Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Mart 2015

CHP, Alinasyon, Millileşme

İranlı düşünür Ali Şeriati "Alinasyon" u şöyle tanıtır:

"Alinasyon, aline (aliu00e9ner) kökünden gelir, insanın beynine cinin girmesi anlamına gelmektedir. Eskiden, deliren biri için, divane ve mecnun oldu; cin (div) ona hulul etti (aline oldu) ve aklını, ve kişiliğini yiyerek kimliğinin yerine geçti, denirdi. Şahıs, artık cini kendisi sanmakta, cinin denetimine geçmektedir .

Arapça'da mecnun (cine çarpılmış), Farsça'da divane (cine çarpılmış) ve Avrupa dillerinde aline (cine çarpılmış), hepsi de aynı anlama gelmektedir.

Delilik,cinin, insan kişiliğine geçmesi, cin ya da du00eev [şeytan]in insanın 'öz'ünün yerine geçmesi anlamına gelmekteydi.

Eski devirlerde dünyanın her yerinde delilik bu şekilde aynı nedene bağlanıyordu.

Günümüzde böyle bir değerlendirmenin yeri kalmamıştır. Ancak, Hegel, "alinasyon" u felsefesine sokmuş, öğrencisi Marx, da onu izlemiştir.

Birtakım koşullarda insan, kendisini kaybedecek ölçüde hastalanmakta; gerçek ve doğal kişiliğini ve kimliğini yitirmekte, tanımaz hale gelmekte adeta "aline" olmaktadır.

Günümüz insanı, cin ya da şeytan gibi, makinizm, teknokrasi , sınıfsal düzen, hurafe ve bozulmuş inançlar,para, uygarlık, şirk, materyalizm ve idealizm ile "aline" olabilmektedir.

Her İslam ülkesinde "Batı" cininin "aline" ettiği, modernist, pozitivist, sekülerist, fanatik, aristokrat, totaliter o ülkenin yaklaşık "yüzde 25" ini teşkil eden bir kesim bulunmaktadır.

Bu "aline" kesimleri bizde CHP, Suriye, Mısır Irak'ta Baas, Cezayir' de NLF v.s. temsil etmektedir.

Dünyadaki kolonyal, sömürgeci yapılanmanın lejyonerleri olan bu "aline" kesimler, İslam dünyasının en temel sorunudur.

İslam ülkelerindeki ekonomi, medya, sanat, edebiyat, bürokrasi, diplomasi ve siyaset bu "aline" ,"yüzde 25" lerin tekelindedir.

Bu seküler-laikçi, despot, kozmopolit, lümpen, oligark "aline" kesimler, İslam ülkelerini sömürmekte ve sömürtmektedirler.

Cezayir, Mısır, Türki Devletler, Suriye, Pakistan, Türkiye, nerdeyse tüm İslam ülkelerinin ayak bağı bu "aline" ,"yüzde 25" leridir.

ABD nin BaşkanlarındanFord ve Nixon'un Savunma Bakanı James;

"Amerikan halkı Körfez Savaşı'ndan ne ders çıkardı, biliyor musunuz? Petrol ithalatı için fedakarlık yapmaktansa, Ortadoğu halklarının kıçını tekmelemek çok daha kolay olmaktadır."

İngiliz Başbakan Tony Blair'in Dışişleri Özel Danışmanı Robert Cooper :

"Batı artık herkese eşit muamele takıntısından vaz geçmeli, adamına göre davranmayı öğrenmelidir. Modern Avrupa kıtasının dışında kalan devletlere karşı, eski zamanın daha katı metotlarını uygulamalıyız: güç, saldırı, hile... Yani birbirimizle ilişkilerde kanuna saygı, ormana girdiğimizde, orman kanunu..."

Aynı Cooper;

"İmparatorluk ve emperyalizm bugün Avrupa'da ayıplanan kelimeler, halbuki sömürme fırsatı ve ihtiyacı, 19. yüzyılda olduğu kadar bugün de bir gerçekliktir." demektedir.

Vicdansız, zalim, gaddar Batı'ya, kendi halklarının kıçını tekmeleten, bu"yüzde 25" lik lejyoner kesimlerin millileştirilmesi, İslam Ulemasının en temel problematiğidir.

İslam Teşkilatı bünyesinde kurulacak çokuluslu bir Ulema Heyeti bu konuda think-tank çalışmaları yürütmelidir.

Ağır bir hezimet döneminin yaşandığı, umudun da en yüksek olduğu günümüzde "Aline" leri "Millileştirme" en hayati konudur.