Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Nisan 2019

Davanın adamı olamayanlar gidecek!..

AK Parti, 31 Mart 2019 mahalli seçimlerinde, İstanbul ve Ankara dâhil bazı il ve ilçelerde kısmî bir hayal kırıklığına uğradı… Elbette ki bunun bir çok sebebi var… Bu; aday seçimi olabilir, teşkilâtın yeterince çalışmaması olabilir, “Nasılsa kazanırız” rehavetinden kaynaklanan gevşeklik olabilir, seçim günü sandıkları ve tutanakları iyi takip edememek olabilir… Ekonomik sıkıntı olabilir, doymuşluk olabilir, yüz âşinâlığı olabilir… Bu gerekçeleri daha da sıralayabiliriz.

Reis kendisi açıkladı

Ama bence en önemli sebebi Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinden duyduk dün. Partisinin 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, ''İçimizde bize yanlış yapanların olduğunu burada ifade etmeden geçemeyeceğim. Zamanı geldiğinde bizler bu teşkilâtın geleceği içerisinde hesabı sormasını biliriz'' dedi.

Çok önemli bir mesaj

Başkan Erdoğan’ın bu sözünün altını önemle çizmek gerekiyor. Erdoğan bana göre bu sözü boşuna söylemedi… Bizzat parti içinden, kendi partisine zarar verenlerin var olduğunu biliyor… Ve bu “zararlı” unsurların en kısa sürede temizleneceğini ve hatta “hesap sorulacağını” söylüyor. Bu HARİKA BİR GELİŞME bana göre… Zira aylardır, AK Parti’nin o eski hüviyetine darbe vuran AK Partililer olduğunu gördük. Cennetten arsa verenler, Erdoğan’ı aşırı derecede pohpohlayanlar. Sürekli, “Siz daha iyisini bilirsiniz efendim”ciler, bir kere bile olsun, “Efendim bu işte bir yanlışlık var, bu durum şöyle olmalı” deme cesaretini gösteremeyenler… Her şeyin ama her şeyin çözümünü Erdoğan’da görenler… Bir iki isim dışında çoğunluğu, “Yahu bu adam bunca yükü nasıl kaldırsın. Gelin liderimizin yüküne biz de yardımcı olalım” demedi, diyemedi!…

Makamına güvenen harisler!

Halk arasında en çok konuşulan konu. Bazı AK Partili bürokratların, milletvekillerinin, genel müdürlerin veya herhangi bir makama getirilen isimlerin, burnundan kıl aldırmayan tavırlarıydı. AK Parti bu “suretler” yüzünden çok puan kaybetti. Nitekim, Başkan Erdoğan’ın, istişare toplantısında bu yaraya da parmak basarken şu cümleyi kullanması dikkatimizden kaçmadı:

“Ne yazık ki, biz dışarıyla bir mücadele verirken, içimizde de bize yanlış yapanların olduğunu burada ifade etmeden geçemeyeceğim. Maalesef içimizde belli noktalara gelenlerin yaptığı çalışmalar yenilir yutulur cinsten değil. Bu davanın adamı olduğunu söyleyenler, bütün seçim kampanyası döneminde neredelerdi.”

Sırtımızdan atacağız onları!

Başkan Erdoğan, AK Parti’ye gönülden bağlı olanlara son derece ferahlatıcı bilgiler verdi: “Hangi il, hangi ilçede neler olduğunu biliyoruz. Gün ola harman ola. Zamanı geldiğinde bizler bu teşkilâtın geleceği içerisinde hesabı sormasını biliriz. Bunları sırtımızda taşıyacak değiliz. Bu parti bir davadır. Bu davaya gönül verenlerin kendilerini sıkı tutması gerekir. Biz bu yola böyle çıktık, böyle yürüyeceğiz.”

Haydi hayırlısı…

Düşün artık AK Parti’nin sırtından, ey davayı unutan Hârisler!..