Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Ağustos 2020

Dünyanın ekseni (Pax-Anadolu) ile değişecek

Türkiye’nin ekseni de değişti, eksen ülke de olduk. Milli eksen ile dünyanın ekseni de değişecektir. Dünyanın ekseninin değişmeye ihtiyacı var. Bu eksen sadece adaletle değişebilir. Bunu da ancak Türkiye yapabilir.

***

“Türkiye; PKK üzerinden Kürtler ile savaştırılırken, Kıbrıs, AB üzerinden elimizden çıkartılmaya çalışılacak Ege Adaları üzerinden Yunanistan bizi sıkıştırmaya çalışacak Ermenistan diğer taraftan bizi sıkıştırmaya çalışacak. ABD, PKK üzerinden bizi sıkıştırmaya çalışacak. Kısacası, Türkiye tamamen kuşatılmış olacak.”, Milat, (25.07.2017 ) demiştik.

***

Bugün büyük bir kuşatmayla karşı karşıyayız. Aslında bu kuşatmayı yarmaya çalışıyoruz. 1 Dünya savaşındaki gibi. Bizi kuşatan güçler aynı, sadece Atatürk yerine Erdoğan var.

Mücadeleyi Erdoğan liderliğinde veriyoruz. Dış güçlerle ne kadar uğraşıyorsak, içeriden de bir o kadar belli odaklarla uğraşıyoruz. Bazıları Erdoğan düşmanlığıyla ne yapacaklarını şaşırmış durumda.

***

Cari açığımızın en önemli sebebi, ithal etmek zorunda kaldığımız enerji. Yıllardır hem karada hem denizde petrol ve doğalgaz arıyoruz. Ama bir türlü sonuca varamıyorduk. Son birkaç yıldır yerli kaynaklarımızla ve yerli kadromuzla çalışıyoruz. Hamdolsun önemli sonuçlar elde ettik. En son Fatih sondaj gemimizle Karadeniz’de şimdilik 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kamuoyunun merakla beklediği "müjde"yi açıkladı. Erdoğan, "Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi" diyerek müjdeyi verdi. Devamını hem Karadeniz’de hem Akdeniz’de bekliyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Berat Albayrak, … olmak üzere, emeği geçen herkesi kutluyoruz.

***

Pax-Anadolu (Anadolu Barışı) Sistemini Kuruyoruz Denizlerde; Akdeniz’de, EGE’de, Hazar Denizi’nde, … Karada; Anadolu hinterlandı (İslam dünyası, Balkanlar, Afrika, …)’nda

Hem karada hem denizlerde yeni bir barış düzeni kuruyoruz. Türkiye, sahip olduğu potansiyel gücünü tam olarak kullanabilirse, dünyanın eksenidir. Cumhur ittifakıyla kurduğumuz milli eksen ile dünyanın adaletsiz sistemini de değiştirebiliriz. Dünyanın eksenini de zamanla değiştireceğiz. Doğu, Batı, Kuzey, Güney yok artık. Türkiye eksen ülke olmuştur. Hem de dünyanın ekseni.

Kendimize güvenerek yola devam ediyoruz. Yeni bir dünya kuracak eksen ülkeyiz. Ekonomik olarak güçlendikten sonra, yeni bir dünya düzeni de kuracağız. Türkiye, toplam 5 gemiyle Doğu Akdeniz başta olmak üzere tüm uluslararası sularda bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor. Bayrağımızın gittiği her yerde barış (SELAM) ve adalet vardır. Gittiğimiz her yeri SELAM (barış) yurdu yapıyoruz. Bu geçmişte (, … Selçuklu, Eyyubi, Osmanlı, …) de böyleydi, şimdi (, … Sudan, Suriye, Libya, …) de böyle. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir.

***

Unvanını hak etmeyen proflar Twitterda gündem bir prof (Özgür Demirtaş) olunca; acaba bizim proflarımızdan biri uluslararası bir kuram mı geliştirdi, bir icat mı buldu, diye heyecanlandım. Heyecanımın sonunda tam bir hayal kırıklığına uğradım. Meğer bizim finans profesörümüz Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından popülist bir paylaşımda bulunmuş. Demirtaş yaptığı paylaşımda "Dünyanın en büyük enerji rezervlerine sahip olan Venezuela'da, bir Bidon Petrol, bir

tane Damak Çikolata bile etmiyor..." demiş. Biz de kendisine cevaben; Venezuela petrolünün neden bu değerde olduğunu bilmeyen adamı prof. yapmışlar. Bu unvana çok yazık olmuş. Demiştik. Bizi de twitterdan engellemiş. Hem demokrasi, düşünce özgürlüğü olsun diyor hem düşüncenizden dolayı sizi engelliyor. İşte bizim unvanlı proflarımızın içinde olduğu acıklı/vahim durum. Kendi ülkesinin sevinçlerine ortak olmayan bir zihniyet.

Tam bizim muhalefetin özeti. Erdoğan düşmanlığının ülkeye, memlekete, kendi halına düşmanlığa evrildiği bir süreç yaşıyoruz. Muhalefetimizin özetidir bu. Bu tür yıkıcı ve yıkımdan başka amacı olmayan muhalefeti daha çok CHP ve HDP (PKK) yapmaktadır.

Son zamanlarda İYİ Parti de bu kervana katılma emareleri gösteriyor.

***

İYİ Parti’nin sonu KÖTÜ olabilir

CHP yıllardır milli politikalarda Türkiye’nin yanında değil.

HDP (PKK)’yi zaten parti ya da muhalefet saymak hem Türkiye’ye hem Kürtlere büyük bir hakaret demek. Fiili durum bu olduğu için zaman zaman değerlendirme yapıyoruz. HDP’nin Milli politikalarda duyarlı olmasını beklemek

bile PKK’yı meşrulaştırmak demektir. Bundan bile uzak durmak lazım.

İYİ Parti ise, zaman zaman milli politikalarda kısmen duyarlı davranabiliyor.

İYİ Parti’nin Joe Biden (CHP-PKK/HDP) ittifakından ayrılması lazım.

Aksi halde halkımız adı İYİ ama icraatları KÖTÜ parti statüsüne getirerek cezalandırabilir.

İYİ Parti kendisini Joe Biden İttifakı (CHP, PKK/HDP)’ndan ayırmalıdır.

Bu hem İYİ Parti hem Türkiye için şarttır.

***

CHP, terörle (PKK/HDP, FETÖ, DHKP-C, DEAŞ) mücadele edebilir mi?

CHP’nin son icraatı İstanbul 15 Temmuz Şehitleri Otogarı’nın ismini değiştirmek oldu.

Otogarın isminden 15 Temmuz resmen çıkarıldı.

İBB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Baştan aşağı yenilenen Büyük İstanbul Otogarı’nda bir yenilik daha! Yenileme çalışmaları kapsamında, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıtı İBB tarafından otogara konuldu." ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada adını 251 şehitten alan İstanbul 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nın adı, "Büyük İstanbul Otogarı" şeklinde geçiyor.

Bu duruma müdahale edilmelidir.

Aksi halde terörle (FETÖ) mücadele etmenin bir anlamı kalmaz.

15 Temmuz Şehitleri Otogarı’nda, ‘15 Temmuz Şehitleri Anıtı’ dikilmelidir.

Ki; gelen giden herkes FETÖ’nün gerçek hüvviyetini bir kez daha görsün.

CHP hem HDP üzerinden PKK’yı meşrulaştırıyor hem son yaptığı icraatla FETÖ ile mücadeleyi anlamsızlaştırıyor.

Buna asla ve asla izin verilmemelidir.

CHP’nin Atatürk’ü bu kadar da istismar etmesine izin verilmemelidir.

Heykel dikmenin de kuralları olmalıdır.

Cami yapmanın bile kuralları var.

Heykel yasası çıkarılmalı ve kurucu önderin, devlet büyüklerinin heykelleri ile ilgili düzenleme yapılmalıdır.

Önüne gelen herkes her yere heykel dikmemelidir.

Heykel dikmenin şartları belirlenmelidir.

Kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün heykeli sadece valiliklerde olmalıdır.

Bütün resmi dairelerde de 1 Kurucu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile

2 Kurucu, Gazi Recep Tayyip ERDOĞAN fotoğrafları yan yana olmalıdır.

***

Ya kanal ya İstanbul mu hem kanal hem İstanbul mu?

Ekrem bey, ‘ya kanal ya İstanbul’ sloganı etrafında sürekli propaganda yapıyor.

Kanal İstanbul’u yaptırmayacağına yemin etmiş adeta. Gücü yerse zaten yaptırmayacak.

Kanal İstanbul; CHP'nin 100 yıllık tarihinden, Ekrem beyin bütün ömründen daha büyük bir proje. CHP, Ekrem bey 100 yıl daha çalışsa, KANAL İSTANBUL'a eşdeğer bir proje yapamazlar.

Yapabileceği her şey Kanal İstanbul'un gölgesinde kalacak. Bu yüzden karşılar.

Hem Kanal İstanbul yapılacak hem İstanbul en kayın seçimde alınacak.

Yani, hem kanal hem İstanbul

*

Haftanın twitter mesajım

“Arttık ADALET sembolü Osmanlı Arması'nı,

dünyanın yeni yönetim merkezi olacak "Beştepe Sarayı"na asmanın zamanı gelmiştir.

***