Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2378.08
BIST 100
10238.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Temmuz 2014

Çetin Doğan ve Kur'an

20 Haziran 2014'te emekli Orgeneral Çetin Doğan Silivri Cezaevi çıkışında "7. yüzyılda Arapları geliştirmek için yapılan yasaların bugün ebedi ve ezeli olarak kalmasına imkan yoktur" dedi.

Sayın Doğan, Ergenekon, Balyoz, Yakamoz, v.s. gibi darbe davalarının birinde veya birçoğunda ismi geçen, Silivri' de darbe suçlaması ile tutuklu kalmış eski bir general...

Kendini Türkiye' yi kurtarmakla vazifeli sananlardan...

21. yüzyıla gelmiş Dünya' da, hala darbe ile meşgul olmakla suçlanıyor. Türk Milletinin iradesine saldırı teşebbüsünde bulunduğu iddia ediliyor.

Darbeler, Türkiye' nin geri kalmışlığının en önemli nedenlerindendir.

Son elli-altmış yıldaki darbelerin Türkiye'ye maliyeti 400 milyar doları aşmaktadır.

Sadece "17 Aralık Darbe Girişimi" 120 milyar dolar kaybettirdi.

Doğan' ın, rutin görevleri haricinde, Türkiye' ye yapıcı, yararlı bir hizmeti hatırlanmazken, yıkıcı darbelerle anılması esef vericidir.

Darbeci olmakla suçlanmak zaten mahcubiyet vericiyken, milletin değerlerine saldırıya kalkışmak özeleştiri yokluğu ve pişkinliktir.

Uzun süre tutuklu kalmış birinin hürriyete adım attığı ilk dakikada Kur' an'ı Kerim'e sataşması için ne nedeni olabilir?

1882 yılında İngiltere Başbakanı Gladstone Mısır için Avam Kamerasında konuşurken Kur'an'ı bir eline alarak: "As long as this Quran is in the hands of Muslims, Europe shall not be able to control the East = "Bu Kur'an Müslümanların elinde oldukça, Avrupa Doğuyu yani İslam alemini kontrol altına alamayacaktır." demişti.

Doğan'ın İngiliz BaşbakanGladstone' dan ne farkı kalmıştır?

İstiklal Savaşı bu İngilizlere karşı yapılmamış mıydı?

Doğan' lar, İngilizleri kovmakla, Türkiye'yi kurtarmakla övünmüyor muydular? "Gladstone" lar gitmese kalsa, bize Doğan' dan daha ağır ne söyleyebilirdi?

Doğan' ın sözlerinin içeriğine gelince...

Özellikle "ırkçılık" içermekte, Arapları hedef almaktadır.

Arapları hedef almak "Yahudi" leri akla getirmektedir. Acaba birilerinin sözcülüğü mü yapılmaktadır?

Sayın Doğan, durduk yerde neden Araplara ve Kur'an' a saldırmıştır? Bu saldırı ile kimlere hangi odaklara ne mesaj vermek istemiştir?

Arap ve Türkleri düşman haline getirmek, Yahudi politikası ve projesidir.

Sayın Doğan, Kur' anı Kerim' in "yapılan yasalar" olduğunu hangi ilmi hüviyeti ve ehliyeti ile keşfetmiştir. Kendisi sadece askerlik tahsil etmiştir. İddiası, ilmi temellerden yoksun, sloganik ve ideolojiktir.

Yüce Kur'an hakkında söyledikleri bugün tedavülden kalkmış 19. Yüzyıldan kalma demode pozitivist görüşlerdir.

Kur'anı Kerim, yapılmış yasalar değildir, Allah'ın sözleridir. Araplara değil tüm insanlığa hitap eder.

Kur'an, ebedi ve ezeli olduğu için 7. Yüzyıldan beri dünyanın gündemini belirlemektedir.

Doğan'ın takipçisi olduğu Auguste Comte ve mensubu olduğu pozitivizm 19. yüzyılla birlikte kaybolup gittiler, ama Kur'an, milyarlara ruh ve heyecan vermeye devam ediyor.

Kur'an çok sıklıkla "aklınızı kullanın" der.

Sayın Doğan lütfen duygularınızı değil, "aklınızı kullanın"!