Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Mart 2018

Çanakkale ile Zerdüşt arasında Kürtler

Kürt halkı, Zerdüşt'ün ateşine doğru değil, Çanakkale'ye doğru koşmaktadır. Kürt Halkı; amacından saptırılmış olan Nevruzu protesto ediyor. PKK ve arkasındaki dış güçler, Türkiye'yi derinleşmiş bir iç savaşa çekmeye çalışmaktadırlar. Bunun için de 2018 Nevruz'unda yapacakları provokasyonlara, Kürtlerin yoğun katılımını istiyorlar.

Kürt Halkı'na çağrımızdır. PKK ve arkasındaki dış güçler, Türkiye'yi Suriyeleştirmeye çalışmaktadırlar. Halkımızı, 2018 Nevruzunu protesto/boykot ederek, bu provokatif eylemlere katılmamaya çağırıyoruz.

Halkımızı; PKK/PYD, HDP, DBP,u2026 gibi KCK terör örgütlenmesinin bütün illegal ve yarı-legal yapılarının yapacağı; hiçbir gösteri, miting, etkinliklere katılmamaya çağırıyoruz.

PKK, HDP, DBP,u2026 gibi KCK terör örgütlenmesinin yaptığı, yapacağı hiçbir eylem barışçıl amaçlı değildir.

PKK, HDP, DBP,u2026 gibi KCK terör örgütlenmesinin yaptığı, yapacağı hiçbir eylem demokratik eylem değildir.

PKK, HDP, DBP,u2026 gibi KCK terör örgütlenmesinin yaptığı, yapacağı eylemler, tamamen Türkiye'yi Suriye gibi derinleşmiş bir iç savaşa çekmeyi amaçlamaktadır.

Kürt Halkı nasıl ki; PKK'nın devrimci halk savaşını boşa çıkardıysa, PKK'yı desteklemek zorunda kalmamak için; evini, barkını, yerini, yurdunu, mahallesini, Cizre'sini, Nusaybin'ini, SUR'unu, Silopi'sini, Yüksekovası'nı,u2026 terk ederek, tepkisini somut bir şekilde ortaya koymuşsa, Nevruzda (ve ilerleyen günlerde) olacak provokasyonların önüne geçmek için de Nevruzu boykot etmelidir ve edecektir.

PKK ve ARKASINDAKİ GÜÇLERİN YENİLGİSİ KÜRTLERİN YENİLGİSİ DEĞİLDİR.

PKK, çözüm sürecini bitirerek başlattığı, devrimci halk savaşını kaybetmişti zaten. AFRİN'deki savaşı da kaybetmiştir. Ama, kendi yenilgisini, Kürtlerin yenilgisi olarak propaganda yapmaktadır. Ortada Kürtlerin yenilgisi diye bir şey yoktur. Kaybeden, PKK ve arkasındaki dış (özellikle ABD) güçlerdir. Kürt Halkı; çözüm sürecini bitiren PKK (HDP, DBP,u2026)'yı, bundan böyle sürekli cezalandıracaktır. HDP'ye oy vermeyerek, PKK/HDP eylemlerine, mitinglerine destek vermeyerek, tepkisini daha güçlü bir şekilde gösterecektir.

Bunun için, PKK'nın her köyde, her mahallede, her şehirde, her ilde, her ilçede,u2026 "Zerdüşt Ateşi" yakmayı ve iç savaş çıkarmayı amaçladığı 'Nevruz' büyük bir fırsattır. Kürt Halkı Newrozda, KCK, HDP, PKK,u2026terör yapılanmalarına gerekli cevabı, Nevruzu protesto ederek, etkinliklere, mitinglere katılmayarak gösterecektir.

2018 Nevruzu, PKK tarihinin en sönük Nevruzu olacaktır. Kürt Halkı tepkisini, Nevruz gösterilerine, kutlamalarına,u2026 katılmayarak somut bir şekilde gösterecektir.

PKK, Nevruzu; baharın gelişinin kutlanması olmaktan çıkarmış, Rio Karnavalı'na dönüştürmüş ve Zerdüşt'ün ateşine koşmak olarak saptırmıştır.

Kürt Halkı Nevruzda, Zerdüşt'ün Ateşine - Rio Karnavalı'na değil, Çanakkale'ye, koşacaktır, Çanakkale ruhuna koşacaktır, birlikte yaşam iradesine, ortak kaderine, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, barışa,u2026 koşacaktır.

Bundan böyle Mart ayı Nevruz ile değil, Çanakkale Zaferi ile anılmalıdır. Cumhurbaşkanlığı her yıl 'Çanakkale Zaferi Resepsiyonu' düzenleyerek, zafer resepsiyonu, geleneksel hale getirilerek, bu sürece katkı yapabilir.

Mart ayı bundan böyle, Çanakkale Zaferi ile anılmalıdır. Mart ayı; hormonlu bir Kürt ulus/ırkçı/faşist bilinci oluşturma amaçlı ve Zerdüşt'ün Ateşine dönüştürülerek, amacından saptırılmış bir Nevruz ile anılmamalıdır.

PKK, Nevruzu tüketmiştir. Nevruz artık baharın gelişi olarak kutlanmaktan uzaklaşmıştır. Kürtlerden bekledikleri katılımlar da olmayacak. Boyunlarının ölçüsünü de alacaklardır.

Kürt Halkı; barıştan, kardeşlikten, birlik ve beraberlikten,u2026 yanadır. Kürt Halkı; kendi ülkesini, kendi vatanını, kendi devletini, kendi TÜRKİYE'sini kimseye böldürmeyecektir.

Biz, Kürt Halkını, Selahaddin Eyyubi'nin peşinden gitmeye çağırıyoruz. ABDullah ÖCALAN ve Zerdüşt'ün peşinden gitmemeye çağırıyoruz.

***

Barış ve huzur ortamını sağlayalım

Sonuç olarak, PKK, baharın gelişinin kutlandığı nevruz bayramını, Zerdüşt'ün ateşini yakmak olarak görüyor.

Biz Kürtler olarak her baharda Zerdüşt'ün ateşine değil, Çanakkale ruhuna koşmalıyız. Kur'an'da emredildiği gibi Müslümanlar olarak barış ve huzur ortamını tüm insanlık için sağlamalıyız. Türk ve Kürt halkları olarak birlikte yaşam iradesine, ortak kadere, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, barışa koşmak için Mart aynı içindeki hormonlu ulusalcılık aşılayan Zerdüşt ateşinden uzak duralım.