Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2406.80
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Ocak 2020

Deprem

Türkiye, ekonomik, siyasi, diplomatik depremlerle boğuşurken Elazığ ve Malatya’yı vuran 6.8 şiddetindeki sarsıntı 36 canımızı bizden ayırdı. Türk devlet sistemini alt üst eden 1999 depreminden sonra meydana gelen 611 insanımızı kaybettiğimiz Van depreminde olduğu gibi Elazığ ve Malatya depreminde de sosyal yapımızı sarsmaya yönelik dış güdümlü tahriklere rağmen Milletimiz yeniden kenetledi. Yerin altındaki fay hareketini bahane ederek, yerin üstündeki fayları da harekete geçirerek sosyal dokuyu zedelemeye yönelik hareketlere şükürler olsun insanımız pirim vermiyor.

Türkiye devleti ile milletini birbirinden ayırarak milli birlik ve beraberliğimizi sarsma projesi yeni değil. Yıllar yılı, milletin manevi değerleri güdümlü devlet yöneticileri tarafından aşağılanarak millet ile devlet birbirine düşman haline getirilmeye çalışıldı. 15 Temmuz hain FETÖ darbesinden sonra da mağduriyetler oluşturarak muhafazakarları yönetimle ters düşürmeye yönelik dış güdümlü planlar çoğu sosyal medya ve medya üzerinden gündeme getirildi.

Geçtiğimiz hafta 2020 Siyasi Risk Haritası’nı yayınlayan İngiliz Şirketi Maplecroft, Türkiye’yi iç çatışmaların çıkacağı 47 ülke arasında gösterdi. Karışıklık için her şeyi fırsat bilen aşağılık kafalar fake hesaplardan depremi bile istismar ederek provakasyona başladılar. Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden bu kafalar kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlike oluşturuyor.

Pekiyi bu karışıklıklar bu ülkelerde nasıl çıkartılıyor. Rothschild ailesi Avusturya hükümetini vakıflarına karşı uyguladığı politikaları nazi politikası olarak değerlendiriyor. Dünyayı sömüren ikinci bir Yahudi milyarder George Soros, ABD’nin Çin’e karşı verdiği savaşı yetersiz bularak 1 milyar dolarlık yeni bir projeyi gündeme getirdi. Soros, Çin’in kendi vatandaşlarını iyi birer insan yapma projesi olan Sosyal Kredi Sistemini hedef aldığı projesini Orta Avrupa ile New York’ta Bard koleji merkez alarak uygulamaya sokacak. Soros, insanların iyi bir vatandaş olmalarına teşviki demokrasi ve insan haklarına aykırı buluyor. Soros’un kafasındaki plan küresel sorunlar oluşturarak, bireyleri ve sivil kurumları devletlere karşı ayaklandırıp kendi hükümranlığını sürdürmek.

Bu yüzden dış güçler tarafından kullanılan yapılar, Altay tankını üretmeye odaklanmış tank palet fabrikası ihalesine karşı çıkıyor. 15 Temmuz Kahramanı, Afrin Kahramanı paşalarımız sizce nasıl pasivize edildi. En son Libya Türkiye’nin denizden komşusudur kitabının yazarı bir paşamızı da aynı yolla berteraf etmenin eşiğine getirdiler. Orak çekiçli bayrak asılı hücrevinde pozlar veren gazeteci bozuntusu ve besleme korosu, Libya ile Münhasır Bölge Anlaşması’nın devletin, hükümetin, siyasi iradenin işi olmadığını sadece ve sadece bir paşanın işi olduğunu çemkirerek, paşayı hedefe koydurttu. Hücrevinde poz veren gazetecinin beyanlarıyla Akdeniz davamızı bile ve hizmet eden bir paşa kendi PR’ını yapan, kendi birimi ve diğer birimlerin emeğini hiçe sayan biri gibi gösterildi. Türkiye için çalışan kimselerin bertaraf edilmesi sadece FETÖ’nün kumpas taktikleriyle olmuyor. O insanları sözde överek yerin dibine batırıyor insan içine çıkamaz hale getiriyorlar.

Sözün özü bu millet her türlü sarsıntıya karşı şerbetlidir. Acılar ve mutluluklar bizi parçalamaz bilakis daha çok yakınlaştırır. Bu depremde, devletin şefkat elini depremzedelere hissettirmek için canla başla çalışan, arama kurtarma ekipleri, Kızılay, İnsani yardım ekipleri başta olmak üzere sağlık personelinden, güvenlik personeline kadar bütün kamu ve sivil toplum kuruluşu çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Koca yürekli insanlar iyi ki varsınız. Bizim birlik ve beraberliğimiz yaşadığı sürece hiçbir sarsıntı bu milleti bu coğrafyadan koparamayacaktır. Sarsıldık acımız büyük ama şükürler olsun ki kardeşliğimiz perçinlendi. Vesselam…..