeyin üstünde tutmak için çabalayan bir lideri küresel güçodaklarıistemezler.

Ama bu karanlık odaklar bilmeliler ki Tayyip Erdoğan halkına dayanmış, Hakk'a güvenmişbir lider olarak ölümüne de olsa halkın ve haklının yanında yer almayıesas alır. Sayın başbakan bu konuda tırsmaz, yılmaz, siyasi geleceğini değil canınıda tehlikeye atar "gerektiğinde zehir içer"yine de doğru olanıyapar.

İşte,

Yaşamakta olduğumuz süreçte faiz lobisinin bunca yıldır başbakan Sayın R. Tayyip Erdoğan'ıtanımadığını, kararlılığınıbilmediklerini ve bu yüzden kendisiyle çelik-çomak oynamayıgöze aldıklarınıgörünce mutlu oluyorum. Çünküdevletleri kemiren ve devletlerin bütçesini sülük gibi emen faizcilerin yakında Türkiye'deki ayağının kırılacağınıgörüyorum.

Yalnız bunların mı?

PKK barışsürecini kabul ettikten sonra silahınısatamayan, uyuşturucu trafiği zora giren, örgütün diğer ihtiyaçlarınıkarşıladığıiçin artık satamayacağıiçin zarar eden, bilumum fitneci, kaçakçı, faizci ve hepsinin hizmetkarıolduğu uluslararasıkaranlık güçler büyüyen, küresel güçolmaya yol alan, bölgesinde saygın bir Türkiye istemiyorlar. Ancak,

Bunlar Tayyip Erdoğan'ıtanısalardıbu kadar aleni, şeffaf ve alçakça saldırıbaşlatmazlardı. ÇünküTayyip Erdoğan ölüme tililili*çeken bir lider, tırsıp sinen genel başkanlardan değil.

Türkiye ciddi bir sınavdan geçiyor

Haklının güçlülüğüile güçlünün haklılığımücadelesi,

Emperyalist hegemonya ile milli iradeyi esas alan bir liderliğin buna dur diyen mücadelesi,

Sülük gibi halkın parasınıbankalar yoluyla emen riba lobisi ile halkının hakkınıyedirmem diyen mücadele.

Acısımı?

Bu hesabıbu ülke gençleri üzerinden ETÖ'cü, ulusalcıfaşistler üzerinden görmeleriu2026

Yetmiyor, daha dün dost! AB üzerinden görüyorlar. Haçlıruhu böyle bir şey:

Güçlübir Türkiye istemezler.

Düşünebiliyor musunuz?

Yeryüzünde 'neden bana borçvermiyorsun'kavgasınıçok yaşadık, ama 'neden benden borçistemiyorsun' savaşınıbaşlatan ribacılobi ile Tayyip Erdoğan'ın mücadelesi aslında Batı'nın 'bize muhtaç, kapımızda dilenci gibi kalan Türkiye arzusu" ile buna karşı'ülkem dik duracak, kimseye boyun eğmeyecek' diyen bir lider mücadelesidir.

Biz bu mücadelede ölüme ti kilitli diyor ve sayın başbakanımızın yanında olduğumuzu dost düşman herkese ilan ediyoruz.

Twitter: @ahmetay_

*Diyarbekirliler bir konuda korkmadıklarınıifade etmek için "ölümüne tilili"yi diyorlar.