Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Nisan 2013

Diyetle Değil Niyetle

Beden-ruh u2013zihin üçlüsünün mükemmel uyumu ile yaratılmışız. Fiziki yapımız olan organ doku ve hücrelerimizin sağlıklı işlemesi ve hayatiyetini devam ettirebilmesi için psikolojik desteğe ihtiyaçı vardır. Günümüzde engellenemeyen yoğun stresli ve hızlı yaşam birçoğumuzda bu mükemmel uyumu bozmakta. Bu ise bedensel hastalıklardan çok ruhsal ve zihinsel hastalıklara daha sık yakalanmamıza sebep olmaktadır.

Metabolizma hızı yada başka bir deyişle aldığımız enerjiyi sağlıklı yakma kalitemiz günümüzde bir çok insanın ortak sorunu olarak karşımıza çıkmakta. Bu sorunun en önemli sonucu olan şişmanlıkla mücadelede ise bilim dünyası tam bir fiyasko ile karşı karşıya kalmış ve adeta acizliğini ilan etmiştir.

İnsanı buhar makinası gibi gören anlayıştan başlayarak günümüze kadar devam eden sağlıklı zayıfama ile ilgili çalışmalar 70 ve 80'li yıllarda çok sayıda saçma rejimlerle belki de bir çok insanın beden ve ruh sağlığını bozmuş ve hatta ölümlere bile sebep olmuştur.

Sağlıklı zayıfamada ruhsal yapının devreye girmesi gerekliliği günümüzde ortak kabul gören bir gerçekliktir. Bu gerçeklik son yıllarda beyin gücünü kullanmayı ve işi daha başında beyin gücü ile halletmeyi hedefer.

Beyin ve ruhi yapımızın ortak marifeti ile çalışan zihnimizi bütünleştirerek içinden çıkamadığımız birçok sorunun altından kalakabiliriz.Zihin bu yönü ile fiziksel bedenimiz ile ruhumuzun bütünleştiği her yönden zengin bir arena. Bilinçaltı zihnimiz çoğu insan tarafından kullanılmadığı yada bilinmediği için çare ve çözümlerde pek gündeme dahi gelmez.

Aldığımız gıdaların harcanmasında bazal metabolizma dediğimiz enerjiyi yakma hızımız oldukça önemlidir.. Zihin gücünü kullanarak metabolizma hızımızı onlarca kat artırabiliyoruz.. Enerjiyi yakma ile ilgili sorunumuz, bu şekilde halledildiğinde zaten hızlı bir zayıfama süreci kendiliğinden başlayacaktır. Bu süreç sağlıklı bir süreçtir. Burada bize düşen görev ideal kilomuzun kaç olduğunu bilmemizdir.Ne kadarlık bir sürede ve hangi adımları atarak ideal kilomuza ulaşabiliriz? Bu formül bulunduktan sonra gerisi oldukça basit.

İŞİ BEYNİMİZDE BİTİRELİM.

Mantıkla duygularımızı ,beynimizle de yüreklerimizi birleştirdiğimizde zihnimizin kilidini açarak oradaki sihirli güce ulaşabiliyoruz. Gerçekten zayıflamak formda olmak istiyorsak mucize rejimlere özel diyetlere ihtiyacımız yok. Medyamızda pompalanan mayo dukan taş devir diyetleri lahana , kavun , karpuz ,karbonhidrat veya protein karbonhidrat ağırlıklı diyetlerin zarardan başka faydası yoktur. Ağzımızdan girenleri kontrol ederek ise başlayabilir ve eksersizi hareketli aktif olmayı yaşam tarzımız haline getirebiliriz.

Zihin gücünü kullanarak zayıflamaya niyet ettiğimizde aldığımızı gıdalar hücrelerimizde daha hızlı yakılacaktır. Beyaz un beyaz şeker ihtiva eden gıdaları kesinlikle tüketmeyerek bu niyetimizdeki samimiyetimizi test edebiliriz. Beyaz un ve beyaz şekerin zararlarına karşı bilinçlenmiş olsak dahi tüketim çılgınlığı bizi gafil avlayabilir. Zayıflamaya niyet etmenin ön şartı bu iki zararlıyı diyetlerimizden çıkartarak ,sabır sebat ve kararlılıkla yola devam etmektir.

NEBEVİ TP VE SÖYLÜYOR?

Nebevi tıb bize iki öğünde yemeyi yemede içmede aşırıya kaçmamayı acıkmadan sofraya oturmamayı daha doymadan da sofradan kalkmayı ve israf etmemeyi öğütlüyor. İnsani ahlak ve vicdani yapımıza ters düşmeyen bu evrensel gerçeklik ile yola devam kararı alarak içtenlikle bu proğramı uygulamaya gözünüz kesiyorsa hodri meydan diyorum.Siz de zihin gücünüzün gücünü keşfedebilir ve bir türlü başaramadığınız ideal kilonuzu sağlığınızı kaybetmeden yakalayabilirsiniz.Sağlık ve mutluluk dilekerlmle..