Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2432.49
BIST 100
10093.86
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Aralık 2016

Cumhurbaşkanı RTE Mill\u00ee Kahramandır

Halep'te, dünyanın her yerinde kanın durması için cansiperane mücadele eden, ümmete Ensar olmayı hatırlatan lider.

"Zaman bendedir, ve mekan bana emanettir. "şuurunda dava adamı, milletin fedaisi, medarı iftiharı.

Halep'te ana rahminde kurşunlanan, gazi doğan bebeklerin, Suriye'de, Irak'ta, Arakan'da, Filistin'de, Bosna'da katledilen yüz binlerin hesabını soran lider.

Yürüdü, millet yürüdü, yürüyor ardından...

Seçilme hakkını elinden aldılar, tehdit ettiler, ameliyat masasında rehin almak istediler ama onu yıldıramadılar, yolundan döndüremediler.

Hainler,15 Temmuz'da onu Marmaris'te ailesiyle birlikte öldürmeyi, Türkiye'yi işgal etmeyi planladılar.

"Milletten başka bir güç tanımadım ben bugüne kadar." sözüyle milleti meydanlara davet etti. Meydanlar ki gerçek şahlanış, diriliş, kendine geliş...

1994 belediye seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde Siyonist beslemesi basın sonucu "İstanbul düştü" manşetiyle duyurmuş, millu00ee iradeye bakışını da ortaya koymuştu. "Asker Duası" şiirini okuduğu için hapse attılar, seçilme hakkını gasp ettiler.

3 Kasım 2002 seçimlerinde milletiyle buluştu. Demokrasi tarihinde ender görülen bir olay gerçekleşti: Genel başkanı yasaklı olan parti seçim kazandı. Bu durum, onun milletiyle kucaklaşmasıydı, vuslatıydı.

Engelleri milletle aşarak geldi. Milletinin hakkını savunmaktan yılmadı. En ufak tereddüt göstermedi. Boyun eğmedi. Milleti faiz lobisinin kölesi yapmak isteyenlere karşı şimdi de gerçek bir savaş veriyor. Bu sebepten millet ve din düşmanlarının saldırısına maruz kalıyor.

15 Temmuz, geçek bir direniştir ve bunun gerçek mücahidi, Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun çağrısıyla meydanlara inildi, mücadele edildi. Ömer Halisdemirler, Zekai Aksakallılar, Hulusi Akarlar, şehitler gaziler, Türk milleti bu mücadelenin kahramanları.

Kabe'de " Allah'ım Türkiye'ye yardım et." diye dua eden Kabe İmamı da Brezilya'da seccadesine kapanıp darbe geri püskürtülünceye kadar başını secdeden kaldırmayan anne de Suriye'de, Irak'ta dua eden milyonlar da Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülke ve ümmet için nimet olduğunun idrakinde.

Şu hadise çok çarpıcı: Yunus Emre Enstitüsünün Brezilya'da düzenlediği programa katılan gazeteci Rahim Er, ziyaret sırasında kendisini etkileyen bir olayı şöyle anlatıyor:

"Bir teyze, 15 Temmuz gecesinde Türkiye'de Cumhurbaşkanına karşı devlete, millete karşı darbe yapıldığı haberini öğrenir öğrenmez secdeye kapanmış ve secdeye kapanırken de çocuklarına 'şayet bu darbe muvaffak olursa ben bu secdede ölürüm, beni secdeden kaldırmayın ne zaman ki darbe muvaffak olmazsa o vakit secdeden kaldırın beni' demiş. 3-4 saat sonra Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekranlarda görünmesi üzerine 'anne darbe muvaffak olmadı, kalkabilirsin' diyerek secdeden kaldırmışlar." (Milat,25 Kasım 2016)

Tek başına bu olay bile onun ve Türkiye'nin gönüllerdeki yerini göstermesi açısından önemlidir.

Halep'ten Türkiye'ye geçen mültecinin " Başkomutanım, salimen geldik."diyerek teşekkür etmesi, Türkiye'nin medeniyet ayarlarına dönmekte olduğuna işaret değil mi?

2007'de cumhurbaşkanı seçtirmemek için 367 kararı uyduran konseyci hukukçuların ısmarlama kararları da onu durdurmak içindi. 22 Temmuz 2007 seçimleriyle ve ekimde yapılan anayasa referandumuyla millet, bu şer planları bozdu, 10 Ağustos 2014'te onu doğrudan cumhurbaşkanı seçerek ona olan güvenini, sevgisini ilan etti.

"Dünya, Beş'ten büyüktür." çıkışı, Haziran 2013 Gezi kalkışmasına, besleme basına, rantiyecilere, 17-25 Aralık 2013 darbe girişimine karşı verdiği mücadele onun dava adamlığının bir neticesidir.

2013'te Gezi kalkışması devam ederken Tunus'tan dönüşünde Atatürk Havalimanında nasıl karşılandıysa 15 Temmuz 2016 Marmaris dönüşü de öyle muhteşemdi.

Halep'te katliamcılara karşı direnen ülke: Türkiye.

ABD ve Batı; Suriye'deki, Irak'taki, katliamlardan birinci derece sorumludur; İran'ın, Rusya'nın suç ortağıdır.

Cumhurbaşkanı'nı savunmak: Milleti, mazlumu savunmaktır.