Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​Dolmabahçe 'Ulusal risk kalkanı' toplantısı

Geçen hafta bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılan Dolmabahçe Sarayı’ndaki toplantıya katıldım.

Jeoloğundan sismoloğuna ve sedimantoloğuna kadar deprem ile ilgili her branşın uzmanları, önde gelen mimarlar, mühendisler, meteorologlar, şehir planlamacıları, rektörler, doktorlar, hukukçular, iletişimciler, Kandilli Rasathanesi’nin idarecileri, tarihçiler ve AFAD ile AKUT gibi afet karşısında müdahale ile görevli kuruluşların temsilcileri davet edilmişlerdi. Cumhurbaşkanı ile beraber devletin bütün üst düzeyi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanı Prof. Mustafa Şentop ve çok sayıda bakan da Dolmabahçe’de idiler.

Önce Sayın Cumhurbaşkanımız görüntü ve film eşliğinde özet bir konuşma yaptı.

Ardından seksenin üzerinde uzman ve bilim insanı, deprem afetiyle ilgili ne yapılması gerektiği ve nerelerde hata yapıldığı konularında samimi düşüncelerini anlattılar.

Dikkatimi çeken husus, Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmaları dikkatlice dinlediği ve notlar aldığıydı. Arada da yurt dışı bir ajansa beyanat vermek için kısa süreliğine yan odaya geçti, akabinde gelerek toplantıya devam etti. Sıra bana geldiğinde ben de deprem afetini psikolojik travma açısından değerlendirdim ve önerilerimi sundum.

14.30’da başlayan toplantı gece 22’ye kadar, yani tam yedi buçuk saat devam etti. Toplantı sonunda yine Cumhurbaşkanımız genel bir değerlendirme konuşması yaptı.

Konular objektif ve bilimsel olarak değerlendirildi.

Cumhurbaşkanımızı toplantıya girerken ve çıkarken izlediğimde üzgün ve kederli olduğunu ancak dinç, zinde, enerjik ve sağlıklı bulduğumu da söylemeliyim.

Cumhurbaşkanımız ve devletimizin yöneticileri böyle depremzedelerin sorunları ve afetlerden en az zararla çıkma konusunda yoğun gayret gösterirken toplantı bitiminde baktık ki sanki hiç afet olmamış gibi muhalefet 6’lı masanın devrilmesi ile uğraşıyordu. Çekişmeler, ufak hesaplar gırlaydı.

Rabbim Cumhurbaşkanımıza sağlık versin, başımızdan eksik etmesin” dua ve temennileriyle Dolmabahçe’den ayrıldık.