Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2512.61
BIST 100
10739.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Ocak 2017

DÜŞÜN(e)MEYENLER\u2026

''Düşünmek, muammaları çözmek, karanlıkları aydınlatmak, savaşmaktır'' diyor Cemil MERİÇ. Ne de az düşünen, ne de çok az düşünen, belki de hiç düşünmeyen bir toplum olmanın acziyetindeyiz. Düşünmenin idrakine varamayan o aciz kim. Düşünmemektendir tüm yaralarımız. Düşünemiyoruz, karanlıkları aydınlatamıyoruz ve savaşamıyoruz düşman denen cehalet cenginde.

''Akletmez misiniz, düşünmez misiniz, tefekkür etmez misiniz'' diye onlarca defa keskin bir emirle bizleri uyaran İlahi fermana kulak vermemenin bedelini ödüyor olabilir miyiz.

Kendisine manevi yatırım yapmayan, ruhunun tüm dehlizlerini tefekkür duasıyla donatmayan, düşünememenin vesayetinde cehlini fark etmeyen insandır bu zilleti reva gören. Kendi kendine.

Kendisini bir davaya mensup görüp üç beş kuruşa meyleden namussuzlar tanıyorum. Ümmetin sorunlarını dert edinen bir ülkenin lokomotif teşkilatında yer alıp, Ebrehe'nin ordusundaki gafiller kadar gafiller tanıyorum. Hakk'ın aşkını es geçip, içlerindeki şeytanlara mağlup olan, sözüm ona Hz. Ömer efendimiz hayatıyla hemhal olduğunu söyleyip, firavun kibrini yaşayan zavallılar biliyorum. Düşünmeden yaşayan, yaşamak dedimse yaş alan zelil güruhu kastediyorum.

Onlarca yıl, binlerce malumat okuyup, kendisini kainata efendi eyleyen Rabbinin tüm engin müjdelerine mazhar olmayı hak edebilen insanın Rabbinin eserini, Rabbinin kitabını okumadığını söylemek yanlış olmaz herhalde. ''Kendini bilen Rabbini bilir'' denilir, böyle bilinir, böyle kabul edilir. Kendini okumamanın gafletini bile düşünemeyecek kadar zalim ve cahil bir topluma ne an dönüştük, kim dönüştürdü.

Bu aptalca kararsızlık hali sürdürülebilir bir eylem değildir. Söylemlerine dikkat etmeyip, eylemlerini heva ve heveslerine göre yönlendirenlere yazıklar olsun.

Beslendiği uygarlık ummanının farkında olmayıp, ulu medeniyetinin aydınlık ikliminden ruhunu gıdalandırmayıp, aziz bir birikimin bakiyesi üzerinde nefes teneffüs ettiğinin bilincinde olmayıp hayvanca bir hayat sürdürdüğünü düşünemeyen fillere gafillere söylüyorum, sayıyorum bu kelimelerimiu2026

Ne kadar enteresan, az düşünüp çok konuşan, uçkuruyla işkembesine yatırım yapmaktan başak şiarı olmayan bireyler nasıl yetişiyor şu mübarek vatandau2026

Sizce de çok tuhaf değil mi, ''elhamdülillah Müslümanım'' deyip de aşere-i mübeşşereden bir gıdım payelenmeyen inanmışlar olmamızu2026

Acayip gelmiyor mu size de, coğrafyamızın kefere tohumları tarafından ruhen ve bedenen işgal girişimi. Buna başkaldıramayışımız, buna isyan etmeyişimiz acayip bir şuursuzluk hali değil mi. Suphanallah! Nasıl da tefekkürden uzağız.

Bir olamayan, beraber olamayan, diri olamayan, kardeş olamayan vatansızlar tanıyorum. Vatanının ruhunu hissetmeyen hayırsızlarla dolu ne yazık ki bu kara parçası. Ne olduğunu, kim olduğunu, nerden gelip nereye yöneldiğini bilmeyecek kadar tefekkürsüzler mevcut ne acı kiu2026

Lakin bunlar bize mazeret olamaz, bu toprağı mücadeleyle donatmaya, kalıbımızdan büyük hayaller kurmaya, namusla anılan vatanımızı namus terimleriyle savunmaya ahd etmişiz, and içmişiz.

Ahd olsun! And olsun! Bizler Rabbimizin bize yüklediği emaneti bir an bile düşünmekten geri durmayacak, hayallerimizi hayatla vücuda kavuşturmaya her salise gayret edeceğiz.

Düşün(e)meyenler azmimizi kıramaz, heyecanımızı dindiremez ve düşünce volkanımızı söndüremeyecektiru2026

 
TDV kurban