Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Ağustos 2020

CHP ile HDP bölünmezse, Türkiye bölünür

CHP mi bölünsün Türkiye mi bölünsün?

Samimi Atatürkçülerin, CHP’lilerin cevaplaması gereken soru budur.

Atatürkçülerin yapacağı fedakârlık budur. PKK (HDP) ile seçim ittifakı yapan CHP ile Türkiye arasında bir tercih yapmak.

CHP özellikle son yıllarda attığı adımlarla Türkiye’nin ömrünü kısaltıyor. Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozucu adımlar atarak, birlik ve beraberlik ömrünü kısaltıyor.

CHP’nin PKK ile mücadelede attığı tek adım yok. Attığı bütün adımlar PKK’ya yarıyor. PKK’nın meşruiyetini arttırıyor. Bütün Kürtleri PKK’ya itiyor. PKK’ya adeta hayat damarı oluyor.

PKK’nın çok büyük ve çok önemli hayat damarları var:

1. CHP: PKK’nın ortaya çıkmasının en büyük sebebidir. Özellikle tek parti dönemi baskıcı politikaları ile PKK’ya zemin hazırlamıştır. PKK (HDP) ile yaptığı seçim ittifaklarıyla PKK’yı günümüzde meşrulaştırıyor. HDP üzerinden bilerek ya da bilmeyerek PKK’ya hayat veriyor.

2. ABD: PKK’ya silah vererek, siyasi destek sağlayarak PKK’ya hayat veriyor. PKK’yı devletleştirmeye çalışıyor. Dahası bütün Kürtleri; PKK çatısı altında birleşmek zorunda bıraktıracak, PKK ile hareket etmeye zorlayacak, PKK’ya mecbur edecek bir strateji izliyor. Kısacası bütün Kürtleri PKK’ya mahkum ve mecbur edecek bir yol açıyor.

3. HDP: Hem PKK’ya eleman gönderiyor, hem finansal destek sağlıyor. Özellikle CHP ile yaptığı seçim ittifaklarıyla, PKK’dan uzaklaşan Kürtleri, ‘CHP bile bizi destekliyor, Kürtler desteklemiyor’ diyerek motive ediyor.

4. İsrail: Büyük İsrail, Arz-ı Mevud için Kürtleri PKK üzerinden Gargat Ağacı olarak kullanıyor. İsrail’in bu yolda kayda değer bir başarı gösterdiği de ortada.

5. İran: PKK’lıları hem idam ediyor hem kendi topraklarında kamp kurmalarına izin veriyor. PKK’nın Kandil’de barınmasının en önemli destekçisi İran’dır. Hem PKK ile çatışıyor hem PKK’yı yaşatıyor.

6. AB ülkeleri: AB ülkelerinin neredeyse tamamı PKK’ya toleranslı davranarak PKK’yı destekliyor.

7. İngiltere: İngiltere PKK’yı etkili bir şekilde kullanmaktadır. Bu konuda zaman zaman; ABD, İsrail ve İngiltere tek aktör olarak bile değerlendirilebilir. İngiltere neredeyse hiç belli etmeden PKK’ya destek veriyor. Gerektiğinde de kullanıyor.

8. Rusya: PKK’nın başlangıç yıllarında da sonraki aşamalarında da Rusya desteği var. Son yıllarda PKK’yı meşrulaştırıcı adımlar da attı. Rusya kendi çıkarları için, şimdilik Esed iktidarını desteklediğinden, PKK’yı belli bir alanda ve yedekte bekletiyor. Gerektiğinde PKK kartını kullanıyor. PKK’yı destekleyen önemli aktörlerden biridir Rusya.

8. Diğer ülkeler: PKK çok şanslı bir örgüt. Dünyada PKK’yı desteklemeyen az sayıda ülke var.

PKK’nın dağ kadrosunu ise; Kürtler, Aleviler, Ermeniler oluşturmaktadır. Bunları da PKK’ya HDP göndermektedir. HDP hem PKK’ya eleman ve para gönderiyor hem TBMM’de temsile diliyor. Türkiye ve dünyadaki en büyük paradokslardan (çelişkilerden) biri de budur.

**

PKK ile kim mücadele ediyor?

PKK ile tam bir mücadele var mı? Bütün partiler, bütün STK’lar, bütün sanatçılar, bütün öğretmenler, bütün doktorlar, bütün sendikalar, bütün meslek örgütleri, bütün barolar… PKK ile mücadele ediyor mu? Maalesef bu konuda tam bir birlik sağlanmış değil.

PKK ile sadece Kürtler etkin bir mücadele ediyor. Türkiye; Irak, Libya ve Suriye gibi parçalanmasın diye mücadele ediyor Kürtler. Hiç kimse PKK ile Kürtler kadar mücadele etmiyor. Ondan dolayı da PKK’nın (HDP) marjinalleşmesi gecikiyor. Kürtler PKK ile mücadele ederken, CHP ve Türk aydınları ise PKK’yı HDP üzerinden meşrulaştırıyor, Kürtlerin mücadelesini anlamsız hale getiriyor ve dahası PKK’ya karşı olan Kürtleri de HDP üzerinden PKK’ya itiyor.

*

PKK’lı Selahattin mi kıymetliniz yoksa Erbakan, Atatürk mü?

Adam Cumhurbaşkanlığı yapmış, Selahattin Demirtaş’ın PKK’lı olduğunu bilmiyor ya da popülizm adına gizliyor, tribünlere oynuyor.

Adam Başbakanlık yapmış, Selahattin Demirtaş’ın PKK’lı olduğunu bilmiyor ya da popülizm adına gizliyor, tribünlere oynuyor. Suçüstü yakalanmış, kendisine de “Geçecek Davutoğlu. Bak YPG Fırat'ın ötesine geçecek ve sen de suyun bu tarafından mal mal bakacaksın” diyen PKK’lı Selahattin için; tutuksuz yargılansın diyor.

Adam Parti başkanı, Selahattin Demirtaş’ın PKK’lı olduğunu bilmiyor ya da popülizm adına gizliyor, tribünlere oynuyor. "Selahattin Demirtaş’ın terörle alakası yok" diyor.

Parti başkanı, Selahattin Demirtaş’ın PKK’lı olduğunu bilmiyor ya da popülizm adına gizliyor, tribünlere oynuyor. PKK’lı Selahattin’e sayın diyor, PKK (HDP)’ya Kürt siyasi hareketi diyor.

Adam İstanbul belediyesini yönetiyor, Selahattin Demirtaş’ın PKK’lı olduğunu bilmiyor ya da popülizm adına gizliyor, tribünlere oynuyor. PKK’lı Selahattin’in çizgisini beğeniyorum diyor. PKK’lılar bile bu çizgiyi beğenmeyip PKK’dan kaçıp geliyor ama Ekrem bey oy uğruna bir PKK’lının çizgisini beğeniyor.

Adam Gazeteci, Selahattin Demirtaş’ın PKK’lı olduğunu bilmiyor ya da popülizm adına gizliyor, tribünlere oynuyor. Demirtaş’ın PKK’lı olduğunu gizleyerek hareket ediyor.

Adam Yazar, Selahattin Demirtaş’ın PKK’lı olduğunu bilmiyor ya da popülizm adına gizliyor, tribünlere oynuyor. Riske girmiyor, korkuyor, demokrasi adına PKK’lı Selahattin Demirtaş’ın PKK’lılığını gizleyerek hareket ediyor.

Adam sanatçı, Selahattin Demirtaş’ın PKK’lı olduğunu bilmiyor ya da popülizm adına gizliyor, tribünlere oynuyor. Riske girmiyor, hatta Demirtaş’ı överek prim yapmaya çalışıyor.

*

PKK ve FETÖ ile böyle mücadele edilemez.

Güvenlik korucusu eşini ölüme gönderiyor, CHP’liler PKK’lılarla tiyatro izlemeye gönderiyor.

Güvenlik Korucusunun eşi dul kalıyor, CHP’lilerin eşleri (Ekrem Bey, Kemal Bey) PKK’lı Selahattin Demirtaş’ın eşi (Başak Hanım) ile doğum günü partisi düzenliyor.

Türkiye 40 yıldır PKK (HDP) ile mücadele ediyor. 40 yıldır HDP’nin (PKK) (gücü yettiği anda) amacının Türkiye’den toprak alıp bir devlet kurmak olduğunu hala öğrenemeyenler var. Hala HDP’nin PKK’ya neden eleman ve para gönderdiğini bilmek istemeyenler var. Ya da biliyorlar işlerine öyle geliyor.

Türkiye; Irak, Libya ve Suriye gibi bir duruma düştüğünde akılları başlarına gelir. O zaman da iş işten geçmiş olur.

Yapılması gereken;

PKK (HDP) ile seçim ittifaklarına girmeden Kürtleri kazanmaktır.

HDP’nin (PKK) marjinalleşmesi için politikalar geliştirmektir.

PKK’yı HDP üzerinden meşrulaştıracak adımlar atmaktan uzak durmaktır.

Sanatçılar, meslek örgütleri, memur, işçi, köylü, muhtar, öğretmen, doktor, yazar, gazeteci, … kısacası bütün toplum aynı anda bütün terör örgütleri (PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C) ile mücadele etmelidir.

İktidar HDP’yi bıraktığında muhalefet,

Muhalefet HDP’yi bıraktığında iktidar,

Bir parti HDP’yi bıraktığında diğer bir parti HDP (PKK) ile işbirliği ve seçim ittifakları yapmamalı.

PKK bu şekilde marjinalleştirilerek, Kürtler PKK’dan uzaklaştırılarak sorunun çözümüne doğru gidilebilir.

Herkes kan döken PKK’ya eleman ve para gönderen HDP’den uzak durursa, HDP (PKK) zamanla marjinalleşir.

Kimsenin HDP (PKK) oylarına ihtiyacı yoktur. İhtiyaç duyulan oylar Kürtlerin oyudur. Kürtlerin oyunu HDP (PKK)’den istiyorsanız, HDP (PKK) üzerinden istiyorsanız, bu sorunu çözemezsiniz.

Kürtlerin oyunu Kürtlerden isteyin. Kürtleri kazanın, PKK’yı (HDP) değil. Aksi halde bütün Kürtleri PKK’lı olmak zorunda bırakırsınız, o zaman da Türkiye’yi bir arada tutmak imkansız olur. Suriye’den daha beter oluruz.

Bugün emperyalizme karşıyız diyenlerin kimileri o zaman; ABD’yi, Rusya’yı, AB’yi, NATO’yu gelin bizi kurtarın diye çağırır. Lübnanlıların, Fransa bizi 10 yıl yönetsin diye imza kampanyaları düzenlemesi gibi imza kampanyaları düzenleyenler olur. PKK’ya HDP üzerinden meşruiyet kazandırmanın bizi götüreceği yer birlik ve beraberlik değil, bölünme ve parçalanmadır. PKK’ya HDP üzerinden uzatılan her el, PKK’nın marjinalleşmesini geciktirir, Türkiye’yi de bölünmeye, parçalanmaya götürür.

Amacı: MED İmparatorluğu kurmak olan (HDP/PKK) bir hareketi, özerklik de versen, toprak da versen kazanamazsın.

***

AK Parti mi bölünür CHP ve HDP (PKK) mi?

PKK (HDP) ile yaptığı seçim ittifaklarıyla, PKK’ya özerklik (toprak) vaatleriyle meşruiyet kazandırıp, Türkiye’yi bölünmeye doğru götüren CHP, aynı zamanda AK Parti’yi bölmeye çalışan CHP, bölünmeyle karşı karşıya.

CHP; Alevi-Sünni, Kemalist-Atatürkçü olarak bölünmeye doğru gidiyor.

CHP kendi kazdığı kuyuya düşüyor.

(HDP’yi de böyle bir süreç bekliyor. HDP de partneri CHP gibi bölünme yolunda. CHP’nin bölünmesi HDP içindeki muhalifleri de cesaretlendirecek)

Böyle bir CHP Türkiye'yi yönetemez. Memleketi de bir arada tutamaz.

CHP'nin yöneteceği bir Türkiye ancak, PKK ile CHP arasında en az 2 parçaya bölünür.

Bu böyle gitmez/gitmemeli. CHP ve HDP içerisindeki vatanseverler harekete geçerek duruma e koymalıdır.

*

CHP’de Kemalizm ile Atatürkçülük çatışması

Eski CHP’nin (Kemal Kılıçdaroğlu) Kemalizmi ile

Yeni CHP’nin (Muharrem İnce) Atatürkçülüğü karşı karşıya.

Eski CHP'nin, miadı dolmuş Kemalizmini temsil eden Kemal Kılıçdaroğlu mu?

Yeni CHP'nin, yeniden keşfedilen Atatürkçülüğü temsil eden Muharrem İnce mi?

Eski CHP'nin, miadı dolmuş laik/seküler (Alevi) ulusalcılığı mı?

Yeni CHP'nin, yükselişe geçen Atatürk milliyetçiliği (Sünni) mi?

Bakalım yenilikçi Atatürkçüler mi, statükocu Kemalistler mi kazanacak?

***

Muharrem İnce’ye tavsiyeler

PKK’yı değil Kürtleri kazanın.

PKK’ya (HDP) parti muamelesi yapmayın.

PKK’yı (HDP) meşrulaştırıcı adımlar atmayın.

PKK’yı (HDP) meşrulaştırıcı söylemlerde bulunmayın.

PKK’lı Selahattin Demirtaş’a kahraman muamelesi yapmayın.

PKK seçimlerde ne kadar oy alıyorsa alsın, siz PKK’ya değil Kürtlere oynayın.

HDP’yi kazanamazsınız. Amacı bağımsızlık olan bir (PKK/HDP) hareketi kazanamazsınız.

Amacı bağımsız (PKK devleti) devlet kurmak olan HDP’yi, toprak vererek bile memnun edemezsiniz.

***

ABD, PKK’ya egemen devlet muamelesi yaptı.

ABD, PKK’yı muhatap alarak PKK ile korsan petrol anlaşması yaptı.

Amerikan Delta Crescent Energy, PKK ile işgal ettiği bölgelerdeki petrolü çıkarıp satmak için anlaştı. PKK yöneticileri : “Anlaşmanın siyasi anlamı büyük. Bu, özerk yönetimi tanımayla eşdeğer anlamda. Anlaşma ayrıca ABD güçlerinin sürpriz bir şekilde Fırat’ın doğusundan çekilme ihtimalinden kaynaklanan endişemizi hafifletiyor” dediler.

*

Uzun vadede Türkiye’ye yaracak şekilde bir strateji geliştirmek lazım. Petrol bölgesi ileride Türkiye’ye bağlanabilir mi? Eğer Suriye Kürtleri kazanılırsa, Suriye Kürtleri de PKK’dan kurtarılırsa, petrol bölgesi de Türkiye’ye çalışır. Aksi halde petrol yine ABD’ye gider. Parası da PKK’ya kalır. Güçlenen PKK bütün Kürtleri kendisine bağlar.

***

Haftanın şakası

Bir grup da çıkıp; PKK benzeri bir terör örgütü kursa, parti (HDP gibi) olarak meclise girmeye çalışsa, acaba CHP onlarla da PKK/HDP ile yaptığı seçim ittifakı gibi bir ittifak yapabilir mi?

***

Haftanın önerisi:

Hutbelerde bütün terör örgütleri (FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C) her hafta lanetlenmelidir. İlk önce bütün Türkiye’de merkezi hutbe verilebilir.

İlk hutbelerde genel olarak terör örgütleri, sonraki hutbelerde terör örgütlerinin adları anılarak, bütün terör örgütleri lanetlenmelidir.

Terörle mücadelede bu gereklidir. Yok cami cemaati bölünür, yok camiye siyaset girer, … gibi bahaneler kabul edilemez. Camiye siyaset değil, terör örgütlerinin kınanması ve lanetlenmesi girmiş olacaktır. Terörle mücadele bir bütündür. Terörle mücadele; bütün kurum ve kuruluşlarla, bütün STK’lar, sanatçılar, partiler, yazarlar, gazeteciler, muhtarlar, imamlar, vatandaşlar, bütün toplum kesimleri birlikte yapmak zorundadır. Terör herkesin meselesidir. Herkesin meselesi olmak zorundadır.