Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Şubat 2017

Çelişkiler çelme takmasın ayağınıza!

İSLu00c2M, insan ve vatan düşmanı zihniyetin, Müslümanlarla olan hesaplaşması; ellerindeki devlet gücünü kullanarak hızlandırdıkları 28 Şubat döneminde, darbecilerin en büyük kozu yargıydı.

Bizim gibi bir çok insanı, fikirlerine inançlarına ve hayat tarzlarına karşı gördükleri için "İslami Terör" yaftasıyla idamlarla yargılayıp ağır cezalar vererek zindanlara doldurmuşlardı.

Birkaç gün önce Bolu F Tipi Cezaevinde çile dolduran 28 Şubat mazlumu bir kaç arkadaşımı ziyarete gittik. Mücbir sebeplerden dolayı uzun bir aradan sonra ilk ziyaretimdi.

Demirler erimiş abi!

En azı 16 olmak üzere, 22 senedir zindanda tutulan arkadaşları ziyaret mahallinde beklerken birlikte olduğum gazeteci Yakup Köse'nin pencereden bakıp "demirler erimiş abi" deyişi, o demirlerin ardında 10 yıl kalmama rağmen beni bile dehşete düşürdü.

Yüksek güvenlikli cezaevi statüsüyle "çok tehlikeli teröristler" olduğumuz için Bolu F Tipi cezaevine, hep olduğu gibi bir bayram arefesinde paket edilmiştik.

O zamanlar "villa gibi, pırıl pırıl cezaevi yeni konuklarını bekliyor" diye propaganda pompalanıyordu bütün medyada. Cezaevi yeni, demirler yeni, gardiyanlar yeni fakat eski mahkumlar olarak bizler, Bolu F Tipi cezaevinin ilk tutsaklarıydık.

Yıllar geçti, biz bir şekilde çıktık ama geride bir çok arkadaşımızı bırakmak zorunda kaldık.

Zaman, demirleri eritmiş, duvarları çürütmüş !..

Vatanı koruma çabası

Emperyalistin coğrafyamızı talan ettiğini görüp vatanı bu zalimlerden koruma çabasıyla, bu güçlerin maşası olan, İslam ve vatan düşmanı darbeci-işgalci zihniyetle mücadele ettiği için 21 yıldır cezaevinde yatan Müslümanların olduğu çelişkilerle dolu bir zamanda yaşıyoruz.

28 Şubat darbesini yapanlar ile 15 Temmuz günü işgal girişimine kalkışanlar, dün olduğu gibi yine kol kola zulmün kaynağı olan sistemin devamı için birlikte hareket ediyor.

Sorun, sürekli mağdur üreten sistemin kendisiyken sistemin zulmünden bahsedip bu sistemin devamı için yıllarca kendilerini mağdur eden laik faşist zihniyetle ortak hareket edenlerin olduğu akıllara zarar çelişkilerle dolu bir dönemdeyiz.

Aynı şekilde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkça ve defalarca bu mağduriyetlerin giderilmesi için çağrısıyla girişimde bulunduğu bir zamanda, arkalarında her zaman emperyalist güçlerin olduğu bilinen zihniyetin zulmettiği insanların mağduriyetini bir türlü sonlandıramayan ve kendisi de o güçler tarafından hedefe oturtulmuş olan iktidarın çelişkisiu2026 O darbecilerin verdiği yargı kararları hala hükmünü nasıl koruyabilir sorusunu sormuyorlar kendilerine...

Anadolu çocukları durur

28 Şubatçı darbeciler, 15 Temmuz işgalcisi FETÖ'cüler ve bilumum İslam ve insan düşmanı yapıların ortak hareket ettiği bir zamanda, bu yapıların karşısında, pazarlıksız inanan ve vatanını can pahası koruyacak olan Anadolu çocuklarından başka duracak kimsenin olmadığı görülmüyor mu?

Biz her yanıyla çelişkilerle dolu bir hayatı yaşarken, demirleri eriten duvarları çürüten zamana, hiçbir çelişkiye düşmeden, inanmanın gücüyle tevekkül içinde dipdiri bir ruhla yıllardır direniyor esaret altındaki Müslümanlar.

Kimseden af ve merhamet beklentileri yok. Yeniden yargılanma yolu açılsın adalet yerini bulsun diyorlar.

Bu mağduriyetleri gidermek öncelikle iktidarın üzerindeki vebaldir. Yeniden yargılama yolunu açarak adil mahkemelerde zaten suçsuz olan bu insanların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.

Bedeni esir ruhları özgür bu insanların kurtuluşuna vesile olmak bedeni özgür ruhu esir insanların da kurtuluşuna vesile olabilir.