Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Şubat 2014

DALAİ LAMANIN HOCASI VE AKIL

Buda nereden çıktı diyenlerimiz olacak elbette.Dalai Lamanın hocasının Rahibe Teresa olduğunu üstad Mehmet Şevket Eygi bey bir sohbetinde aktarmıştı .Eserleri ile övünmek gerekirse Teresanın övünebileceği bir eser Lama .Yetişmek ufku açık olmak kendini geliştirmek gibi mevzularda sanırım biraz daha yol almamız gerekiyor.İnsancıklarımız çok ama insan kolay yetişmiyor değerli dostlar.

Yetişen az sayıda insanımız ile çok işler yapmamız gerekiyor.Bunuda bir türlü beceremedik. Beceremiyoruz.Birbirimizin kuyusunu kazmak bize sanki haz veriyor.

Dedikodu giybet gibi kelimeler dini terminolojimizde olumlu şeylermiş gibi koca koca adam kılıklı ademcıklarımızın işi gücü bu oldu sanki.Giderek narsistleşiyoruz gibime geliyor.

Akıl fikir mantık zeka gibi sosyolojik ve biyolojik kavramlarımızda bu işlerde alet haline gelmiş . Zekası kafasından bir karış yukarda birçok kişinin ağzından çıkanlara bakıyorsun geri zekalı bile söylemez. Dervişin fikri neyse zikride o olur denir öteden beri. Bizim dervişlerde öyle gibi.

Kutsal Kitabımızda Yüce yaradan sık sık akla vurgu yaparak bize hitap eder. Aklı olanlar için .Akıl etmiyomusunuz? Gibi sorularla aklımıza hitap eder . Sanki akıl tutulmasına tutulduk.

Fakültemizde derece yapan IQ su çok yüksek bir arkadaşımız vardı.Ondan akıl alır ona sorar danışırdık.O kalın kitapların hepsini nerede ise ezberlediği için bize hep doğru cevaplar verir yanlışlarımızı düzeltmede sanki mihengimizdi..Geçen gün bu arkadaşımızın bir grubun yurt dışı temsilcisi olduğunu duyunca şaşkınlığımı gizleyenedim.Aman Allahım.

Bu grubun yayın organları katil ve zalim Esadı aklamakla meşgul.Hala dünyanın gördüğü gerçekleri gizlemeye sağır sultanın duyduğu zulüm haberlerini ise örtbaş etmekle enerjilerini tüketiyorlar bunlar.

Bugün artık inkarı mümkün olmayan bir sürü gerçekle iç içe yaşıyoruz.Akıl mantık izan feraset hangi ölçü ile ölçsek sonucu değişmez gerçekler bunlar.Ama IQ su yüksek bazı kötü niyetli ademcikler bu gerçekleri nasıl ters yüz eder nasıl kafaları bulandırırız hesabı içindeler.

İnsanın her zaman sabretmesi kendini bilmezlerin sözlerine hakaretlerine haddi aşan tavırlarına dayanması kolay olmayabilir.Nefsimizi dizginlememiz şeytani kışkırtmalara karşı yapmamız gereken Rabbe sığınmak olmalı. Ondan yardım istemeli ona iltica etmeliyiz.Yoksa hakikaten cinnet bile geçirebiliriz.

Şeytani insanlar saldırgan köpek gibi belalarını arayabilirler. Bu gibileri her şeyi yaratan en güzeli ile yaratana havale etmeliyiz diye düşünüyorum.

Rabbim beyin hücrelerimizin bir fonksiyonu olan zekamızın aydınlattığı akıl ile bizleri kendi yolunda daim ve kaim eder inşallah.Yoksa is sadece zekaya kalırsa çıkan sonuçları ortada.Zeka hayrada şerrede yol gösterir.Akıl ise iki dünyayıda düşünerek bizi sahili selamete doğru götürür.

Günlük gündem oluşturan olaylara baktığımızda ne demek istediğim daha net görünüyor.Bize gelen her bilginin şifresini aklımızla çözerek hareket edersek karga klavuzlardan kurtuluruz.Eskilerin bir sözü ile makalemi bitirmek istiyorum.Deliye bir hediye geldi sevindi.Akıllıya bir hediye geldi düşündü derler.Akıl böyle bir şey birilerinin sevindiği durumda düşünerek hareket edersek daha doğru olur.

Söz gümüşse sükut altındır der eskiler.Eskiye rağbet kalmadı ama benden hatırlatması.Sağlık ve mutluluk dileklerimle.