Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2478.75
BIST 100
10556.95
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Aralık 2014

Diyalogcu değil kumpasçı çıktılar!

14 Aralık operasyonu sonrası ortaya çıkan iddialar ciddi ve dehşete düşürücü. Paralelcileri kendilerine muhalif her yapıyı çeşitli kumpaslarla susturmaya çalıştığı belgelerle ortaya çıkmaya başladı. Örneğin 2010 yılındaki Tahşiye operasyonuyla 67 yaşındaki MS hastası ve %90 görme kaybı olan Mehmet Doğan, 17 ay hapis cezası almasının, örgüt operasyonun Fethullah Gülen'in "tesettür teferruattır" sözünü kitabında eleştirdikten sonra yapıldığını iddia ediyor.

Operasyonda tutuklananlara verilen hapis cezaları bir yana haklarında eşcinsellik, kadın pazarlama gibi suçlamalar yöneltilmesi de ilginç! Örgüt evi olduğu iddia edilen ancak anahtarı herkeste bulunan evde bulunan(!) bombalarda polisin parmak izi çıktığı anlaşıldı. Buna rağmen Tahşiye operasyonunda gözaltına alınanların bir kısmı tutuklanarak cezaevine gönderildi ve 8 ay mahkemeye çıkarılmadan F Tipi hapishanelerde tutuldu. Özel savcı tarafından ek deliller olarak iddianameye "El Kaideci, Ergenekoncu, Hizbullahçı, Kürtçü" gibi birbiriyle çelişen ve somut hiçbir delile dayanmayan suçlamalar eklendi!

14 Aralık operasyonun terör örgüt üyeliği suçundan açılan davada tutuklu yargılanan Tahşiye Yayınevinin eski sahibi Mehmet Nuri Turan'ın şikayeti üzerine başlatıldı. Turan, röportajında "Fethullah Gülen, bizi hedef aldı" dedi. Mehmet Nuri Turan, (14 Aralık operasyonunda ifadesi alınan) Fahri Sarrafoğlu'nun kendisine "Fethullah Gülen'i kızdıran kitapları basmaktan vazgeçin. Polis tarafından dinleniyor ve takip ediliyorsunuz" dediğini de söyledi.

14 Aralık Operasyonu ile Tahşiye kumpasından sonra Vasat kumpası iddiaları da ortaya çıktı. Emekli müftü Çetin Yıldırım, dinlerarası diyalogu eleştirdikten sonra 2004 yılında yapılan bir operasyonla 12 yıl hapis cezasına çarptırılır. Çetin Yıldırım 80 yaşında, kalp pili ile yaşayan, kronik böbrek ve ağır şeker hastası, hafıza kaybı yaşayan biri. Hakkındaki "yalnız başına hayatını idame ettiremez" hastane raporuna rağmen hala cezaevinde.

Çetin Yıldırım'ın oğlu Faruk Yıldırım, babasının Vasat Örgütünü kurmakla nasıl suçlanıp tutuklandığını şu ifadelerle anlatıyor: "Gülen hareketinin başını çektiği dinlerarası diyalog meselesinde babam ile bu yapı arasında anlaşmazlık vardı. Babam, "dinlerarası diyalog bir Müslümanın asla kabul etmeyeceği bir anlayıştır" derdi. Bu konuda Gülen hareketinin temsilcileri üç kez Bağcılar'daki Kur'an kursunda babamla bir araya geldi. Babam geri adım atmayınca "Bu iş burada bitmez, başınıza iş alıyorsunuz" diye tehdit edildi. Aralık 2004'te babam, gözaltına alındı.

Evde yapılan aramada hiçbir suç unsuru bulunmadığı için babam tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme devam ederken 2009'da yerel mahkeme babamı 12 yıl 6 ay hapse mahkum etti. Yargıtay da cezayı onayladı. Araştırınca babama hapis cezası veren Hakim Ömer Diken, Gökmen Demircan ile Savcı Hüseyin Ayar'ın paralel camianın isimleri olduğunu öğrendik."u2026

Operasyon haftası dikkatleri çeken bir başka gelişme ise 28 Şubat yargısının verdiği 2013'te de Yargıtay'ın onaması sebebiyle hapis cezası bulunan gazeteci Yakup Köse'nin tutuklanarak cezaevine gönderilmesi oldu. Yakup Köse hakkında 28 Şubat yargısının verdiği hapis cezasını Yargıtay'ın 2013'te onamasını düşünmeyi bir kenara bırakalım, tutuklanmadan bir süre önce Zaman gazetesinden kendisine gelen teklif gündeme bomba gibi düştü!

Zaman gazetesinden arayan bir muhabir Yakup Köse'ye yaşadığı mağduriyetle ilgili hükümeti suçlayıcı bir söyleşi yapmayı teklif eder. Bunu neden yapmasını soran Köse'ye Zaman muhabirinin verdiği cevap oldukça ilginçtir: "Biliyorsun hakkında tutuklama kararı var. Zaman'da yayınlanacak böyle bir söyleşinin sana faydası dokunur." Yakup Köse, "Elinizden geleni ardınıza koymayın, bana işkence edenlerden korkmadım sizlerden de korkmam" deyip telefonu kapatıru2026

Paralelcilerin kurduğu iddia edilen kumpaslar, onlara yönelik iddialar sadece bunlarla sınırlı değil. Geçmişte sessizce konuşulanların artık yüksek sesle dillendirildiği bir döneme giriyoruz. Şimdiye kadar gördüklerimiz bunların bir kısmı, daha nelere tanıklık edeceğimizi ise önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğizu2026

Twitter.com/sabihadogann