Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Temmuz 2014

CHP tarihin çöplüğüne!

Türkiye'nin en önemli sorunu muhalefet sorunudur.

CHP ve MHP nin hiç bir ciddi projeleri bulunmamaktadır.

CHP aklını yolsuzlukla bozmuş olmasına, muhalefeti yolsuzluk zevzekliğinden ibaret sanmasına rağmen, yolsuzluk ve hırsızlıkla nasıl mücadele edileceğine dair en ufak bir projesi bulunmamaktadır.

CHP nin bu derece yolsuzluğa odaklanmasının nedeni dürüstlükleri değil "eski zamanlardaki gibi iktidara çöreklenip, keselerimizi dolduramıyoruz" hayıflanmasıdır.

CHP, dürüstlük abidesi olduğuna kimseyi inandıramaz.

CHP tarihi yolsuzluk tarihidir, hiç bir zaman sütten çıkmış ak kaşık olmamışlardır. Milletvekili pazarları kurdurdukları Ecevit dönemleri hala hafızalardadır.

Hemen dün yaşadığımız 28 Şubat, CHP yandaşlarının ve yoldaşlarının eseri olup 120 milyar dolarları bulan "28 Şubat yolsuzlukları"nın sorumlusu CHP dir.

Ecevit'in kafasına kitap atarak ülkeyi krize sokan Sezer de, bu krizle Türkiye' ye çöreklenen Derviş' de CHP lidir.

Bu günlerde "Ekmeleddin" i piyasaya süren de "O" Derviş' tir.

MHP ise Hatay Milletvekilleri Murat Sökmenoğlu' nu meclis kürsüsünden "28 Şubat bin yıl sürecektir" haykırttırarak 28 Şubat'ı ve yolsuzluklarını sahiplenmiştir.

CHP ve MHP nin yolsuzluk konusundaki geyiklerini halk inandırıcı bulmamakta şamata olarak algılamaktadır.

Muhalefet demek eleştirirken alternatif önermektir.

CHP ve MHP nin hiçbir alternatif önerileri işitilmemiştir. Bomboşturlar. Bu Türkiye için çok acı bir durumdur.

CHP' nin ulaşım, sağlık, enerji, terör, dış politika, sosyal güvenlik, vergi ve benzeri alanlarda hiç bir alternatif projesi yoktur. Bu konularda kafa da yormamaktadırlar. Hırçınlıkla günlerini geçirmektedirler.

MHP nin ise yırtındığı PKK konusunda bile "Barış Süreci" ne alternatif bir çözüm önerisi bulunmamaktadır. Sadece sürece karşı olduğunu söyleyip durmaktadır.

Hırçınlık, CHP' yi halkın gözünden iyice düşürmüş, kemikleşmiş yüzde yirmilere saplanıp kalmıştır.

Cumhurbaşkanı adayları "Ekmeleddin" CHP nin siyasi olduğu kadar fikri olarak da iflasının ilanıdır.

Halkın önüne koyabilecekleri kendilerinden bir aday bulamamışlardır. Karşıt gruptan bir adaya mecbur kalmaları CHP liler için çok kahredici olmalıdır. Lakin bu tükenişi kendileri hazırlamışlardır.

Muhalefet partilerinin iktidar umudu verememeleri, iktidarı kararlarında denetimsiz kılmakta, bu Türkiye'nin kaybı olmaktadır.

CHP de, MHP de, muhalefet ve iktidar anlayışlarını yenileyememişler, ülkeyi ve dünyayı 19. Yüzyıl kodları ile okumakta, 21. Yüzyıla gelindiğini algılayamamaktadırlar.

Projeleri ile değil, saray entrikaları ile iktidar ummaktadırlar.

"Çatı Aday" ile kalkıştıkları entrika ayaklarına dolaşacak 28 Şubat' ta yaptıkları gibi iktidara konalım derken bu kez evdeki bulgurdan olacaklar.

Kılıçdaroğlu için yolun sonu gözüküyor, kendisiyle birlikte CHP yi de tarihin çöplüğüne sürüklüyor.

İyi de oluyor!