Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2438.19
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Ocak 2024

Darbeye zemin mi hazırlanmak isteniyor?

Karınca teorisi diye etrafta dolaşan bir anlatı var, şöyle:

“Gidin bir çölden 100 tane kırmızı ateş karıncası yakalayın. Daha sonra bir başka topraktan 100 tane siyah karınca alın ve bunların hepsini bir kavanozun içine koyun. İlk başta hiçbir şey olmayacaktır. Daha sonra kavanozu elinize alın, oldukça şiddetli bir şekilde sallayın ve tekrar yerine koyun. Kavanozun içinde bir anda karıncaların birbirlerini öldürmek için savaştığı bir kaos ortamı göreceksiniz. Kırmızı karınca bunu yapan düşmanın siyah karıncalar olduğunu düşünürken, siyah karıncalar da bu kaosun nedeni olarak kırmızı karıncaları görmektedir. Oysa kaosun asıl nedeni kavanozu sallayan eldir.”

Kendinizi bir tartışma ve kavga ortamında bulduğunuzda kendinize şu soruyu sorun. Kavanozu sallayan kim?

Bir soru daha. Son günlerde yaşananlar ve Suudi Arabistan’da oynanamayan Türkiye Süper Kupa maçı üzerinden kavanozu kim sallamış olabilir?

Hatırlayın…

Eski Türkiye’de bazı Barolar, ideolojik kimlikli birçok kurum ve kuruluş, imtiyazlı patron ve siyasetçiler, sivil apoletli gazeteci ve yazarlar üzerinden darbelere zemin hazırlandı. Bu kesim yekvücut, ‘Laiklik ve şeriat’ tartışmaları üzerinden eski Türkiye’nin karanlık dönemlerinin yazılmasında rol aldılar.

Bugün, bunların bir kenara çekildiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. “Su uyur, düşman uyumaz.” Misali uyumuyorlar. Yeni provokasyon işaretleri geliyor, milletimiz kamplara bölünmek ve ayrıştırılmak isteniyor.

Türkiye’nin menfaatleri söz konusu olduğunda sessizliğe bürünen kesim, PKK ve FETÖ sevicileri yayınladıkları bildirilerde Türkiye’nin eski karanlık günlerine özlem duyduklarının işaretlerini veriyorlar.

Filistin’e destek mitingleri üzerinden iktidar, İslam ve Müslümanlar hedef alındı, kin ve öfke kustular. Filistin’e destek mitingine katılan İsmail Aydemir vatandaşımızın burnunun kırılması olayında provokasyoncuya destek verdiler.

Şu soruyu da soralım. Eğer kaos çetesi sonuç alabilirse neler olabilir?

Türkiye’nin kendi bölgesinde, Türk ve İslam dünyasındaki etkinliği azalabilir, saygınlık ve itibarı zarar görebilir. Yeniden içe kapanabilir. Ancak bunların olabileceğine ihtimal vermiyorum çünkü Türkiye o eski Türkiye değil, kağıttan yapılmış kaplan değil. Türkiye bugün her oyunu ve tuzağı bozabilecek güç ve kuvvettedir.

Arabistan’daki müsabaka üzerinden devam edelim. O gece deneyimli eski bir televizyoncu, şimdilerde ise büyük bir futbol kulübünün yönetiminde yer alan kişi attığı tweetin toplumsal bir kaosa ve infiale neden olabileceğini düşünmemiş olabilir mi?

Tweet şu: “Suudi Arabistan’da istiklal marşının okunmasına izin verilmedi” Ben bu tweetle, Türkiye’nin o eski karanlık ve kutuplaştırıcı dönemlerine kapı aralanmak istendiğini düşünüyorum. Bu net.

Türkiye’de menfaatçi ve çıkarcı, ideolojik ve istismarcı bir kesim var ki, kendi çıkarlarını Türkiye’nin menfaatleri, milli ve dini değerleri üzerinde tutuyor.

Ayrıca ikiyüzlüler. Bu tavrı gezi olaylarında, 15 Temmuz darbe girişimi, Demirtaş ve Osman Kavala’ya selam çakmalarda da göstermiş oldular. En son, Disney kanalının Atatürk belgeselini yayınlamadığında şahit olduk. Disney’e ne bir tepki verebildiler ne de sesleri çıkabildi!

Velhasıl…

İki yüzlü kesimin, PKK ve FETÖ’nün, terör sevicilerin, fitne ve fesadın ülkemize verdiği zarar ve ziyan emin olun Haçlılardan ve Yunan’dan daha az değil. Düşmanı topraklarımızdan söküp attık ancak bunlar deriye yapışan keneler gibi yıllardır ülkemizin kanını emmeye devam ediyorlar.

Bugün bunlar, eski güç, kuvvet ve dirayette olmasalar da, fitne ve fesat çıkarmaya devam ederek toplumu zehirleyebiliyorlar. Eğer bunlara bir önlem alınmaz ise Türkiye’de daha çok kaos kavanozu sallanmaya devam edecektir.