Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2437.20
BIST 100
10004.34
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Haziran 2014

Çözüm Süreci, niçin bu kadar hedefte?

İlker Başbuğ, 2010 yılında Genelkurmay Başkanı iken daha fazla dayanamayarak basın toplantısında bir gerçeği ortaya koymuştu.

Başbuğ TSK'nın 26 yıllık terörle mücadelesiyle ilgili "PKK'yı 5 defa bitirdik: 1984'ten 2010'a kadar 40 bine yakın terörist etkisiz hale getirildi. 30 bini etkisiz hale getirildi. 10 bin de yaralı, teslim olan var. Toplam 40 bin" dedi.

Ordu'nun en tepesindeki isim olarak Başbuğ devamında şöyle demişti: "Örgütün dağ kadrosu yıllara göre değişiyor, ortalama 6 bin diyoruz. Şu anda 4 binler civarında. Ortalama 6 bin dersek, 30 bini 6'ya bölerseniz, 5 bin çıkıyor. Matematiksel olarak baktığımızda 26 yılda, güvenlik kuvvetleri 5 defa bu PKK terör örgütünü bitirmiş. Bu bir tespittir."

***

İşte bu gerçekler ışığında binlerce yıllık devlet aklı yapılan stratejik yanlışın, devlet/millet arasındaki uçurumu büyüttüğünü, PKK'yı daha da güçlü kıldığını görmek zorunda kaldı.

Devlet, ret, inkar, asimilasyon, fail-i meçhul suikast, köy-orman yakma, şiddet ve işkence gibi faşist uygulamaların sadece Kürtleri, bin yıldır bağlı oldukları bu vatandan koparmaktan başka işe yaramadığını gördü.

Yıllardır Kürt sorunu ile ilgili "yeni bir hamle" yapmayı aklından bile geçiren liderlerin, birkaç ay içinde ya bedenen ya da siyaseten öldürüldüğünü biliyorduk.

Bu "Eski Türkiye" refleksine rağmen, AK Parti iktidarı ve "kefen" metaforunu kullanan Başbakan Erdoğan, her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu belirterek Çözüm Süreci'ni başlattı.

***

Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşması barışın, huzurun, büyümenin ve bu vatanının bölünmemesinin teminatıdır.

Çocuklarımızın gelecekte daha müreffeh, daha kalkınmış ve daha büyük bir Türkiye'de yaşayacağının göstergesidir.

Çözüm Süreci, haklarımızı gasp etmiş emperyalistlerden evlatlarımızın rızkını söke söke alma mücadelemizdir.

Çözüm Süreci, Müslüman Kardeşler olan Kürt ve Türk'ün el ele, yüz yıllık "enerji kısır döngüsü"nü kırma direnişidir.

Çözüm Süreci, demir cetvellerle çizdikleri haritalarla, el koydukları topraklarımızda kendi enerjimizi birbirimize karşı kullanma stratejisi güdenlerin tuzaklarını başlarına geçirme hamlesidir.

***

Çözüm Süreci başladığı andan itibaren gündemimize girenlere bakın.

Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, Paralel Yapının Türkiye'yi yıkmayı hedefleyen ajanlık faaliyetleri.

Paralel, ulusalcı, solcu, 28 Şubatçı ve Batı medyası koalisyonu işte bunun için oluşturuldu.

***

İşte son günlerde Çözüm Süreci'ni hedefe koyan hamlelerin de bilinçsiz hamleler olmadığını bilelim. Habire dağa çocuk götürülmesi, Okmeydanı olayları, Soma üzerinden yapılan provokasyonlar, yol kesmeler hep aynı kapıya çıkıyor.

Unutmayalım barışı sabote etmek isteyenler her iki tarafta da var.

Ve sürekli alttan alta yontma hareketi yapmaları boşuna değil.

Biz bölünerek değil, büyüyerek gelecekte var olacağımızın bilincinde oldukça, ne yapsalar boşu2026