Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2408.01
BIST 100
10275.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Nisan 2017

Devlet olmak böyle bir şey

Her ne kadar -bölge insanı başta olmak üzere- ülkemize büyük acılar yaşatsa da hendek kazan teröristler, devletimizin niyetini, gücünü, iradesini ve büyüklüğünü herkese göstermesi açısından olumlu sayılabilecek de bir iş yaptı. Teröriste en sert yüzünü gösteren Türkiye Cumhuriyeti, Cizre, Nusaybin, Sur gibi yerlerin imarını inanılmaz bir hızla gerçekleştirdi. Sur'da Cumartesi günü gerçekleştirilen coşkulu törenlerin öncesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ile birlikteydik. Sayın Bakan devlet olmanın nasıl bir şey olduğunu şu sözlerle özetledi: "Sur'da bir felaket bela atlatıldı...

...Fakat hamdolsun işin güvenlik bölümü halloldu o katiller sürüsü çukurlara gömüldü. Şimdi masum vatandaşların yarasının sarılma zamanı. Oradaki zararların giderilme zamanı."

Devletin sadece Diyarbakır Sur özelinde bile yaptıkları dünyaya parmak ısırtacak cinsten. Detayını Bakan Özhaseki'nin anlatımından dinleyelim: "...30 bin kadar oturulamaz olan evi yıktık. Evlerin içine bomba düzeneği koydukları için önce tarıyorduk sonra yıkıyorduk. Çünkü evlerden çekilirken her bir eve şeytani bir biçimde bombalar koymuşlar. Kapı koluna, buzdolabının içine hatta yere Kur-an'ı atıp içini boşaltıp bomba düzeneği kurmuşlar. Yerde gören askerimizin kaldıracağını bildikleri için kurmuşlar."

Vatandaşa her türlü seçeneği sunuyoruz. "Sur içinde Hz. Süleyman Camii çevresini boşalttık. 115 bin metrekare bir alan orası sahabe kabirlerinin bulunduğu yeri çok önemli bir mekan ziyaretgah olarak kullanılıyordu. Orayı olduğu gibi düzenledik. Esnaflarımız çalışmadan çok memnun. Geleneksel Diyarbakır evlerini restore etmeye başladık. 1200 civarında tescilli eser var bunların

bir kısmı tahrip olmuş durumda, tahrip olan tarihi eserlerinin kimisi kamu binası cami, kilise gibi han, hamam gibi bir kısmı da sivil mimarlık örnekleri onların hepsini elden geçiriyoruz. Sur'un alt yapısına girdik. Orada kilometrelerce alt yapı su kanal işlerini yapıyoruz."

Yalan rüzgarı mecliste de devam etti.

"Asker polis geldi buraları yıktı diye bağırıyorlar. Kendilerine dedim ki asker neden gidip Yozgat'ı, Samsun'u yıkmıyor. Çünkü sizler oradaki teröristleri beslediniz, desteklediniz, yüreklendirdiniz. Onlar da ellerine silahları aldılar kalleşçe çıktı ortaya. Asker onun için var orada."

Yalancının mumu yatsıya kadar yandı!

"Sur'da mallarınız ellerinizden alınacak, oralara büyük AVM'ler açılacak zenginlere peşkeş çekilecek diye milleti kışkırtmaya başladılar. Bakın aradan 1 sene geçti hangi zengine ne peşkeş çekildiğini gelsinler göstersinler.

Kimin malını elinden aldık gelsinler göstersinler.

Devlet orada teröriste karşı acımasız yüzünü gösterdi. Yapması gerekeni yaptı. Ama vatandaşa karşı merhametli şefkatli kolların açtı onların zararlarını gidermeye çalışıyor.

Çok büyük paralar harcıyoruz. Bu paraları keyiften harcamıyoruz! Zorluk içinde bazı şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Ama oradaki vatandaşlarımız bunları hak ediyorlar. Çünkü teröristlere destek vermediler. Biz mahalleri terk edin dediğimizde sessizce evlerinden çıktılar. Bu yüzden vatandaşlarımızın günahı yok ve bizler onların zararlarını tanzim edeceğiz."

Sayın Bakanın anlattıklarından anladığımız kadarıyla devletin devlet gibi hareket ettiği ve dosta düşmana net mesaj verdiği ortada. Yalan söyleyenlerinse yüzlerinin kızarmayacağı kesin ama inandırıcılıkları da kalmamıştır artık herhalde.