Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2436.49
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Cumhurbaşkanımızdan döviz ve altın çağrısı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada döviz kuruyla ilgili verdiği mesajda önemli bir konuda milletimizden istekte bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Sadece kendilerini güvende hissetmek amacı ile evlerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarıma buradan bir çağrıda bulunuyorum. Vatandaşlarımdan evlerindeki döviz ve altını çeşitli finans araçlarına yatırarak ekonomi ve üretime kazandırmalarını istiyorum'' dedi. Erdoğan, yatırım yapan uluslararası yatırımcılara Türkiye'nin gücüne ve potansiyeline güvenmeleri çağrısında da bulundu.

Konuşmasında Türkiye ekonomisinin 18 yılda geldiği noktayı hatırlatan Cumhurbaşkanımız''Son birkaç gündür piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin temellerini, gerçek dinamiklerini, taşıdığı potansiyeli ve yarınını kesinlikle yansıtmıyor'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanımız isteğinde haklıdır. Anadolu’da bir adet vardır, yastık altında veya çıkında birikimler veya zor bir durum olursa diye bir meblağ saklanır. Özellikle de değer kaybetmesin diye döviz veya altın olarak oraya konur. Hâlbuki bu paralar ekonomik gücümüze katılsa üretime katkıda bulunulmuş olacaktır.

Cumhurbaşkanımız daha sonra bunun yolunu da sözlerine ekliyor: “Finans kuruluşları, özellikle de katılım finans şirketleri, bu altın ve dövizler için müşterilerine, onları memnun edecek getiri sağlayabilecek alternatifler sunuyor. Vatandaşlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum.Finans kuruluşları, özellikle de katılım finans şirketleri, bu altın ve dövizler için müşterilerine, onları memnun edecek getiri sağlayabilecek alternatifler sunuyor.''

Gerçekten yine Cumhurbaşkanımızın gayretleriyle ülkemizin her yerinde güvenilir faizsiz katılım bankaları da artmış, seçenekler çoğalmıştır. Üstelik avantajlar da sunmaktadırlar. İnşallah Cumhurbaşkanımızın isteğini millet olarak değerlendiririz, böylece ekonomik gücümüz de artar.