Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2459.61
BIST 100
9896.15
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Mart 2019

Cumhur İttifakı nedir?

Ülkemizde 24 Haziran genel seçimleriyle kurumsal bir yapı kazanan Cumhur İttifakı, seçimlerde alelade daha fazla oy almak amaçlı kurulan iki partinin birlikteliği değildir.Sırf parti menfaatleri gözetilerek belli yerlere belli adayların koyulduğu koltuk kapma yarışı hiç değildir. Bu ittifağa ruh kazandıran aktörler bin küsür yılın kültür ve medeniyet geçmişine yeni bir hamleyle hafıza kazandırma gayreti çabasındadır.

Cumhur İttifakı, bir medeniyet iddiasıdır. Varlık temellerini İslam’ ın ve Türkün zulmün her türlüsüne isyan ederek inşa ettiği kutsal varlık insan odaklı mazideki özlemdir. Yüzyıllardır türlü entrikalarla veya bizden olmayan bizimkilerin mankurtlaşmış politikalarına milli duruş ve Aytmatov çığlığıdır.

Bölgemizde ve ülkemizde bizi ayrıştırma, birbirimize düşürme projelerine artık “dur” ikazıdır.. İran- Irak savaşı ile fiili savaşların başlatıldığı Arabın Aceme, Türkün Kürde, Kürdün Türke kırdırılıp bölge insanlarının gözünü açamayacak hale gelme haline öncelikle Türkiye’de ayağı kalkan Sakarya’ dır.Medeniyet kurucu nesillerin ekonomik, askeri ve teknolojik geri kalmışlığını kader olarak dayatan emperyalist kapitalist liberal modelin, kendine en yakın tehdidi pasifize etmeye çalıştığı bir oldu bitti ile karşı karşıyayız.

Bu amacı on yıllardır uygulayanlar karşılarında dik duruşlu yönetimlere tahammülsüzlük göstermektedir. Daha ortada bir şey yok iken bunu tehdit algılayanlar yılların alışkanlığına aykırı ses edenleri asla iktidarda görmek istemiyorlar. Yunan felsefesinde bir düşünür “Aynı nehirde iki kez yıkanamazsınız “ derken bu Helen Kültürü’ nün çocukları bundan ders çıkarmamakta kararlı gözükmekte. Ortadoğu’ya proje dayatanlar milli reflekslere karşı,ekonomik, siyasi ve toplumsal saldırılar, kalkışmalar ile cevap vermektedir. Bunu “gezide” gördük, 15 Temmuz’da gördük, Mısır’da Mübarek, Mursi, Sisi ile yaşadık.

Suriye’de halkına zulmeden bir zalime Türkiye’nin insani talepler ile arayış çabalarını PYD-PKK-İŞİD üzerinden yerinde otur diye eski dayatmaları gündemine alanlar içeride de Türk siyasi hayatına müdahale etmektedir. MHP’ ye çekilen operasyon budur. Halkın gözünden düşürmek için ekonomik saldırı başlatılan AK PARTİ hedeftedir. Öncesinde Baykal’a yönelik kaset skandalı da bu dizayn hareketinin öncüsüydü. Bunları okuyan bir devlet aklı iktidardır. Tarihin akışını değiştirmek değil bunu planlayanların amacı, nasıl geciktirebilirizin arayışıdır.Çöküş emarelerini gösteren Batı Medeniyeti, mevcut kapitalist sömürü düzeninin alternatifi olacak hiç bir sistemi kabul etmemektedir. İnsanı sömürmenin türlü şekillerini bırakmak istemeyen bu sistemler güya zıddını üreterek icad ettiği komünist-sosyalist düzenle 70 yıl daha insanlığı oyalamıştır. Kurdukları teolojik destekli diktatörlük, insanın ruh köklerine hitap edememekte, insanlık dünyaya geliş- yaşam süreci macerasına asli cevabı bulmalıdır.