Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2429.60
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Temmuz 2018

Devleti, milleti ve ümmeti tehdit eden yapılar

Tarikatların amacı İslam'ı 'irfan, takva, ihsan ve ihlas' boyutlarıyla yaşamak isteyenlere belli usuller dahilinde eğitim vermektir.

Tarikat; yol ve usül, tasavvuf ise bir eğitim ekolüdür. Yolun nihai hedefi ve amacı rıza-ı bariyedir.

Bu amacı koruyan; devlete sızmaya, holdingleşmeye, iktidarı perde arkasından yönlendirmeyeu2026 KALKIŞMAYAN dini toplulukları/yapıları kimse örgüt olarak gösteremez; şahs-ı manevisine zarar veremez... Mutedil laik ülkelerde bile bunlar varlık ve faaliyetlerini rahatça sürdürebilirler. Kimse ilişmez, ilişemez...

Ülkemizde; tarikat, cemaat, himmet, hizmet, Mehdi gibi kavramları kendi adi, süfli gayelerine çerez yaparak haddi aşanlar, tarikat veya cemaat kisvesi altında siyaset, ticaret ve ihanet yapanlar ise elbette korkmalılar ve hiç şüphe yok ki, devlet, millet ve ümmet bunların hak ettiği cezayı kesecektir.

Öbür yanda kimse de bu adi şerefsizleri bahane ederek dini aşk mertebesinde yaşamayı amaç edinen, kitaba ve sünnete sıkı sıkıya bağlı cemaat, tarikat ve medreselere dil uzatamaz uzatmamalıdır.

Unutmayalım bugün bir Anadolu irfanından bahs ediliyorsa birlik dirlik ve irilikten söz ediliyor ise bunu ehli sünnet tarikat ve cemaatlere borçluyuz.