Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
35.07
Gram Altın
2508.19
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Haziran 2014

EKMELETTİN WELLEH NABE, BİLLEH NABE, TİLLEH NABE

Amca dedim, duydun mu Ekmelettin İhsanoğlu CHP-MHP adayıymış?

Amca hiç düşünmeden "Birako heg Teyyip Beg namzet be Ekmelettin welleh nabe, billeh nabe, tilleh nabe/ kardeşim eğer Tayyip Bey aday olsa vallahi Ekmelettin olmaz, billahi olmaz, tallahi olmaz" dedi. İlk kez çok güzel bir cevaptan sonra soruyu uzattım:

Neden olmuyor dedim, cevap bu milletin ferasetinin yanında olan bitene duyarlılığını da ortaya koydu:

"Ekmelettin efendi hinu00e9 par vi çaği di Mısr'u00e9 de alikariyu00e9 qatulan u derbecu00eeyan bu. Bi zanibe, ew meriv ne hela demokrasiye u milleta Mısr'u00e9 bu, wi alikari da derbeciyan/ Ekmelettin efendi daha geçen yıl bu vakitlerde Mısır'da katil ve darbecilerden yanaydı. Bil ki bu adam demokrasi ve Mısır milletinden yana değildi, o darbecilere yardım ettiu2026" dedi. Yetinmedim, amcaya:

Amca bunları nerden biliyorsun dedim

Cevap ağzımın payını vermek için bulunmaz cümlecikti:

"Me ava pora aşu00e9de sipu00ee ne kiru00eeye/biz bu saçı değirmende ağartmadık" NOKTA

Evet,

Geçen yıl Mısır İhvan'ı dünyanın en acımasız zulmünü yaşadı,

Bu zulme Batı'nın yanında CHP ile beraber Ekmelettin İhsanoğlu da arka çıkmış, darbecileri desteklemiş, oluk oluk kanları akan sivil, masum, silahsız Mısır halkını kurşunlara müstehak görmüştü İhsanoğlu.

Başbakan Erdoğan, "bu ne iş yapıyor, senin işin Mısır halkının yanında olmak değil mi, bir cümle ile de olsa kınamanız gerekmez mi? Bu örgüt başka ne zaman toplanıp işe yarayacak?" mealindeki sözleriyle çıkışmıştı Ekmelettin Beye.

Gerçekten de Sayın İhsanoğlu başında bulunduğu İslam Konferansı Örgütü ile Mısır darbecilerine ÇIT miktarınca çıtlamamışlardı. Bizleri kahretse de sessizliği tercih etti Ekmelettinler. Tıpkı Fetullah Gülen gibi, tıpkı Kılıçdaroğlu gibi, Merkel, Esad, Peres gibi o da burktuğu bıyıklarının altında gülücüklerle karşılamıştı Sisi ve katliamını.

Ben CHP ile Ekmelettin İhsanoğlu ne alaka diyenlere acıyorum, tam da alaka. Vakti zamanında CHP'nin zulmünden kaçıp Mısır'a giden babanın oğlu olan Ekmelettin ihsanoğlu küresel sermaye ile CHP potasına girdi. Yani ne İhsanoğlu ne de CHP bu adaylık kararında belirleyici olamadılar. Kemal Derviş'in küresel sermaye adına hangi lobiler sonunda K. İhsanoğlu'yu CHP-MHP'ye aday olarak kabul ettiğini yakında öğreneceksiniz.

Bir de ortak payda arıyorsanız yeryüzünün tanık olduğu en aşağılık katliamına arka çıkmak kadar ortak payda olabilir mi? Mısır daha dündü, bir yıl bile geçmedi.

İkisi de küresel sermayenin kolları altında değiller mi?

Batı projesi olmak böyledir işte, besler, büyütür ortaya salar hem de en olmaz dediğimiz eller üzerinden. Sermayenin dini, imanı "kazanç"tır.

Ama bir yandan da CHP kendi inkarının net fotoğrafını çekti.

M. Kemal, İnönü, C. Gürsel, Cevdet Sunay, Korutürk, Demirel, Ahmet Necdet Sezer,

Sonra düşündükleri:

Deniz Baykal, Yılmaz Büyükerşen, Mustafa Sarıgül, ilhan Kesiciu2026

Hele hele Nur Serter, Kamer Genç gibileri varken Ekmeleddin İhsanoğlu'yu tercih eden CHP Mustafa Kemal'in kemiklerini sızlatmış, İnönü'yü ise red ve inkar etmiştir.

Yok yok,

Aslında CHP aslına geri dönmüştür,

Şemsettin Günaltay CHP sayesinde unutulmayanlar arasında yerini çoktan almıştı. Yaşar Nuri deu2026

CHP dindarlık olmadan bu topraklardaki her siyasi projenin ebter olacağını aynel yakin, hakkel yakin gördü. Bu CHP dindarlaşacak anlamına gelmemeli, bu, bundan böyle CHP'nin TEDBİR ve TAKİYYEyi elden bırakmayacağı anlamına geliyor.

Bakınız,

CHP hem muhafazakar olan hem de eşinin başı açık olan birisini cumhurbaşkanı adayı göstermekle kendi tabanına da üçkağıt oynuyor. CHP kendi tabanına "bakmayın muhafazakarlığına onun eşinin başı açık, başı kapalı olan bir cumhurbaşkanındansa bunu tercih etmemiz isabetli olur" mesajını veriyor.

CHP içinde mitinglerde atacakları sloganlarını bile seçen ne Altanlar ne Öymenler ne Denizler aşmak üzere hazırlanmışken bunları ofsaide düşürüp bunlara BAY-KAL muamelesi çekmek tam CHP'lik iş.

Bu CHP'nin diliyle:

CHP'den olan adaylardan "bir cacık" çıkmaz demek ve bu da başka bir bostandan aday devşirmek istedikleri anlamına geliyor.

MHP-CHP taban olarak çatıları ile uyumsuz,

Yani tabanları din unsurunu önemseyen tabandır. Ancak çatılarının bir asırdır arslandan kaçan bilmem ne gibi dinden kaçtığını gördük.

Sonra,

Pardon, bu halk dindardır, o zaman biz de dindarlık kılıflanalım noktasına geldiler, tabi şimdilik.

CHP başka adaylara gebe,

CHP çalkantılara gebe,

CHP din düşmanlığıyla seçim kazanılamayacağını anladıktan sonra Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla da seçim kazanılamayacağını da öğrenecek ve sonrasında nur topu gibi bir muhalefet doğuracaktır.

Evet,

Cumhurbaşkanlığı seçimini Başbakan Erdoğan ilk turda büyük bir farkla kazanmıştır,

Türkiye 77 milyonuyla halkının ülkesi olarak yükselecek ve son engeli de aşacaktır inşaallah. İhsanoğlu Ekmelettin de Türkiye'nin tarihteki yürüyüşünü durduran figür" olarak tarihe lekelenerek geçti. Çünkü o uluslararası sermayenin adayı olmayı tercih etti.

Derviş Kemal neyledi ki eklemledikleri dervişi neylesin.

@ahmetay_