Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2522.96
BIST 100
10742.19
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Eylül 2015

Dumanlı Kaçacak Yer Arıyor!

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve FETÖ örgütünün en önemli destekçilerinden Ekram Dumanlı'nın son günlerde Türkiye Cumhuriyeti'nin %52 gibi halkın yarıdan fazlasının oyunu alarak seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretin dozunu artırmasının sebebi ortaya çıktı.

Ya kahraman olacak ya madur.

1 Kasım'da tekrar yapılacak seçime iki ay kala bile bile ve kasten yasaları ve hukuğu hiçe sayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretler yağdırıp, tehditler savuran Ekrem Dumanlı FETÖ örgüt lideri Fethullah Gülen ve dış bağlantılarla yaptığı istişareler neticesi böyle bir yola girdiği öğrenildi.

İlerliyen günlerde suç teşkil eden bu tehdit ve hakaretlerin dozunu arttıracağı söylenen Dumanlı'nın bu yolla seçim sonucuna gören oluşacak hükümetin duruşuna göre ya hürriyet kahramanı yahut madura dönüşmesi hesap ediliyor.

DAEŞ Operasyonları Havayı Değiştirdi

İsmini vermek istemeyen Amerikalı bir yetkilinin verdiği bilgiye göre özellikle son zamanlarda Türkiye'nin başka bir terör örgütü olan DAEŞ'e yönelik koalisyon güçlerine katkı sağlaması,Amerika'nın FETÖ'ye bakışını Türkiye lehine etkiledi.

Geçtiğimiz gün ABD Dışişleri sözcüsü Mark Tomer'in bu konuda "Türkiye'nin terör örgütü DAEŞ ile mücadelesi ve Suriyeli sayıları milyonları bulan mülteci akınıyla başa çıkarak beklentilerin üstünde işler yapmıştır" sözleri ABD'nin tavrını ortaya koydu

Yurtdışına Kaçacak

Halen Amerika'da yaşayan cemaat abilerinin söylediğine göre yapılan istişarede bu yönde bir plan yapıldığı diğer örgüt üyeleri firariler Emre Uslu, Zekiraya Öz, Önder Aytaç gibi seçim sonrası hakkında tutuklama kararı çıkarılacağı hesap edilerek yurtdışına çıkması kararlaştırıldı. Bu konuda evvelce Amerikalı muhataplarıyla daha yakın görüşte olduklarını iddia ederken son günlerde durumun zorlaştığını belirttiler.

Amerika'yı İstiyor

Durumun değişmesine karşı B Planı yapan FETÖ örgütü firari Zekeriya Öz ve Celal Kara gibi Almanya'ya kaçmaları tavsiyesi veya başka bir Avrupa ülkesine Ekrem Dumanlı'nın sıcak bakmadığı ve Amerika'yı tercih ettiği öğrenildi.

Geçtiğimiz 2014 Aralık ayında paralel yapıya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ekrem Dumanlı daha sonra serbest bırakılmıştı.

Türkiye'ye karşı uluslararası bir planın parçası olan bu faaliyetlerin Erdoğan hedef gösterilerek aslında ham İslam Dünyası hem Türk halkı aleyhine çalışma yapıldığı ortak düşünce oldu.

 
TDV kurban