Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2432.56
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Şubat 2016

Casus seviciliği!

Hakkında, devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri casusluk maksadıyla açıklama ve silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme suçlarından dava açılan iki gazeteci AYM marifetiyle serbest bırakıldı. Can Dündar'a bu müjdeli haberi Gül'e 12 yıl yol arkadaşlığı yapmış olan Ahmet Sever verdi. Sever; "Can dostum, sana bunları yaşatan zihniyet yenileceku2026 Şimdi çıkacaksın ve daha gür sesle daha güçlenmiş(!) olarak gazetecilik(!) yapacaksın" diyordu. Kısacası; "Sana bunları yaşatan Erdoğan yenilecek, AYM'de güçlüyüz, şimdi çık ve hesap sor, arkanda biz varız" demeye getiriyordu. Can Dündar da çıkar çıkmaz "bizi içeri attıklarına pişman olacaklar" diyerek can dostunun verdiği mesajı aldığını ilan etti. Aslında asıl müjde bundan 3 hafta kadar evvel Pensilvanya'dan gelmiştiu2026 "Öyle gelişmeler olacak ki diyordu o zat, zevkten bayılacaksınız!" İşler yolunda gitmeye başlayınca da "köksüz ağaçlar gibi devrilecekler" diyerek malum tehditlerden birini daha savurmuştu.

AYM'nin bu kararı bazı kesimler tarafından sevinçle karşılandı. Hatta emsal gösterilerek diğer gazetecilerin de salıverilmesi için harekete geçildi. Turan Alkan; "Ankara'da hakimler varmış" dedi örneğinu2026 Abdülhamit Bilici, Erdem Gül ve Can Dündar'la bir özgürlük hatırası (!)fotoğrafı çektirdi. Hasan Cemal, "Dündar aramızda, mutluyuz" diyerek paylaştı duygularınıu2026 Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Cengiz Çandar, Murat belge, Tarık Toros, Mümtazer Türköne türünden ne kadar kadrolu yazar-çizer varsa hepsi sevindiu2026 CHP, HDP VE AK Parti Grup Başkan Vekilleri de kararı sevinçle karşıladı. TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, bu kararın emsal teşkil etmesi gerektiğini söyledi.

Sadece, Tarık Toros, Nazlı Ilıcak, İdris Baluken, Kemal Kılıçdaroğlu değil Elif Çakır ve Ceren Kenar da kararı sevinçle karşılayanlardanu2026 Hukuk hepimize lazım diyordu Elif Çakır, yargı siyasallaşmamalı(!) Tebrikler AYM" Ceren Kenar da sevincini yüksek sesle; İşte bu! diyerek paylaştı ve ekledi; AKP'den ilk yorum: Sevinçle karşıladıku2026 Muhtemelen Ali Bayramoğlu gibi Mehmet Ocaktan, Etyen Mahçupyan ve çömezleri de kararı sevinçle karşılayanlar arasındadır. Kaldı ki Mehmet Ocaktan bir yazısında hiçbir hukuki dayanağı(!) olmadan Dündar ve Gül'ün tutuklanmasını başlı başına bir tedirginlik vesilesi olarak değerlendirmişti. Böyle giderse Bülent Arınç da cübbesini tekrar üzerine geçirme ihtiyacı hissetmeyecek! Dündar'a esaslı 11 soru soran Yıldıray Oğur ise şu vakte kadar sessiz kaldı. Umarım beni yanıltır.

Sormak lazımu2026 Bu sevinç gösterileri ne anlama geliyor? Kendi ülkesini terörist ülke olarak gösteren ve Cumhurbaşkanını Lahey'de yargılatmak isteyen gazeteci kılıklı bir casusun tahliye edilmesi sizi neden mutlu etti? Bu nasıl bir casus seviciliğidir! Hangi ülke, basın özgürlüğü kisvesi altında ulusal güvenliği tehdit eden gizli belgelerin ifşa edilmesine müsaade eder? Julian Assange, Edward Snowden, Bradley Manning gibi isimlere madalya mı takıldı? O halde ülkesini terörist ülke olarak gösteren bir gazetecinin serbest bırakılması neden bir hukuk zaferi olarak takdim edilmek isteniyor? Bu neyin başarısıdır Allah aşkına!

Karşımızda Gezi, 17-25 Aralık operasyonlarıyla devrilmeyen Erdoğan'ı MİT tırlarıyla devirmeyi planlayan bir yapı ve bu yapıyla işbirliği yapmış bir gazeteci var. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu görüntülerinin hemen ardından; "u2026 bu MİT'e yönelik ortaya atılan iftiralar bir ajan casusluk faaliyetidir. Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek, "üst akıl" bunlara böyle talimat veriyor. Avukatlarıma söyledim ve hemen davayı açtımu2026"diyerek tepkisini ortaya koymamış mıydı? Tamam, FETÖ, PKK/HDP ve CHP'yi anladık da size ne oluyor? Siz hangi hesabın içerisindesiniz?

Hesapları ortadau2026 Mehmet Ocaktan gibi dünyadan kopuk bir yazarın da ifade ettiği gibi onlara göre Erdoğan "üst akıl" paranoyalarıyla ülkeyi karmaşık hale getirdi. Ülkeyi kutuplaştırdı, başkanlık ısrarıyla da her geçen gün bir bilinmeze doğru gidiyoruz. Dolayısıyla evvela bu kızgın demirin(Erdoğan) soğutulması elzem! Sözümona kutuplaşmayı ve çatışma ortamını bitirmek için de uzlaşmak ve el sıkışmak gerekiyor. Velhasıl küresel sermayenin açtığı yolda, kurduğu ülküde, Erdoğan'sız mutlu-mesut yaşayacağız. Peki, kiminle el sıkışacağız? Kiminle uzlaşacağız? FETÖ ve HDP ile mi? Şimdilik bunu açıkça dillendiremiyorlar. Belki yeni kuracakları gazetelerinde öğreniriz. Fakat Erdoğan'sız bir Türkiye istediklerinden artık kuşku duymuyoruz.

Epeydir 3-5 kendini bilmez sahte hesap yüzünden Erdoğan'ın yanında yer alan hemen herkesi aşağılayan, onları "reisçi, trol, yakala" olarak takdim eden bir kesim oluştu. Kendilerini, ağırbaşlı, kaliteli, seviyeli, yüksek ahlak sahibi olarak gören bu kesim ısrarla Erdoğan'ın bu insanlardan kurtulması gerektiğini ifade ediyor. Twetter ve facebook gibi sanal ortamlarda yaptıkları sosyolojik araştırmalardan elde ettikleri bilimsel verilerle Erdoğan'a siyasi nasihatlerde bulunuyorlar! Bazı sahte hesaplardan kasıtlı olarak fitne amaçlı linç kampanyaları düzenlenebilir. Lakin siz bu grubun içine Hilal Kaplan gibi bir yazarı da dahil ederseniz işte orada başka bir hesap vardır. Bu düpedüz Erdoğan'ı yalnızlaştırma operasyonudur. Erdoğan'ın ve onu destekleyenlerin direncini kırmak istiyorlar.

Bugün Türkiye, Suriye üzerinden verilen büyük bir savaşın tam ortasındadır. Planlarını bozacak bağımsız, güçlü, dirayetli bir Türkiye istenmiyor. İslam ülkelerinin birlik olması istenmiyor. Bu yüzden Erdoğan'ın eli zayıflatılmak isteniyor. Buna içeride de dışarıda da müsaade etmemeliyiz.

@sivildemokra

[email protected]