Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Aralık 2016

Dosttan da öte

Zaman algısının izafi bir kavram olduğuna sık şahitlik ederiz. Bazen saatler saniyeler kadar kısalırken, bazen de saniyeler saatler kadar uzar gider.

Son bir yılın aklımızda kalanlarını film şeridi gibi hızlı bir şekilde gözden geçirerek yıllık muhasebemizi yapmaya ne dersiniz?

Sert ve mert yazıları ile, eğilip bükülmeden yazdığı makalelerle hepimize cesaret veren Hasan Ağabeyi kaybedeli bir yıl oldu. Koca bir yıl kimilerimiz için günler mesabesinde iken kimilerimize koca bir ömür gibi gelebilir.

Hasan Karakaya ağabey ki, benim hem dostum hem hastam, hem de yazdıkları ile moral ve motivatörümdü. Cüssesi küçük ama gönlü geniş bu dostumu hatırlayanlar, onun zor günlerdeki bükülmeyen omurgasının hakkını bugün de verirler.

Rahmetlinin eksikliğini doldurmak mümkün değil. Ancak karınca kadarınca elimizden geleni yaparak kalemimizle devletimize sahip çıkmamız gerekiyor.

İnsanların alınlarında ihanetleri ve iki yüzlülükleri yazmasa da ,kalp gözlerimizle samimiyetimiz oranında onları tanıyabilmeliyiz.

Hele bugünler ki, Rahmetlinin aydınlatacağı ve ufkumuzu açacağı çok mesele var. Onun huzur bulması için biraz daha gayret etmemiz gerekiyor.

Etrafımız fitne ve fücurla sarılmış. Reisimizin dediği gibi at izi, it izi karman çorman. Ha bire karıştırılıyor ve savruluyoruz. İçerden dışardan dost maskeli bir sürü münafığı, gavuru tanımak zorundayız.

Birbirimize negatif enerjilerle değil, pozitif yaklaşmamız gerekiyor.

Felaket tellalları zaten bu vazifeyi maksimum enerji kullanarak ekssiksiz yapıyorlar. Her gün yeni bir yumurtlama ile vak vaklayıp duruyorlar.

Eylüldü, ekim, kasım derken aralık ayında kesin darmadağınık olacağımız yüksek perdeden kulaklara üfleniyordu.

Şimdi de önümüzdeki mart ayında hedefe ulaşılarak mart ayı dert ayı algısını satmaya çalışıyor bu güruh. Lütfen gaipten atanlara itibar etmeyelim. Ünlü fütürolojistler bile gaipten konuşurken bazı belge ve bilgileri referans olarak kullanırlar.

Bunlar işkembeden ha bire fısıltı bombardımanı ile akli ve ilmi hiçbir delili olmadan etrafı kokutup duruyorlar. İnanmayalım. Moral ve motivasyonumuzu bozmayalım.

Bir ve bütünlük içinde olduğumuz sürece bizim kılımıza zarar veremezler.

One Minut çıkışında iri ve sesi gür basınımızın satmak istediği algıyı hatırlayanlarımız bilir. Onlara kalsa idik ta o zaman zaten ölmüştük.

Gezi dede öyle olmadı mı?

Ya 17-25 aralık. Sanki farklı mi idi. Aynı teraneler dönderilip allanıp pullanıp satışa sunuluyor. Almayalım. Aldırmayalım.

En son 15 Temmuz. Ne oldu?

Rabbimin izni ile bu dualı millet tüm dünyaya şunu gösterdi. Omurgasız yaşamaktansa ölmek ve şehid olmak büyük bir şeref. Ölmenin de bir şerefsizi var.

Rabbim akıbetimizi hayreyleye. Dost maskeleri nedeni ile içimizde barınmaya devam eden düşmanlarımızı tanıma feraseti versin. Birlik ve beraberliğimizi bozmasın. İçimizdeki güzel temiz masum insanlar yüzüsuyu hürmetine ya Rab ülkemizi ve devletimizi muhafaza et. AMİN.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.