Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.58
Gram Altın
2412.05
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Haziran 2021

​Bu telaş niye?

Kıymetli okurlarım, Anayasa Mahkemesi, HDP’yle ilgili iddianameyi kabul etti. Yüksek Mahkeme’nin, iddianameyi kabul ettiği açıklanınca, birilerinin çok telaşlandığını gördük...

Arkadaşlar, ortada fol yok yumurta yokken, bu telaş niye? Daha karar açıklanmamışken, neden feryad-ı figan ediyorsunuz? Ne oluyoruz? Yoksa siz, HDP’nin, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılacağını mı düşünüyorsunuz?

Acaba, bu telaşın altında bir diyet ödemesi mi var? Yoksa, 31 Mart da alınan gizli desteğin karşılığı mı veriliyor? Dahası, önümüzdeki seçimlerde alınacak olan, gizli desteklere zemin mi hazırlanıyor?

Terörle ilişkisi olan parti kapatılır...

Biliyorsunuz,, Anayasa ve kanunlarda yapılan değişiklikle, bu ülkede parti kapatmanın önü kesildi. Artık, ülkemizde zırt pırt parti kapatma dönemi ortadan kalktı.

Yalnız, bunun bir istisnası var. O da, terörle ilişkili olmamak... Terörle bir şekilde bağlantın varsa, kapatılırsın kardeşim... Bunun lamı cimi yok...

Teröre bulaşmış bir partiyi kapatmamak demek; gelecek nesillere karşı görevi yerine getirmemek demektir. Teröre bulaşmış bir partiyi kapatmamak demek; Şehitlerin sorumluluğunu üzerinde taşımak demektir.

Şimdi can alıcı şu soruyu soruyorum: Bu memlekette, HDP’nin terörle uzaktan yakından bir alakası yoktur diyecek babayiğit var mı? Mesela, bu babayiğit HDP’nin, Kandil’le bir alakası yoktur diyebilir mi?

Hal böyleyken, konuyu demokrasi kılıfına sarmaya çalışıyorlar ya... İnsanın aklı almıyor doğrusu. Hangi demokrasi, terörle siyaseti bir arada tutar? Dünyanın hangi ülkesinde, partilere terörün sözcülüğünü yapma izni verilir?

Ha bunun düşünce hürriyetiyle de bir alakası yoktur. Evet, kişilerin düşünceleri dizginlenemez... Ama vatanın bütünlüğüne zarar verecek her faaliyet, bir şekilde kontrol altına alınır ve cezalandırılır. Bu böyle biline...