Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
35.08
Gram Altın
2474.91
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Temmuz 2018

Cemaat ve tarikatlara karne çıkarılmalı

Son yıllarda yaşadığımız FETÖ ve Adnan Oktar vakaları, ülkemizdeki cemaat ve tarikatlar sorununa neşter vurmayı mecbur bıraktı. Artık devlet ortada bir sorun yokmuş gibi davranamaz...

Ha baştan söyleyeyim, ben cemaat ve tarikatların bugüne kadar yaptığı faydalı hizmetleri yok sayıyor değilim. Tüm imkanlarını seferber ederek, insanların maddi manevi ihtiyaçlarını gidermeye çalışanlardan, Allah razı olsun.

Benim sorundan kastım, bu müesseselerin yeterince denetlenmemesidir. Biliyorsunuz, ortada yeterli denetim olmayınca, boşluklar oluşuyor. Bu boşluklarda, birileri tarafından suistimal ediliyor.

Neymiş efendim, adam yanmayan kefen satıyormuş. Neymiş efendim, adam Peygamber Efendimizi S.A.V. rüyada gösteren terlik satıyormuş. Dostlar, bu pazar öyle bir pazar ki her ürünün bir alıcısı var. Çünkü, bu konu insanların en hassas olduğu konudur.

Onun için ısrarla denetim diyoruz. Denetim konusunda da en büyük sorumluluk, Diyanet İşleri Başkanlığı'na düşüyor. Onların taşın altına elini koymalarının zamanı çoktan geldi. Hatta geçiyor bile...

Buradan Diyanet İşleri Başkanımıza seslenmek istiyorum. Sayın Hocam, uzmanlarından oluşturacağınız geniş bir komisyona, ülkemizde faaliyet gösteren cemaat ve tarikatların incelemesini yaptırın.

Sizin yaptıracağınız bu inceleme, onların karnesi olsun. Vatandaş bu karneye baktığında, cemaat ve tarikatların yanlış olduğu noktalarla doğru olduğu noktaları görsün. Devlet bu karneye baktığında, müdahale etmesi gereken alanları tesbit etsin ve hemen müdahalesini yapsın.

Halk arasında, en kötü kurallar bile kuralsızlıktan iyidir denir. Evet evet, ülkemizde faaliyet gösteren cemaat ve tarikatların, bir nizama, bir kurala bağlanması gerekiyor. Bunuda en iyi AK Parti İktidarı yapabilir. Çünkü, İktidarın zihninde bu müesseselere karşı bir önyargı yok.

Kaldıki, İktidarın yapacağı düzenlemeler, bu müesseseleri daha güzele, daha iyiye ulaştırmak için yapılacaktır. Yani niyet hayır, akibet hayır hesabı...