Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2392.34
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Mart 2017

Div\u00ea Kurd B\u00eajin Er\u00ea

SÖZCÜ Gazetesi, Emin ÇÖLAŞAN gibi küfürbaz kalemleriyle, Barzani bahanesiyle tüm Kürtlere ve Asrın Lideri Erdoğan'a zehirli dilleri aracılığıyla kinlerini kusmaktadır. Milyonlarca Kürdün saygı duyduğu Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin şahsında aslında dünya üzerindeki tüm Kürtlere çok ağır bir küfürler manzumesine geçtiğimiz günlerde şahitlik ettik. Bu güruh, kah Sultan Abdulhamid'in şahsında milli ve manevi değerlerimize, dinine ve tarihine bağlı insanlara kinlerini kusarlar; kah Barzani'nin şahsında özellikle dindar Kürtlere ırkçı ve faşist yaklaşımlarla nefretlerini saçarlar.

Barzani'nin şahsında Kürtlere, Asrın lideri Erdoğan'ın şahsında da ümmete, bunca hakaretin ve küfrün; yedikleri hangi kazığın ve acının depreşmesi olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunlar, ABD ve İsrail'e göbekten bağlıdırlar, Haçlı ve Siyonist cephe devletlerini asla eleştirmezler. Onların hesabına ise var güçleriyle bağımsız Müslüman Türkiye'ye her fırsatta saldırırlar. Ancak bu kimseler şunu asla unutmamalılar: "Bir zamanlar cüppeleri ve apoletleri ile yürüyen çok ahmaklar oldu. Hepsinin sonu ise hiçlik oldu ve hepsi rezil oldu. Kazanansa eninde sonunda hakkı ve halkı arkasına alan öncü kadrolar ve tarih yazanlar oldu."

HERŞEY ÖZÜNE DÖNECEKTİR

Be hey yarım porsiyon aydınlar! Kürt ve dindar insan nefreti, sonu olmayan bir uçurum gibi girmiş içinize, kapkara vicdanlarınıza. İyi ki sizin gibi zihniyetler iktidara gelemiyor. Halkın sizleri ve fikriyatınızı niçin iktidara getirmediği şimdi çok daha iyi anlaşılıyor. Irkçılık ve din düşmanlığı, sizlerde ideolojik bir saplantıdan öte patolojik bir vakıa haline gelmiş. Öyle bir hastalık ki; bu ülkede sözde kardeş dediğiniz, tarih ve kader ortaklığı yaptığınız milyonlarca Kürdün yaşadığını bile bile vatandaşlarımızı aşağılamaya, hor görmeye çalışıyorsunuz.

Oysa ırkçılık, bu toprakların özüne ihanettir, şehitlerimizin anısına hürmetsizliktir. "Her şey mutlaka özüne dönecektir." Türkün ve Türkiye'nin özünde, köklü tarihinde ırkçılık olmamıştır. Türk ve Kürt arasında da hiçbir zaman çatışma ve kavga yaşanmamıştır. Olduğu söylenen problemler bu katı ırkçı ve aşırı milliyetçi zihniyetlerin başını çektiği geçmişin yanlış idare anlayışı ve uygulamalarında, Kürtleri daima potansiyel bölücü ve tehlike gören "katı ırkçı" yaklaşımlardan kaynaklanmıştır.

Şunu aklına iyice sok ey IRKÇILIK! Türkiye Cumhuriyeti devletine vatandaşlık ve samimi kardeşlik bağı ile bağlı olan Kürtler, Türkiye Cumhuriyeti devleti ortak vatanında, aynı bayrak altında, kadimden gelen kardeşleri Türklerle beraber, eşit ve özgür vatandaşlar olarak sonsuza kadar yaşama konusunda çok ama çok büyük bir azim içerisindedirler. Ne yaparsanız yapın ayıramayacaksınız Kürdü Türk'ten, Türkü Kürtten. Haçı ne kadar yükseğe dikseniz de dikin hilali asla gölgeleyemeyeceksiniz.

TUZAKLARINIZA DÜŞMEYECEĞİZ

Tüm bu oyun ve tuzaklarınıza karşı da bizler ihanet ve gafletin en büyük kozu olan etnik ve mezhepsel ayrıştırma ve birbirine düşürme tuzağına düşmeyeceğiz. Bu ülkeyi birlik ve kardeşlik ruhu içerisinde diri ve dik tutacağız. Allah rızası için birbirimize merhamet edeceğiz, etnik ve mezhepsel temele dayalı ötekileştirici, kin ve nefret kusucu söz ve eylemlerden uzak duracağız. Dedelerimizin bizlere müşterek miras bıraktığı " Çanakkale kardeşliği ruhunu" ve " 15 Temmuz istikbal ve istiklal ruhunu" ülkenin tüm sathına yaymaya çalışacağız. "Bayrak, ezan, vatan ve şehit" gibi bizi büyük biz yapan ortak değerlerimize sahip çıkacağız, onları beton gibi sağlam tutacağız.

ÖRGÜTLÜ VE UYANIK OLACAĞIZ

Kürdü de seveceğiz, Türkü de. Kürtçeyi de seveceğiz, Türkçeyi de. Türkün ölümüne sevinen Kürde, Kürdün ölümüne sevinen Türke korkmadan karşı çıkacağız. Kim ki "dini ve dili fark etmez, bizi biz yapan ortak milli değerlerimizi savunanlara saldırırsa" ona karşı geleceğiz, Kim ki "dava vatandır, vatan da namustur, zaman namusa sahip çıkma zamanı" diyorsa onu da göz bebeğimiz gibi koruyacağız. Kim ki sizin gibi ayrılıkları körüklüyor, farklılıkların sinir uçlarını kaşıyorsa, ona karşı çıkacağız. Küresel emperyalizme başkaldıran öncü kadrolarımıza ve liderlerimize sahip çıkacağız. Onların tüm çağrılarına da 15 Temmuz akşamı gibi iştirak edeceğiz. Sizin gibi zalimlere karşı daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde dik duracağız, daima hazır, örgütlü ve uyanık olacağız. Kardeşin kardeşe düşmemesi için, fitne ateşinizin sönmesi için, musibet ve şerlerinizin def'i için, kalbimize daha fazla merhamet tohumlarını ekmesi için de Rabbimize çok ama çok dua edeceğiz.

DİLİMİZE, DİNİMİZE SALDIRANLAR "HAYIR" DİYOR

Ey vatanına bağlı, bu ülkenin kardeşliği, birliği ve dirliği için gerekirse canını vermeye her daim hazır olan Kürtler! Bu zihniyetleri iyi tanıyalım, onlarla aynı safta bulunma yanlışına asla düşmeyelim. Dinimize, dilimize, kültürümüze edepsizce saldıranlar "hayır" diyorsa; bu ırkçı ve Kürt düşmanı zihniyetlere yüz yılda bir gelecek bu tarihi fırsatı kullanarak, gereken dersi verelim. Oylarımızı ona göre kullanıp, hep beraber "Evet" demeliyiz. "Divu00ea Kurd Bu00eajin Eru00ea."