Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2445.83
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Ağustos 2015

Cihat Ayrı Terör Ayrı

Asıl olan bir davanın mensuplarıyla değil, mensuplarının davayla ölçülmesidir. Ancak üzülerek görüyoruz ki günümüzde daha çok dava mensuplarıyla ölçülüyor. Özellikle de İslam davasıu2026 Yine üzülerek görüyoruz ki günümüzde İslam'ı kapkara gösteren çok oranda örnekler var. Belki farkında olmuyoruz ama her birimiz İslam'ın aynasıyız. Temiz ve arı olmamız oranında İslam'ı pak ve temiz gösteririz. Ama kir pas içindeki halimiz, maalesef İslam'ı kirli ve paslı gösteriyor. Biz istesek de istemesek de bu böyledir.
Cihat ve kirli savaşlar birbirine karıştırılmamalıdır.
Cihadın hedefi, İLAY-I KELAMULLAH / Allahın cc dinini yüceltmektir.
-İntikam duygularını tatmin etmek değildir.
-Her hangi bir kavme düşmanlık yapmak değildir.
-Ganimet devşirmek, mal talan etmek, enerji kaynaklarına konmak vb. rantlar devşirmek değildir.
-Torak genişletmek, başka insanları vatanlarından edip yerlerine konmak değildir.
-Taraflara silah satarak, savaş endüstrisinden milyar dolarlar devşirmek değildir.
-Kibirlenip başka ırktan olan milletlere soykırım uygulamak değildir.
-Mezhep, meşrep, grup veya fikir fanatikliğine kapılıp bizden! olmayanlara haddini bildirmek veya kendi ideolojimiz doğrultusunda hizaya getirmek değildir.
Kısaca Allah'ın kesin emri ve Resulullah'ın emri ve uygulaması olan CİHAD, özel bir ibadettir. Tüm bu fani, süfli ve alçak amaçlardan beridir. Tamamen ulvi değerleri hedefler:
-Allahın dinini daha geniş kitlelere ulaştırmak...
-Daha çok insanı şirkten, küfürden kurtarmak, tevhitle buluşturmak...
-Dünya ahiret zilletten izzete ve ebedi saadete kavuşturmaku2026
-Zulme uğrayan mazlumları, eman ve selamete kavuşturmak...
-Hakkı aziz kılmaku2026
-Batılı izale etmek. vb. ulvi değerler...
Ya bir asırdan fazladır İslam diyarında devam eden kirli savaşın hedefi nedir. Gasıp müstekbir, emperyalist güçler, İslam diyarına kan, gözyaşı, işgal, sömürü, yıkım, katliam ve talan getirdiler. Ama bu kahpe cürümlerini, "ebedi özgürlük getirme" "demokrasi" "kurtarma" vb. ambalajlarla örttüler hepu2026
İşgalci emperyalistlerin kirli savaşları hep böyle kahpece oldu ve hep de böyle kirli olacaktır. Ancak, son 15-20 yıldır, bizim mahalleden çıkan Deaş, Şia vb. kimi grupların kirli kavgaları İslam'ı daha da karartıyor. Tabi ki işgal edilen ülkelerini, yerli ve yabancı; zalim, münafık, kafir, despot vs. haydutlardan kurtarmak için cihad eden aziz mücahitlerin gayretleri, bundan müstesnadır. Ama özellikle Işid, Deaş vb. karanlık odaklı yapıların yaptıkları, düşman başına dahi denemeyecek kadar çirkin.
Zaten bu yapılanmaları üreten ve harekete geçirenlerin onlarca hedeflerinden biri de, İslam'ın mukaddes cihadını zedelemek, karartmak ve terörle eşdeğer hale getirmektir. Nitekim nice zamandır, içerden dışarıdan nice sesler çok açık bir şekilde, "İslami terör" "dinci terör" "köktendinci terör" vb. yaftaları ısrarla kullanır hale geldiler. İslam'a fobya hikayesi de aynı oyunun parçası, aynı projenin neticesidir.
Bunun neticesi olarak, artık camilerimizde eskisi kadar kolay ve açık olarak cihad ve şehadet konuları işlenemez oldu. Vaiz ve hatiplerde, acaba terör damgası yermiyim? Birçok bölgedeki gerçekte net bir din vatan savunması olan cihad gayretleri, bu kara şalla örtülerek terör görüntüsünde evrildi ve daha nice olumsuz neticeler.
Ancak hak hep üstündür, asla mağlup olmaz müjdesi gereği bu kara bulutlar elbette dağılacak ve sonunda Allahın planı tüm planların üstüne çıkacak, ümmet galip gelecektir. Rabbim o günleri çabuklaştırsın. u00c2min! Selamu2026 Duau2026