Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2446.21
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Kasım 2012

Ebu Bekr Sıddık (ra) 7

Ebu Bekr Sıddık (ra) 7 - Mürtetlerle Mücadele, Irak ve Suriye Fütuhatı

Ebu Bekr Sıddık (ra) Resulullah (sav) ın halifesi olduktan sonra, onun vefatıyla Arabistan'da Mekke ve Medine dışındaki bölgelerde görülen dinden dönme hareketlerine, yalancı peygamberlere, "namaz kılarız, ama zekat vermeyiz" diyenlere karsı savaş açtı. Esvedu'l-Ansi, Müseylemetü'l-Kezzab, Secah, Tuleyha gibi yalancı peygamberlerle yapılan savaşlarla bu zararlı unsurlar yok edilmiş, isyan bastırılmış, zekat yeniden toplanmaya ve Beytü'l-Mal'e konulup dağıtılmaya başlanmıştır.

Resulullah (sav) ın hazırladığı, ancak vefatı sebebiyle bekleyen Usame ordusunu Ürdün'e yollayan Ebu00fb Bekir, Bahreyn, Umman, Yemen, Mühre isyanlarını bastırmıştır. İçte isyancılarla mücadele edilirken, dışta da iki büyük imparatorluğun, İran ve Bizans'ın ordularıyla karşılaşılmıştır. Hu00eere, Ecnadin ve Enbar, yapılan savaşlarla İslam diyarına katılmış, Irak fethedilmiş, Suriye'nin de önemli kentleri ele geçirilmiştir. Yermük savaşı devam ederken Hz. Ebu00fb Bekir vefat etmiştir.

Onun ordusuna verdiği öğütlerde su ibareler vardır: "Kadın, çocuk ve yaşlılara dokunmayın, yemiş veren ağaçları kesmeyin, mamur bir yeri tahrip etmeyin, haddi aşmayın, korkmayın." Gerçekten İslam ordusu fethettiği yerlerde kimseye zulmetmemiş, adaletiyle düşmanların takdirini kazanmış, Müslüman olmayıp da cizye vererek İslam'ın himayesine giren milletler huzur ve emniyet içinde yasamışlardır.

Dersler ibretler:

u00b7 Ashabı kiram (Rıdvanullahi aleyhim ecmain) sadece büyük fetihlerle İslam'ı kıtalar ötesine taşıma, İslam'ın temeli olan Kur'an ve sünneti sonraki kuşaklara salimen taşıma vb. çabalarıyla kalmamış, Resulullah (sav) ın vefatından hemen sonra ümmet için onulmaz fitnelere sebep olacak irtidat hareketlerini de ortadan kaldırmışlardır. Yalancı peygamber denince aklımıza sadece Müseylemetül Kezzab gelir. Halbuki sahabenin şerlerini bertaraf ettikleri yalancı peygamberlik iddiasında bulunan mülhidler, bir düzineden fazladır.

u00b7 Mürtedler (dinden dönenler) ise genellikle sonradan İslam'a giren, henüz imanı özümsememiş olan taşralılardan oluşuyordu. Bu durum Resulullah (sav) ın ashabının omurgasını oluşturan Ensar ve Muhacirler hakkında herhangi bir ta'n sebebi olamaz ve Ashabı kiram (Rıdvanullahi aleyhim ecmain) ın adaletine gölge düşürmez. Nitekim birçok sorun gibi bu sorunu da aynı sahabeler çözmüş ve çürük elmaları ayıklamışlardır. Her dönem de Müslümanları uğraştıracak hasta ruhlu, karakteri bozuk kişilikler çıkabilir. Ancak bunlar İslam'a zarar veremeyecek, er veya geç bertaraf olacaklardır.

u00b7 İslam'da cihad o kadar önemlidir ki, dokuz cephede isyancılara karşı operasyonlar sürerken, hazırlanmış olan İslam ordusu yoluna devam etmiştir. Sahabe hakkında zihinleri bulandırmak isteyenler, bu gibi taşradaki zayıf karakterlileri veya cahil bedevileri örnek gösterirler. Ancak bu istisnalar, sahabenin adaletine ve güvenirliğine gölge düşüremez. Bu art niyetli kimseler de hep elleri boş kalmaya devam edeceklerdir.

u00b7 İslam savaşırken de adaleti emreder. İslam'ın yüce cihadını emperyalizmin kirli savaşlarıyla kıyaslanmamalı ve karıştırılmamalıdır.

u00b7 Tarih boyu işgal, soykırım, katliam ve sömürüyü meslek edinen batılılar, İslam'ı ve aziz mensuplarını barbarlıkla suçlarken aslında suçüstü oluyorlar. Biz kendimizi biliyoruz bileli İslam coğrafyasında hiç kan durmadı, gözyaşları ve feryatlar dinmediu2026 Tüm bunlar dünyanın gözleri önünde cereyan ediyor. Dönüp yakın tarihe ve daha da ötelerine baktığımızda durumun pek de farklı olmadığını görüyoruz. Aradaki fark; geçmişte kitle iletişim ve ulaşım vasıtaları neredeyse yok hükmünde olduğundan, ancak çıplak gözle görülebilen ve görülenden de kayda geçebilen ancak sonraki kuşaklara ulaşabilmiş. Ulaşanın büyük bir kısmı da "yalan söyleyen tarih" ve batı hayranları tarafından yok edilmişu2026 Günümüzde ise batı elinde bulundurduğu muazzam medya gücü sayesinde akı kara, karayı da ak göstermeyi başarıyoru2026 Her türlü barbarlıkla işgal, soykırım ve katliam yapıyor, mazlum halkların yer altı, yerüstü zenginliklerini hortumluyor, vakumluyor çalıyor, sonra da onları dünyaya barbar diye tanıtıyor.

İşin garibi, batı bu gibi tüm kirli işlerini ebedi özgürlük, insan hakları vb. janjanlı ambalajlara sarmalayıp dünyayı aldatıyor. Ya da aldattığını sanıyor. Ama artık devir değişti. İşte ümmetin baharı devam ediyor. Allah (cc) er veya geç mazlumların elleriyle bu insanlık düşmanı barbarlardan intikam alacaktıru2026

İşgalci Siyonistlerin, her tür insanlık dışı katliamları yaparken, aynı zamanda kendilerini film dünyası ve sanatla hep mazlum göstermesiu2026 ABD'nin aynı şekilde onlarca yerde işgal ve katliam yaparken, Süpermen, Himen, Örümcek Adam ve binlerce film ve dizi filmle kendisini mazlumların yanında gösterme girişimleri bu kabildendir. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor. Selamu2026 Duau2026 [email protected]