Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2468.84
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Ocak 2014

Cemaat'in Dört İhaneti

Cemaatin dört zindanı mı demeliyim, yoksa Cemaat'in dört ihaneti mi? Açıkçası, göstergeler, ihanetten yana. Cemaat, neredeyse, ülkenin on yıllık kazanımlarını, yolsuzluk kalkanı ardına sığınarak yok etmenin peşindeu2026 Peki, bu resim nasıl okunmalı? Cemaat'in içinde bulunduğu psikoz ya da intihar halinin kaynağı nedir?

Öncelikle, Cemaat'in ihanet içinde oluşu yeni değil; geçmiş bunun örnekleriyle dolu. 28 Şubat'ta yaşananlar, Mavi Marmara olayında Fethullah Gülen'in İsrail yanlısı tutumu, göstergelerin sadece birkaçıu2026

İhanet 1: 28 Şubat post-modern darbesi

Cemaat, 28 Şubat sürecinde askere verdiği destek aşikar. Bunun yanı sıra, başörtüsüne özgürlük mücadelesinde laik medyanın yanında yer aldı. Başörtüsü eylemlerinin tüm yurda yayıldığı, Müslümanların darbeye ve zulme direndikleri bir dönemde Gülen, "Başörtüsü teferruattır" diyerek Müslümanların birliğini dinamitledi. Röportajın, başörtüsü düşmanlığının bayraktarlığını yapan Hürriyet Gazetesi'ne ve Ertuğrul Özkök'e verilmesi de oldukça manidar olsa gerek.

28 Şubat günlerinde, "Asker daha demokrat", "Erbakan İslam'a zarar veriyor", "Erbakan bu işi beceremedi; eline, yüzüne bulaştırdı. Emaneti, hemen vermelidir, millet adına yapmalıdır", "Erbakan, hükümeti bırakmalı; ülkeyi daha fazla germemeli" diyen, darbenin şakşakçılığını yapan Hocaefendi'ydi.

28 Şubat'ta demokrasi havarisi(!) kesilen Hocaefendi, şimdi de yolsuzluk havarisi kesildi; beddualar etti, seçilmişlere. Peki, Müslümanların birliğini dinamitlemek, iktidara tuzaklar kurmak ihanet değilse nedir?

İhanet 2: Mavi Marmara'ya karşı İsrail

Cemaat'in İsrail sevgisini ve desteğini bilmeyenimiz yok. Mavi Marmara olayında, İHH'nın İsrail'den izin alması gerektiğini iddia eden Hocaefendi, "İsrail'in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır" diyerek İsrail'in terör saldırısına destek verdi. Zalimin yanında mazlumun karşısında yer aldı.

Son olayı hatırlayacaksınız; 1 Ocak gecesi İHH'ya ait silah taşıyan bir TIR'ın Hatay'da durdurulduğu haberi medyayı altüst etti. Medyayı İHH'nın El-Kaide bağlantısı, Suriye'ye silah sevkiyatı ve İHH'nın TIR'ları haberleri süsledi. TIR propagandasında, Cemaat'in silahşorları Emre Uslu ve Radikal'den Fatih Yağmur sahnedeydi. İHH Başkanı Bülent Yıldırım'a göre; Emre Uslu, başka illerdeki TIR'ları göstererek teröre destek veren bir Türkiye algısı oluşturmaya çalıştı. İhanet, böyle bir şeyu2026

İhanet 3: MİT Olayı

Başbakana yakın olan Hakan Fidan; PKK ile diyalog kurulmasında, Oslo sürecinde ve Arap Baharı'nda etkin rol almıştır. Fidan, 7 Şubat 2012 tarihinde Başsavcı Sadrettin Sarıkaya tarafından, KCK operasyonu kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Bunun üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapılarak Hakan Fidan kurtarıldı. Başbakan, MİT operasyonundan sonra ATV canlı yayınında, "Asıl hedef bendim" diyerek operasyonunun büyüklüğünü ifşa etti. Bu süreçte Cemaat medyası, aralıksız, MİT'i hedef aldı. Asıl hedefi Başbakan olan bu operasyon, bu ülkeye ihanettir.

İhanet 4: 17 Aralık Operasyonu

17 Aralık tarihinde Türkiye, Cemaat cuntasının icra ettiği darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldı. Hedef, Başbakan Tayyip Erdoğan'dı; hedef, AK Parti iktidarının itibarsızlaştırılmasıydı. "Yargı ve polis içindeki bir paralel yapı tarafından Türkiye'ye açıkça suikast yapıldı. Bu yolsuzluk kılıfına sokulmuş İsrail destekli küresel ölçekte bir operasyondur" diyor, Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğluu2026 Lamı cimi yok; Türkiye'ye suikast düzenlemek, İsrail'in taşeronu olmak, ihanettir, bu ülkeye ihanettir.