Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2523.86
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Haziran 2017

CHP siyasetin habis urudur

MİT'e TIR'larının durdurulması görüntülerinin fetö'ye servis edilmesine açılan davadan,CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu'na tutuklama kararı çıktı. CHP'li vekilin tutuklanmasının ardından, Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'dan İstanbul'a kadar yürüme kararı aldı. Kendisi dört gündürde yürüyor.

Şu bir gerçek ki yürüyüş en sağlıklı spordur. Bu açıdan bakıldığında, Kemal Bey sağlığı için çok faydalı bir iş yapıyor. Ancak, Kemal Bey'in ana muhalefet lideri sıfatıyla yaptığı bu yürüyüş hiç doğru değildir.

Çünkü, bu yürüyüşün ülkeye ve millete bir faydası olmayacaktır. Peki faydası yoksa, Kemal Bey bu yürüyüşü niye yapıyor? Galiba kendisi, kedi olalı bir fare tutmuş görüntüsü vermek istiyor. Birde, milletvekillerini tutuklayan hakimleri korkutmayı planlıyor.

Eğer bu günlerde CHP'li vekil için bir tahliye kararı çıkarsa, bu karar insanların zihninde soru işareti bırakacaktır. İnsanlar, Kılıçdaroğlu'nun mahkemeye yaptığı baskı yüzünden Enis Berberoğlu'nun serbest bırakıldığını düşüneceklerdir.

Hani yargı bağımsızdı... Hani hiçbir kurm, hiçbir organ, makam veya kişi, yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili mahkeme ve hakimlerebaskı yapamazdı. İşte bu CHP herzamanki gibi işine geldiği gibi davranıyor.

Garibim Ankara'dan, İstanbul'a kadar yürüyerek adalet arayacakmış. Sayın Kılıçdaroğlu'nun sağlıklı yaşam yürüyüşünden bu satırları okumaya vakti olur mu bilmiyorum. Diyelimki olmadı... Bu durumda şimdi soracağım soruyu danışmanları kendisine iletsinler. Her yaptığıyla İktidara fiili destek veren Kemal Bey, Adalet sistemindeki aksaklıkların düzeltilmesi yollarda mı yoksa TBMM'de mi yapılır?

Değerli Dostlar,CHP liderinin yaptığı yürüyüşün bir diğer sakıncasıda, provokasyonlara zemin hazırlamasıdır. Allah korusun, bu yürüyüş esnasında Gezi benzeri olaylar çıksa ve insanlar zarar görse, bunun sorumlusu kim olacaktır?

Tabi ki de Kemal Bey ve CHP olacaktır. Hiç kusura bakılmasın, CHP'nin sokaklardan medet uman bu anlayışı siyasetin içindeki bir kanserli hücredir. Bu habis urunda kısa zamanda alınması şarttır.

 
TDV kurban