Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.03
Gram Altın
2465.12
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Kasım 2013

Cemaate Sorular

Uzun zamandan beri bir dershane tartışması aldı da başını gidiyor. Hükümet ve Cemaat, her iki taraf, aklıselim olma niteliğini kaybetmiş durumda. İktidar savaşının alanı, her geçen gün biraz daha genişliyor, saflar sıklaşıyor. Devlet erkini elinde bulunduran hükümet, eğitim sistemini kemiren kanserli bir UR olarak gördüğü dershaneyi dönüştürme misyonunu üstenmiş durumda. Cemaat ise insanlığa hizmet vasıtası olarak gördüğü dershanelerin gerekliliği üzerinden muhalefet söylemini derinleştiriyor ve şahinleşiyor. Kısacası tartışma, geri dönülmez bir noktaya ulaşmış durumda.

Evet, öncelikle, tüm bu tartışmaların ötesinde kesin olan şu: Eğitim sistemimizin köklü bir reforma ihtiyacı var. İlkokuldan üniversiteye kadar, eğitimin her kademesi çağın ruhuna uygun olarak yenilenmeli, dönüştürülmeliu2026 Bu eğitim sistemi ne özgür bireyle yetiştiriyor ne de bireyleri çağa hazırlıyor. Baştan sonra yanlış olan bu eğitim sistemi; sorun üretiyor, dershaneler ise kutsallaşıyor. Theodor Adorno'nun ifadeleriyle, kavganın taraflarına şunu söylemeli: "Yanlış hayat doğru yaşanmaz."

Tehlikenin Farkında Mısınız?

"Durun kalabalıklar, bu cadde çıkmaz sokak", "Bir dünya iniyor tepemizden, çatırdılar geliyor karanlık kubbemizden" diyerek haykırmak istiyorum. Çıkmaz bir sokağa doğru savruluyoruz, kardeşliğin mavi gök kubbesi parçalanıyor. İnsan sormadan yapamıyor. Hani sizler, Tevhid akidesine sımsıkı bağlı kardeşlerdiniz. Hani sizler, bu ülkenin sevdalılarıydınız. Hani sizler, hizmete taliptiniz; devlete ya da siyasete değil. Demek ki siz, vesayetçi düzene karşı "sadece" işbirliği yapmışsınız. Demokrasi mücadelesinde, el ve gönül birliği yapmamışsınız. Oysa aynı geminin yolcuları, aynı bütünün parçalarısınız. Bunun için sizlere, demokrasi mücadelesinin kahramanlarına şunu hatırlatmak istiyorum: "Ey iman edenler, adil şahitler olarak, Allah için, hakkı ayakta tutun. Bir topluluğa olan kininiz sizi adaletten ayırmasın."

Hizmet Hareketineu2026

1. Cemaat, hizmete mi talip devlete mi?

2. MİT krizinde nihai hedef, Başbakan mıydı?

3. Dershaneler, şakirt devşirme enstitüsü müdür?

4. Başbakan Erdoğan MİT krizi sonrasında cemaat için "Devlet içinde devlet olmuşlar" ifadesini açıklıkla kullandı. Cemaat, paralel devleti mi amaçladı?

5. Hocaefendi, Herkul sitesinde yayınlanan son konuşmasında "üslup uyarısı" yapmasına rağmen bazı cemaatçi yazarlar neden hala şahinleşmeye devam ediyor?

6. Yıllarca "Siyasetten Allah'a sığınırım" diye dua eden bir hareketin siyasete talip olması ahlaki midir?