Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2410.58
BIST 100
10088.03
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Mart 2024

Devir - teslim zamanı

Süre doldu, yarın sandık başına gidiyoruz. Yerel yönetimler için oy kullanacağız. Milletimizin basireti yine kendisini gösterecek; şaşmaz sağduyusu ile vereceği isabetli kararlarla terörist işbirlikçileri ile seçim ortaklığı yapanlar genel seçimde olduğu gibi ağzının payını alacak. Seçeceğimiz yeni başkanlar, meclis üyeleri ve muhtarlar için devir-teslim zamanı…

CHP, bu seçimlere rüşvet çarkları ve para balyalarının gölgesinde giriyor. “Kent Uzlaşısı” adı altında PKK/DEM ile işbirliği ise terör örgütünü büyük şehirlerde teşkilatlanmaya hazırlıyor. Tıpkı genel seçimlerde olduğu gibi muhalifiler anket şirketleri üzerinden algı operasyonları ile CHP’yi önde gösterip kendi seçmenini sandığa çekmeye çalışıyor.

Seçimde sonuçları etkilemesi düşünülen PKK’nın siyasi uzantısı DEM ise genel seçimlerdeki gibi bütünlüğünü koruyamadı. Altan Tan’ın tespitlerine göre, PKK’nın silahlı mücadeleye devam etmesi eğiliminde olanlar Ekrem İmamoğlu’nun yanında. Değişim isteyen ve partinin siyasi olarak öne çıkmasını arzu edenler kendi partilerine oy verecek. PKK’dan da DEM’den de ümidini kesen üçüncü grup ise sandığa gitmeyi düşünmüyor.

***

CHP kendi yetersizlik, beceriksizlik ve kirli ilişkilerini unutturmak için geçim sıkıntısı ve emekli maaşlarını ön plana çıkardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun farkına vardığı için Temmuz ayında emeklilerin durumunu masaya yatırıp maaşları yükselteceklerini söyleyerek bu kozu da ellerinden aldı.

Türkiye, İsrail ile ilişkilerini kestiği halde seçimler dolayısıyla en çok istismar edilen konulardan biri bu oldu. Gazze’ye giren her şey İsrail gümrüğünden geçiyor. İsrail’in resmi verilerine göre Türkiye, Gazze’ye yardım sıralamasında dünya ikincisi. Gemiler iki milyon Gazzeliye gıda ve ihtiyaç maddesi taşıyor, Refah’a TIR’ların biri girip biri çıkıyor.

Türkiye bununla da yetinmiyor, Filistinlilerin sesi olup, mağdurların çığlığını tüm dünyaya duyuruyor. İsrail’in savaş suçlusu ilan edilmesinde, soykırımla suçlanıp yargılanmasında ön planda. Lahey’de kurulan Adalet Divanı’na bilgi, belge ve kanıt akıtıyor. İsrail’in tüm kara propagandalarına karşı İslam ülkeleri ile yedili temas grubu oluşturup Batı ülkelerinde diplomatik temasları sürdürüyor...

***

Türk Milleti, geçtiğimiz Mayıs ayında yüksek basireti ile tarihin tekerrür etmesini engelledi. İttihad ve Terakki çatısı altında Sultan II. Abdülhamid Han’ı alaşağı eden muhalifler ülkeyi 9 yılda Trablusgarp, Balkan ve I. Dünya Savaşları’na sokup, 5 milyon kilometrekarelik Osmanlı ülkesinin beşte dördünü kaybetmişlerdi. Asıl önemlisi ise 33 yılda yetişen altın neslin -270 bini Çanakkale olmak üzere- savaş alanlarında heba olmasıydı.

Türkiye, son yarım asırdır başına musallat edilen PKK belasında hem gençlerini, hem milyarlarca dolar milli gelirini kaybetti. Şimdi tam anlamıyla bu beladan kurtulma ve kendi kanatları ile uçma aşamasına geldi. Her şeye takoz olan CHP’nin terör yandaşları ile işbirliğini de bu seçimde aşarak özgürlüğüne kavuşacaktır!

Genel seçimlerden sonra yerel yönetimlerde de 1 Nisan’da CHP’ye “Ciaaaa” diyerek onu tarihin tozlu raflarına postalama zamanı geldi. Türkiye’nin 21. yüzyıldaki kaderi netleşti. Mahalli seçimlerle cumhurun iradesi ülkeye tam anlamıyla hâkim olacak, Milletin hâkimiyeti perçinlenecek. Güçlü Türkiye’nin yeni yüzyılı hayırlı olsun.