Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2408.96
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Ekim 2014

CEHALET ACI ÇEKMEZ

Böyledir; özünde peygamber çiçeği kadar naif ve kırılgan bir temizlik saklayan fakat araçlarla oyalanırken amacını sıklıkla unutan insanların olduğu toplumlar, tekerrür eden imtihanların yollarını adımlaru2026 Hep bir şeylerin yoluna girmesini, süku00fbnetin iktidar olmasını özler dururuz. Bizi, siyasu00ee çekişmelerden, kavgalardan, fikir çatışmalarının yarattığı gerginliklerden daha ciddi sorunların beklediğini savunuruz fakat başımızı ellerimiz arasına alarak daha iyi bir gençlik, daha eğitimli bir toplum, daha temiz yarınlar için ne yapmamız gerektiğini düşünmemiz ve kol kola yürümemiz gereken bir zamanda yine daimi olmayan/günü ihtiva eden mevzuların ortasında durur da kısır çekişmelerin eteğinden tutunuruzu2026

(Bu, son günlerde yaşanan ağır tahrik ve tahribin kalbimizi yangın yerine çevirişine mal edilen bir sebep sonuç dayanışması değildi. Olması gerektiği şekilde, küçük bir öz eleştiriydi.)

Doğu bu vatanın yaralı yanı, can ağrısıu2026 Vakti zamanında şu yahut bu nedenle açılan yaralar da senelerdir el birliğiyle, bilhassa devlet eliyle sarılmaya çalışıldı. Doğu'ya ciddi yatırımlar yapıldı. Emanet yükünü o beldelerde taşıyan, oralarda nefes alan arkadaşlarımdan dinliyorum seneler öncesinin hikayeleri ile dünle bugünün takdire sığmayan ayrımını, şükür hisleriyle doluyorum. Bu cephede kardeş olabilmenin, kardeş kalabilmenin, kardeş yaşayabilmenin mücadelesi sonuna kadar verildiu2026 Huzur bu yüzdenu2026

Örneğin, acı bir hatıra olarak senelerce yüreklerimizde taşıyacağımız Van depremi bu aziz milleti yardım ve destek çatısı altında kenetleyen üzücü olaylardan biriydi. Van sarsıldı, devletimiz ve insanımız onardı. Yaralandı, yaraları sarıldı.

Halktan alınan vergilerle ülkemiz, iki milyon mülteciye -ayrım gözetmeksizin- ev sahipliği yaptı. Zaman zaman olumsuzluklar yaşansa da ensar ruhunu yaşatma ve teslim gayretine girdi.

Öyleyse nedir ekmeğini yediği, suyunu içtiği toprakları hunharca talan eden, ülkeyi yangın yerine çeviren bu gençliğin derdi?

Senelerce kurşunlarla tehdit edilen, molotof kokteyli atılan, taşlanan Türk polisinden Kobani'yi kurtarmasını bekleyen, sonra da sokak dili bile diyemeyeceğimiz bir vahşetle yaşadıkları toprakları katletme çabasına giren bu aciz, rezil, insanlığa mugayir gençliğin derdi nedir? Işid Diyarbakır, Siirt, Mardin, Elazığ, Mersin, İstanbul, Şırnak'ta mı ki illerimiz ve insanımız tehdit altında?

Kamu binalarına, resmu00ee araçlara; halk eğitim merkezlerine, dershanelere, okullara, otobüslere, hastanelere saldırarak yağmalayan, onlarca insanın ölümüne neden olan akla ziyan zihniyete baktıkça ezcümle diyor kalbim;

Cehalet acı çekmiyor.

Cehalet acı çekmiyor. Bilmemek yükü insana bağışlanan en erdemli duyguları; vefayı, samimiyeti, hassasiyeti, gözyaşını, merhameti söküp alıyor.

Bir de bu hadiselerden adeta nemalanır portre çizen, aradığı fırsatı bulmuşçasına haber yapmaktan imtina etmeyen, saldıran, saldırtmayı amaçlayan, kışkırtan yayın organları varu2026 Bir kısmı dini duruşuyla varlık mücadelesi veren ve kendisinden beklenen davranış itidal çağrısı olduğu halde yaraya neşterden çekinmeyen bu şer çetelerinin ihanetini kalbimize yazıyor;

Türkiye bu devranı da atlatacak fakat tarih sizi unutmayacak diyorum.

Selam ile.

Nuray Alper