Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu

03 MAYIS 2015 günü 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun finali gerçekleştirildi. İstanbul'da biten turun icrası sırasında birçok yol ve cadde trafiğe kapatıldı. Saat 10.00'da Sultanahmet Meydanı'ndan bisikletçiler Boğaziçi köprüsünden iki kere geçtiler.

Sporcular starttan sonra sahil yolunu kullanarak Sirkeci, Eminönü, Kabataş, Beşiktaş güzergahından Barbaros Bulvarı'na ulaştılar. Buradan Boğaziçi Köprüsü'nden geçerek sporcular Altunizade Kavşağı'ndan dönüş yaptılar ve tekrar Boğaz Köprüsü'nden geçtiler.

Bisikletçiler geldikleri yoldan dönüş yaparak Çatladıkapı'dan geçip At Meydanı'ndaki bitiş alanına ulaştılar. Bu final sebebiyle Yerebatan Caddesi'ne, Boğaz Köprüsü'ne, Altunizade'ye, Galata Köprüsü'ne, Atatürk Bulvarı'na, Yenikapı İDO'ya, Kennedy Caddesi'ne ve Çatladıkapı'ya çıkan yollar trafiğe kapalı hale getirildi. Tabii ki, bu tablodan bazı vatandaşlarımız rahatsız oldular. Bu kişiler sinirlenip ileri geri konuştular.

TUR'dan sondan bir önceki etap olan Selçuk-İzmir geçişini, Etixx Quick Step takımından Mark Cavendish kazandı. Britanya'lı sporcu bu sezon 3.kez etap zaferine erişti. Turkuaz Mayo'nun sahibi Lampre-Meride takımının sporcusu Kristijan Durasek'in performansını takdirle anıyoruz. Mark Cavendish geçen sene dört (4) etap kazanmıştı.

Kazananlara ödülünü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan verdi. Turun her safhasıyla Cumhurbaşkanımızın ilgilendiğini biliyoruz. Medyada ve televizyonlarda saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın "bisiklet sporu" ile ilgili teşvik ve değerlendirmelerine tanık olduk. Umut ve temenni ediyoruz ki bisiklet sporu ülkemizde çocuklar arasında yaygın hale gelsin. Yöneticilerimiz, sanat ve siyaset adamları bisiklet sporuna ilgi gösterip çocuklarımıza örnek olmaları arzu edilir.

Konya'lı dostlarımızın Bisiklet sporuna sahip çıkmalarını ve tekrar gündeme almalarını takdirle ve tebrikle karşılamalıyız. Bu alanda çok gayret gösterdiler. Avrupa'dan teknik ekip getirdiler.

Bisiklet sporu herkesin yapabileceği ve yapması gereken bir spor dalıdır. Gösteriye dayanan bir spor alanı değildir. Her kesimden kişiler bu sporu yapabilirler. Fiyatı pahalı bir spor dalı olarak tanınmıyor.

Sonuç: "Bisiklet sporu sağlığa ve sosyal hayata yararlıdır."