Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2388.02
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Ekim 2023

Direniş dirilişin habercisidir

Bugün safların belirginleştiği gün... Kimin mazlumdan kimin de zalimden yana saf tutacağının görüleceği gün… Akıl vermek herkes için kolaydır, lakin eylem ve duruş sahibi olmak zor olandır. “İnandık” deyince, bizden öncekiler gibi denenmeden kurtulacağımızı mı sanıyoruz? Allah kimin hak, kimin batıl olduğunu göstermek için bizi denemektedir. (Ankebut Suresi, 2-3. Ayetler) Söyleminizin ve eyleminizin sorumluluğu sizi bağlar. Bu sebeple kararınızı doğru verin.

Rahat koltuklardan nutuk atmanın sefasını sürerken bedel ödeyenlere akıl vermek hepimiz için kolay olsa gerek. Lakin ortada bir zulüm var iken tarafsızlığını ilan etmek zulümden yana saf tutmak demektir. Hakkın sükûneti zalime cesaret kazandırır.

Filistin’de doğan her çocuk yaşama değil ölüme doğar. Ölümle eş bir ömürdür Filistin’de yaşam. Her çocuk yaşamak için anlamlar büyütürken düşlerinde ve bu anlamlarla gülüşlerini süslerken, Filistin’de ölüme ve şehadete tebessüm eder çocuklar.

Dünyanın en büyük açık cezaevi haline getirilmiş Gazze’de yaşananları akıl ile izah etmeye çalışmak vicdanın rafa kaldırıldığının resmidir. Bugüne kadar aklın idrakte zorlandığı zulümlerle her gün ölen ve öldürülen insanlara bugün ölümlerini anlamlandırmak için ortaya koydukları eylemi mantık ile izah etmek akla ziyandır.

Dün İsrail sebepsiz yere Filistin’e bomba yağdırırken sesi çıkmayanlar, bugün nefsi müdafaa ile topraklarına sahip çıkmaya çalışan Filistin’i eleştirerek akıl vermeye kalkıyor. Gücün arkasına sığınarak kendilerinin özgür olduklarını düşünedursunlar, hakiki gücün kim olduğunu anladıklarında hiçbir pişmanlıkları fayda etmeyecektir. Gücün haklı olmadığını anladığınız gün adalete ve merhamete sığınacaksınız lakin o zaman adalet ve merhamet sizden fersah fersah uzakta olacaktır.

Zalimin sesinin yüksek çıktığı dünyada mazlumun çığlığını duymanız mümkün değildir. Zalime ve zulme dur denilmediği müddetçe dünyada huzuru beklemek ve çocuklarımız için güzel bir gelecek umut etmek ütopik bir düşünceden başka bir şey olamaz.

Zalimin zulmü yanına kar kaldığı müddetçe, mazlumun ahı her gece kâbusumuz olacaktır. Bugün durduğunuz yeri netleştirmediğiniz müddetçe en ufak sarsıntılarda yüreğinizin sarsılmasına engel olamazsınız. Kalbiniz, aklınız ve diliniz aynı şeyi söylemiyorsa eylemleriniz ile söylemlerinizde çelişki vardır.

İsraillilere yerleşimci derken bunların aslında işgalci olduklarının üstünü örtüyoruz. Kendi toprağından, şehrinden, sokağından dahası evinden sürülmüş bir milletin yerine dışarıdan getirilerek yerleştirilenler yerleşimci değil, işgalcidir.

İsrail tarafından işgal edilmiş topraklarını geri almak isteyen bir millete terörist demek insan aklıyla dalga geçmekten başka bir şey değildir. Ukrayna kendi toprağını savununca kahraman; Filistin kendi toprağını savununca terörist oluyor, öyle mi? Bu söylem ikiyüzlü sahtekârlıktır.

Düşünün ki, yıllardır babaları öldürülmüş, anneleri katledilmiş, abileri cezaevlerine atılmış çocukların büyüdüklerinde efendi efendi yaşamalarını söylemek nasihat değil, tehdittir.

Her şeyini kaybetmiş kişilerin yaşamak için en az bir sebep bulmuş ve icra etmişken birilerinin rahat koltuklarından nutuk atmasını anlayamıyorum. Hamas’ın eylemi bir savaşın sebebi değil, sonucudur. Sonucu ağır olsa da sapanın bombaya karşı ilk galibiyetidir. Zaferin umudunu diri tutan bir gelişmedir. Aklıselimle birileri bunu eleştirse bile duygusal düzlemde hak vermemeleri mümkün değildir.

Olayı olay yerinde incelemek gerekir diye bir tabir vardır. Buradan Gazze’yi konuşmak havanda su dövmek olur. Her gün ölen birini bir kere öldürmekle korkutamazsınız. Her gün başına bomba yağan şehrin direnişini anlamlı kılan duruş, dirilişe duyduğu inançtır.

Sonuç olarak başınızda gök kubbe olduğu müddetçe hiçbir demir kubbe sizi koruyamayacaktır. Hangi teknolojinin arkasına sığınırsanız sığının Allah’a sığınmadığınız müddetçe gerçek kurtuluşa eremezsiniz.

Hiçbir özgürlük bedelsiz olmaz. Bedeli olmayan nimet, ülfet değil külfettir.

Direnişin, ümmetin dirilişine vesile olması duasıyla...

Vesselam.