Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.65
Gram Altın
2404.41
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Nisan 2018

CHP'nin fişi çekilmeli

Konuya, 23 Nisan'da TBMM'de düzenlenen özel oturumda yaşananları hatırlamanızı isteyerek başlıyorum. Değerli dostlar, Kılıçdaroğlu'nun gurubu adına konuşma yaparken, Genel Kurulu karıştıracak çıkışlar yapması bayramın ruhuna uymadı.

O çıkışların 23 Nisan özel oturumunda gerginlik oluşturacağını bu zat bilmez mi? Elbette bilir... Bu zat, normal yollarla iktidara gelemeyeceğini de bilir. İşte bunun için, gerginliklerden medet umuyor. İşte bunun için, yiğitçe, mertçe Cumhurbaşkanı adayı olamıyor. Çünkü vatandaşın kendisini seçmeyeceğini biliyor.

İşte bunun için, bir üst akıl projesi olan Abdullah Gül'ün çatı adaylığına sığınmaya çalıştı. Evet, Eski Cumhurbaşkanı'nın çatı adaylığı bir üst akıl projesiydi. Hamdolsun, o çatı adaylık kurmaya çalışanların elinde patladı.

Hakikaten, ülke olarak verilmiş sadakamız varmış. Eğer Eski Cumhurbaşkanı'nın çatı adaylığı sağlanabilseydi, çatıyı oluşturan üst akıl Gül'ü seçtirebilmek için her türlü enstrümanı piyasaya sürecekti. Tahminimce, seçeneklerin içinde memleketi karıştırmakta vardı.

Dostlar, 24 Haziran'da bu CHP'nin fişinin çekilmesi gerekiyor. Sandıkta milletin oylarıyla CHP'nin fişi çekilsin ki bu cennet vatan böyle karışık, böyle karanlık işlerden kurtulsun...

Engelsiz siyaset istiyoruz

Cuma günü Ankara'da bazı görüşmeler gerçekleştirdim. O ziyaretlerden beni en çok mutlu eden, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'la yaptığım görüşme oldu. Çünkü, Öznur Hanım'dan Engellilerin 24 Haziran seçimlerinde aday adayı olmak için yoğun başvuru yaptıklarını duydum.

Ben öteden beri, engellilerin siyasette çokça yer almaları gerektiğini savunan biriyim. Engelliler siyasette yer alsınlar ki kendi sorunlarını kendileri çözsünler... Örneğin, bir yere engelliler için bir kaldırım yapılacaksa, bu hizmeti koordine eden kişi engellilerden olsun... Örneğin, Meclis'te engelliler için bir yasa hazırlanacaksa, bunu engelli vekiller hazırlasınlar...

Çünkü, sağlıklı kişilerin yaptıkları mükemmel gibi görünse de, eksik oluyor. Malum, damdan düşenin halini yine damdan düşen anlar. Buradan tüm partilere siyaseti engelsiz hale getirmeleri yönünde çağrıda bulunuyorum.

Biz engelliler, 24 Haziran seçimlerinde engellilerin listelerin sembolik yerlerinde değil, seçilebilecek yerlerinde olmalarını bekliyoruz.