Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Nisan 2018

Eğitimli terörist yetiştirelim (mi)!

İç ve dış taarruzlarla boğuşmaktan çoğu zaman hayati meselelere zaman kalmıyor. Bazen kısa bir gündem oluştursa da kimi zaman sonuca ulaşmadan silinip gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Teröristlere üniversite okuma hakkı vermeyeceğiz!" sözü umarım bu akıbete uğramaz ve gerekli düzenlemeler yapılır.

Yıllar önce kütüphanesinden yararlanmaya gittiğim ODTÜ'de dinlenmek için uğradığım kantin ortamı bende şaşkınlık uyandırmıştı. Terörist kimliği tescilli isimlerin posterleri kantin duvarlarını boydan boya kaplamış, terör propagandası yapan yayınlar gelişigüzel serpiştirilmişti. Üniversite kantininden ziyade bir örgütün hücre evi görüntüsü veren mekanın oluşturduğu şaşkınlığı hala atlatamamış olduğumu söylersem hiç de abartmış olmam! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu ifadeleri kendimi tekrar o acayip kantinde gibi hissetmeme neden oldu. Arkasından gelen tepkiler ise kendisini merkezde konumlandırma gayreti güden medyanın bir kısmının ne kadar tarafgir olduğu hakikatini yüzlerimize çarptı!

Cümle oldukça net!

"Teröristlere üniversite okuma hakkı vermeyeceğiz!"

Enteresan olan, bir kısım medyanın, teröristlerin üniversite eğitimi almaları için gönüllü avukatlığa soyunmalarıydı!

Bu savunmayı anlamadığımız, mantığına akıl sır erdiremediğimiz için sormaktan kendimizi alamıyoruz! Üniversite eğitimi alan teröristlerin sahip oldukları diploma ve imkanlarla topluma hizmet edeceğine inanç mı bulunur?

Kem niyetimizden değil de merakımızdan sormak istiyoruz.

Hakikaten özgür Batı(!), bugün teröristin üniversite eğitim hakkını savunan taifenin tartışmasız model gösterdiği ülkeler, teröre bulaşmış kişilere üniversitelerinde ne tür bir muamele gösterir?

Teröristin okumuşunun topluma ne tür bir artı değer sağladığını ise hiç sormayalım da sadece içimizden geçirmiş olalımu2026

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz cinayetinin üçüncü sene-i devriyesinde kendisini rahmet ve minnetle anarken "katil teröristlere silah sağladığı gerekçesiyle tutuklanan avukat" haberi kaç kişinin dikkatini çekti bilmiyorum.

Savcı Kiraz'ı şehit eden teröristlere silahları temin etmekten tutuklanan avukatın üniversite eğitimi sırasında terörsel bağlantısı var mıydı acaba düşüncesi kaçımızın zihnine üşüştü?

Konuyla ilgili malumat sahibi olduğumdan veya bu konuda kesin yargıda bulunmadan aklıma gelen düşüncelerimi sese dönüştürüyorum sadeceu2026

Sahi; teröristin diplomalısı buna bağlı yetkinliği-gücü artmış olanı artık bir tehdit olmaktan çıkıyor da biz mi bilmiyoruz?

Dünün terörist öğrencileri bugünün teröre hizmet eden akademisyenlerine, katillere silah sağlayan avukatlara, dağlara terörist ikame eden yöneticilere dönüşüyor mu; yoksa bizimkisi sadece bir su-i zan mıdır?

Ne kadar da kötü kalpli ve fesat düşünüyoruz değil mi(!)