Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Eylül 2017

Cemaat Ve Tarikat Tartışması !

İlk söz olarak, 15 Temmuz işgal girişiminden sonra ortalığın toz duman olduğu bir demde yaşanan bir çok tartışmanın belirli bir gaye etrafında, şer zihniyetlerin algı operasyonu olduğunu düşündüğümü söylemeliyim. Hesaplaşmayı hakkıyla yapamayıp şerrin asıl kaynağını idrak edemeyenlerin önlerine 'atılan' mevzular üzerinden, meselenin ayağa düşmesine yol açtıklarını görüyoruz.

Gavur gavurluğuna, hain hainliğine, yobaz yobazlığına, müptezel müptezelliğine, saftirik cahil de cahilliğine devam ediyor.

Kimse kimsenin yanında durmayacak, bütün değerler ve değerli şahsiyetler itibarsızlaştırılacak, etrafında birleşilecek insan, fikir, ideal bırakılmayacak, neticede herkes kendi başına bırakılacak ve birlik de dirlik de kalmayacak... Sonra ? Karşımızdaki organize olmuş, şerrini kusmaya hazır devletlerin kontrolündeki yapılar vuracaklar darbeyiu2026

15 Temmuz, merkezi ele geçirerek muhiti kontrol etme operasyonuydu. Başaramadılaru2026 İkinci hamleleri, muhiti dağıt, birliğini boz, merkez yalnızlaşsın...

Batıcı müptezel tiplerin Müslüman hassasiyeti olanları tasfiye etme hevesi, dünyalık için hiç bir mukadddes ölçü tanımadan çatlayana kadar yiyen çalan arsızın doymayan iştahı, indirilmiş din peygamberi gibi davrananların (!) dini içten yıkma projesi, cehalet denizinde neredeyse boğulmak üzere olduğuna bakmadan İslam adına ahkam kesmeye kalkan yobazı, soytarılıkla ulema olmayı ayırt edemeyen bazılarının bu fitne ateşine odun taşıması, o bu derken ortalık çıfıt çarşısına çevirildi.

Olması gerekene dair bütün bir bakış açısına sahip olamayanların, sorunun asıl kaynağına hiç değinmeden, habire Fetö üzerinden cemaatlere sararak cemaatleri itibarsızlaştırmak istemesi ve cemaatlerin de yeterince malzeme vermesiyle, işleri çığırından çıkarır hale getiriyor.

Halbu ki bu şartlarda, daha düşman saldırısı savuşturulmadan, meselenin en can alıcı noktası olan yeni bir nizam tesis edilmeden, yüz -iki yüz yıllık sorun yumağını, sorunun başladığı dönem ele alınarak muhasebesini yapmadan, sosyal medya kalemşörlüğüyle problemi çözeceğini düşünme ahmaklığı ne kadar hazin bir neticeye götürüyor hepimizi görülmesi gerekiyor.

Bir kale düşününu2026 Her yandan kuşatılmış ve sürekli saldırı altında. Bunun yanında içerden habire gedikler açıp düşmanı içeri almaya çalışan hainler güruhu var. Bu ortamda kalenin içindekilerin muhkem bir şekilde durması ve savunma yapması beklenir değil mi? Kale düşerse içerde senin kaptığın koltuk, aldığın ihale, etrafına topladığın adam, kazandığın itibar, cemaatin, grubun, STK'n, eşin çoluk çocuğun, hiçbir şeyin kalmayacak. Telef edileceksin, kendinle beraber bütün bir millet esarete düşecek.

Cemaat ve Tarikatler üzerinden yapılan tartışmayı yapanların "cemaat" nedir, anladıklarını da sanmıyorum. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bir cemaattir anlamıyor musunuz? Lionslar, Masonlar, STK'lar versiyon farkıyla bir araya gelmiş cemaatlerdir aslında. Adı çağdaş olunca muteber de İslami olunca mı tehlikeli?...

Bin yıldır İslam sancaktarlığı yapan Selçuklu ve Osmanlı Devletinin ruhunu oluşturan Tarikat ve cemaatleri "bugünün" bakış açısıyla değerlendirenlerin, ya durduğu yerde problem var, yahut bakış açılarında.

Son İslam Devleti Osmanlı'nın yıkılışı ve İslamı bu topraklardan kazımaya adamış bir zihniyetin iktidarı ele geçirmesiyle başlayan sürecin neticesi olarak, Müslüman memlekette Batıcı zihniyet ve yaşam tarzını dayatanların doğurduğu sonuçtur bugünkü durum.

Buna ragmen, Anadolu ruhunu ayakta tutmaya devam eden ana unsurların içinde, herşeye ragmen yine bu cemaatlerin olduğuna 15 Temmuz'da bizzat şahit olduk.

Ortada bir sorun olduğu aşikar. Sadece dirlik ve birliği dağıtmaktan başka bir işe yaramayan füzuli tartışmaların ötesinde, problemin, Fetö ve benzerlerini doğuran sistem olduğunu ve sistemin bekasını savunup doğurduğu çocuklarla uğraşan bir dolu insan görüntüsünü anlayamamanın hazin neticesine doğru hızla yol alışımızu2026

Allah vatana millete ve ümmete zeval vermesin !