Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Kasım 2013

DERSHANE NİREEE, İSRAİL NİRE?

MİT krizinin çıktığı günden beri söyledik durduk;

Cemaat adına birileri konuşuyor ve cemaati büyük töhmet altında bırakıyor, Cemaat, 'bunlar kendi adına konuşuyor bizimle alakası yok, fitneye yol açıyor demeli' dedik, maalesef dinletemedik. Hizmetin gazetelerinde yazmaya devam ve el an da Hizmetin yayın organlarında yazıyorlar.

Peki,

Sonra ne oldu?

Benden iki yıl sonra Sayın Hüseyin Gülerce 'bunlar fitne üretiyorlar' diyebildi zar zor. Tabi, ba'de harabu-l Basrau2026

Bu fitne üreticileri Cemaat ile hükümeti çarpıp kareköklerini almak için her türlü fesada başvurdular. Öyle ki MİT krizinde bugünkü kavganın tohumlarını yeşertmek için var güçleriyle çalıştılar. Bakın size 2012 Şubat'ında yaşadığımız MİT-Yargı krizi üzerine yazdığım 4 bölümlük BAŞBAKANA YARGI DARBESİ I-II-III-IV başlıklı yazımdan bazı alıntılar aktarmak istiyorum. O günlerde:

"Birileri cemaat ve hükümetin arasını bozmak için sürekli elinden geleni yapmaya çalıştı. Başta Emre USLU ve Mehmet BARANSU olmak üzere insafa sığmaz ithamlarla bozma işini derinleştirmeye çalıştılar. Bu iki isim önce 'sadece KCK için ifade verilecek, Hakan FİDAN'la alakalı değil' diyerek asıl amaçlarını gizlemiş oldular. Ancak işin böyle olmadığı hükümetin FİDAN'ı sahiplenmesiyle anlaşıldı. Zira 1 gün sonra Hakan FİDAN'ın özel hayatıyla ilgili ne buldularsa yazdılar. Tabi bunu 'cemaat adına' yapma algısı da bizleri derinden üzdü. Sayın USLU ve BARANSU "birileri" için uğraş verebilirlerdi, ancak bu uğraşlarını saygınlığı hepimizin gönlünde müstesna bir yer olan cemaat üzerinden vermeleri kabul edilebilir değildi. Cemaatin işini bu iki ismin gördüğüne inanmak ne kadar acıysa, bu iki ismi cemaattenmiş gibi gösterenler de o kadar yanlış yapmışlardıru2026"diyerek uyarmıştım.

Bugün artık anlaşıldı ki fitne üretiminde çalışanlar baskın çıktı, dershane üzerinden milletin yüzde ellisinin gönlünde taht kuran başbakan Tayyip Erdoğan'a ağır hakaretler ederek amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar bu fitne ehli. Hem de şu sözlerin sahibi Tayyip Erdoğan'a:

"Eğer olay cemaat olarak değerlendirilecekse, o zaman cemaatin en ileri gelenleri, mensupları bugüne kadar acaba Tayyip Erdoğan'a ne getirdiler de Tayyip Erdoğan bunu geri gönderdi?"gerçekten de sayın başbakanın Cemaat'in isteklerini geri çevirmemesi özellikle bürokraside "cemaat hükümetin de her tarafını sarmış, cemaatte olmayanların işi olmuyor" şayialarının yayılmasına yol açmıştır.

Sayın başbakanın bu sözüne Faruk Mercan "biz Allah'tan başka kimseden bir şey istemiyoruz" diye Twitter'da cevap yazmıştı. Yanımda olsaydı Sayın Mercanların bazı isteklerini kime arz ettiklerini kendisine söylerdim, lakin Hizmetin içinde olan kahir ekseriyetle temiz insanların hatırına "o isteklerini" yazıya konu etmiyorum.

Bakın Sayın Mercan Mavi Marmara için:

"Cihad gemisi, gittiği yerden izin almaz. Yardım gemisi, gittiği yerden izin alır." Yanlışsa düzelteyim..." diyor, Allah bir kalpten insafı çekip almışsa ne diyebilirim ki? Mavi Marmara Gemisi İsrail'e gitmiyordu ki izin alsın, bu BİİİR,

Mavi Marmara Gemisi korsan devletin saldırısına uğradığında İsrail sularında değil uluslararası sulardaydı, bu İKİİİ,

Mavi Marmara Gemisi silahsız bir gemiydi, bu ÜÇÇÇ,

Mavi Marmara Gemisinden dolayı İsrail bile özür diledi, ama senin gibileri, neyseu2026 Boşuna uzatıyorum, Mavi Marmara konusundaki düşüncesi bu olana (İsrail ile aynı düşüncede demete dilim varmıyor) ne anlatabilirim ki?

Çok ağır konuşuldu yazıldı bu dershane sürecinde, yarın sular durulacak ve yine ortam normalleşecek. O zaman bugünkü hakaretlerin sahipleri utanacaklar da yeter mi bilemem.

Birileri cemaatle fena halde oynuyor, birileri cemaati gözden çıkardığı için cemaatin tabanında ciddi kırılmalar yaşatıyor ve üstelik bu birileri cemaatin içinden olan birileri. Bu birileri hükümeti yıpratarak, cemaati parçalayarak kendine yer bulmaya çalışıyor. Acı olanı cemaat "dershane yüzünden" buna çanak tutuyor.

Kazanan ülkemizin, milletimizin düşmanları olacak, kazanan kesinlikle biz olmayacağız.

Bakınız, Cemaatin Gazetesi Today's Zaman'ın İsrailci yazarının son yazısına bir göz atarak yazımızı bitirelim.

Emre Uslu, Hükümetin İsrail'le ilişkilerinin sorunlu olması Gülen Cemaatini rahatsız ediyormuş, yani bugünkü kavganın bir önemli sebebi Türkiye'nin eskisi gibi (MİT'i İsrail'in emrine vererek) İsrail'in rotasında seyr etmemesiymiş demeye getirdiği sözlerle niyetini açıklamış. Cemaatten 24 saat geçmesine rağmen bir tekzip gelmedi, geldiyse de ben duymadım. Tabi ki tekzip yetmez, müfteri denilip kapının önüne konmalı bu fitne çuvalı. Yok, eğer doğruysa zaten kalmaya ve yazmaya devam eder Uslu usluu2026

Şimdi anladık mı meselenin dershane olmadığını?

Twitter: @ahmetay_