Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2485.32
BIST 100
10615.4
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Aralık 2023

Çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yok...

Değerli okurlarım, başlıktaki sözü, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ziyareti esnasında söyledi.



Ardından da şunları ekledi... "Yeter ki hüsnüniyetle hareket edelim, büyük resme odaklanalım, denizi geçip derede boğulanlardan olmayalım".


Efendim geçtiğimiz gün gerçekleşen bu ziyaret, Ege'de kalıcı barış umudunu yeşertti. Evet Ege Denizinde şu anda da barış ortamı var.


Fakat ortadaki barış ortamı pamuk ipliğine bağlı... Yani mevcut barışın bir kıvılcımlık işi var. Çünkü geçmişte çatışmanın eşiğinden dönüldüğü anlar oldu.


Halbuki, Türkiye ile Yunanistan, aynı denizi paylaşan iki ülkedir. Ortadaki deniz bir barış gölü olursa, iki ülke kazanır. Tam tersi olursa da, iki ülke kaybeder.


Bizim örfümüzde, dinimizde Komşuluğa çok önem verir. Dolayısıyla, Yunanistan Erdoğan'ın ziyaretinde ortaya çıkan, barış umudunu kalıcı hale getirirse, kendi kazanır. Hem de iki defa...


Biliyoruz ki, ortadaki sürtüşme ve çatışmadan kazançlı çıkan Türkiye ile Yunanistan olmaz... Ondan sadece Silah Tüccarları kazançlı çıkar. Birde, iki Komşunun birbirlerine girmesini bekleyenler.


Biz çocukken Komşularımızla kavga edeceğimiz zaman... Rahmetli Babaannem, "Bırakın kavgayı ele güne kendinizi güldürmeyin" derdi.


İşte bu söz, Türkiye ve Yunanistan içinde geçerli...