Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2401.55
BIST 100
10336.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

22 Ağustos 2018

Eğitimin Bayramı

24 Haziran sonrası yeni bir döneme geçildi. Yaklaşık 2 aylık bir süreyi geride bıraktık. Bu süre içerisinde birçok güzellikler yaşandı. Yaşanmaya devam edeceğinden de toplum olarak son derece umutlu ve ümitliyiz.

Yeni dönemde merkeze öğretmenler konulup onlara yatırım yapılmaya, öğretmenler onure edilmeye başlandı. Bayrak onların omuzlarına koyulup göklere doğru çekilmeye başlandı. Cehalete karşı verilen mücadelenin adıysa eğitim, eğitimin kahramanları öğretmenler kılındı.

Sanatı onlar yaşatacak. Toplumun ittifakını onlar tesis edecek. Yerli ve milli olacak her şeyin tohumunu onlar toprağa ekecek. Bayrağımızı göklerde onlar dalgalandıracak. Geleceğimizi onlar inşa edecek. Dış güçlerin, emperyalistlerin oyunlarına, dolarlarına, silahlarına, mermilerine, top ve tüfeklerine, onların yetiştireceği çocukların üretecekleri teknoloji, yapay zeka, siber güvenlik, robotik sistemler meydan okuyacak. Kazanan öğretmenler ve onların yetiştirecekleri çocuklar olacak. Bu ülke diz çökmeyecek aksine şaha kalkacak; tüm dünyaya büyük bir millet olduğunu haykıracak. Göklerde al yıldızlı bayrağı dalgalandıracak. Mehmet Akifleri, Fatih Sultan Mehmetleri, Adnan Menderesleri, Nene Hatunları, Şerife Bacıları onlar yetiştirecek. Gelecek bugünden onların marifetiyle inşa edilecek. Sağlam kaleler, güçlü iradeler, azimli bireyler onların ürünü olacak. Eğitimin bayramı yaşanacaksa bunun öncüsü ve taşıyıcısı kuşkusuz öğretmenler olacak.

Öğretmenlerin mutluluğu, refahı, yüzlerindeki tebessümü inşa etmeden eğitimin bayramından söz etmek mümkün olmayacak.

Resmu00ee ve dinu00ee bayramların en mutlu mesut bireyleri çocuklar olup bu bayramlar çocukların varlığı ile özdeşleşmişken, eğitimin bayramında ise öğretmenler bütünleşmiş bir durum söz konusu olacak.

Çünkü öğretmenler sadece sınıfların, okulların değil, ülkemizin, yeryüzünün en muteber insanları. Onları mutlu etmeden mutlu bir dünya kurmak imkansızlığı çağrıştırıyor. Öğretmenler mutlu oldukça mutlu öğrenciler yetişecek, öğrencilerin mutluluğu evde ebeveynlere yansıyacak, dolayısıyla mutlu öğretmenler mutlu bir ailelerin ve mutlu bir toplumun inşasını gerçekleştirmiş olacak. Keza mutsuzlukları da öyle; mutsuz öğretmenler mutsuz bir toplumun inşasına yol açacak.

Toplumu en çok dokuyan ve topluma en çok dokunan kişiler kuşkusuz öğretmenlerdir. Öğretmenlere yapılan her yatırım topluma yapılan birer yatırımdır. Öğretmenlerin mutluluğu, neşesi, sevinci, bayramı, toplumun mutluluğuna, birlik ve beraberliğine yapılan yatırımdır.

Eskiden pek kimsenin öğretmen olmadığı, öğretmenlik mesleğinden uzaklaşmanın yollarını aradığı bir dönemden artık çoğu kimsenin öğretmen olmak istediği, öğretmen olmanın yollarını aradığı, çaba içerisine girdiği bir döneme hızla ilerleyiş söz konusu. Bu ilerleyiş eğitimin bayramına doğru yapılan bir koşturma sürecidir..

Ailelerin bir araya gelip oturup tatlı tatlı muhabbet etmeleri bayramların vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Benzer muhabbetlerin öğretmenler odasında okulun bütün öğretmenlerinin bir araya gelip çekişmeden, kırılmadan darılmadan, tebessüm ve kahkahaların havalarda uçuştuğu, tatlı tatlı sohbetlerin edildiği bir ortamı tesis ettiğimizde o gün o ortam eğitim bayramının yaşanacağı ortam olacak.

Cebimizde para olduğunda değil, dünyamızda hayaller olduğunda zenginizdir. Paramıza, evimize, aracımıza ipotek konulabilir ama hayallerimize kimse ipotek koyamaz. Hayaller sınırsızdır. Maddi dünyada çoğu zaman harcamaya korktuğumuz eşyalarımızın aksine hayal dünyamızda istediğimiz kadar cömert davranabiliriz. Gerçek dünyada yaptığımız bütün reel eylemler, davranışlar, aslında hayalimizin bir ürünüdür. Çünkü önce hayal eder, sonra gerçekleştiririz. Birçok kişi önce hayal etti, sonra hayalini kurduğu öğretmenlik mesleğine kavuştu. Kavuşamayanlar da var. Hayallerine kavuşanlar bayram havasında. Kavuşamayanlara yapılacak yatırımlar, politikalar sonrasında hayallerine kavuşup bayramı yaşamalarını sağlamamız gerekiyor. Bütün bir toplumun mutluluk ve refahı, öğretmenlerin mutluluk ve refahından geçiyor.

Bu vesileyle genelde bütün bir toplumun, 81 milyonun, özelde ise tüm öğretmenlerin ve öğrencilerin bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık ve afiyetler dilerim. Hayırlı bayramlar.