Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2398.83
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Temmuz 2023

Ekonomik kriz ve dijital kölelik sistemi

Ekonomik kriz gün geçtikçe derinleşiyor. Ve bu daha da derinleşecek. Belli ki insanlar bir sisteme ikna edilmeye çalışılıyor. Çünkü onlar nakitsiz topluma alıştırılıyor.

Yakın bir zamanda Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2030 yılına kadar dolaşımda 24 kadar merkez bankası dijital para birimi(CDBC) olacak.

“Bu, paranız üzerinde daha fazla devlet kontrolü anlamına gelir” diyor yazar Michael Maharrey.

BIS'e göre, ankete katılan 86 merkez bankasının %93'ü merkez bankası para yönetimini geliştirmek için çalıştıklarını söylemiş.

CBDC'ler, bir bilgisayar veya akıllı telefondaki dijital bir cüzdanda saklanan sanal banknotlar veya "madeni paralar" olarak bulunacak.

Bir merkez bankası dijital para birimi, tıpkı geleneksel fiyat para birimleri gibi hükümet tarafından desteklenmesi ve kontrol edilmesi düşünülüyor.

Nakitsiz bir toplumda dijital para birimlerinin sözüm ona tehlikeli suçluları durdurmaya yardımcı olacağı söyleniyor. Yani bahaneleri bu olacak.

Nakitin kaldırılması, hükümetlere tüketici harcamalarını izleme ve kontrol etme yetkisi de verecek. Profesör Richard Werner, evrensel temel gelirle ilgili yaptığı bir konuşmada şöyle diyor:

“Hesabınıza her ay 2.000 Euro gelecek. Ama elbette bunu verimli bir şekilde kullanmak için “en son teknolojiyi kullanmamız gerekiyor, bu yüzden de size CBDC çip implantına ihtiyacınız olacak” diyecekler.

Diyelim ki şehrin 15 dakikalık bölgesinin dışına çıkmaya cesaret ettiniz o zaman CBDC’niz çalışmayacak!

Bugün, Bahamalar, Doğu Karayipler, Jamaika ve Nijerya perakende CBDC'ler yayınladı. Çin, Hindistan ve ABD dâhil olmak üzere diğer birçok ülkede pilot programlar başlatıldı.

Michael Maharrey, Bloomberg'in 2020'de Çin'de bir dijital yuan pilot programının lansmanı münasebetiyle yazdığı bir makalede, dijital para birimi "Çin yetkililerine fiziksel paranın asla ulaşamayacağı bir kontrol düzeyi sağlıyor” diyor.

Düşünün böyle bir durumda hükümet, bir kişinin satın alma hakkını bile "kapatabilir.”

Örnek davranışlar sergileyen yani itaatkâr vatandaşların "beyaz listeye" alındığı, suç veya diğer suiistimalleri olan yani aykırı tiplerin ise dışlandığı ve yeni oluşan sosyal kredi sistemiyle hayatlarının zindan edileceği bir döneme doğru gidiyoruz.

1970'lerde, altına dayalı ABD dolarından petrodolara geçişi sağlamak için yüksek enflasyon oluşturulmuştu. 2021/2022'de ve bugün derinleşen yüksek enflasyon ise petrodolardan CBDC'lere geçişi sağlamak için çıkarıldı.

Prof. Werner bunun kasıtlı bir hareket olduğunu söylüyor. Çünkü "Covid’den” hemen önce, Ağustos 2019'da Jackson Hole'da büyük finans yöneticisi BlackRock'un da davet edildiği bir konferans vardı.

Burada BlackRock, 'Başka bir kriz olacak... ama bu sefer enflasyon yaratmalıyız” diyerek bir teklifte bulunmuştu.

Nedenini asla açıklamadılar. Sadece enflasyon yaratmamız gerektiğini söylediler.

Bunun nakitsiz köle toplum modelini hayata geçirmek için olduğu ortada değil mi?

Bu sistemde algoritma çevre puanınıza bağlanabileceğinden bir CDBC, paranızın sizin değil, onaylanmış davranışa dayalı bir ödenek olacaktır!

Yani tam bir kölelik sistemi.

Politik görüşleriniz, küresel ölçekteki sorunlara yaklaşım biçiminiz sisteme uygunsa ve siz gen terapisi ve güçlendiricilerinizi (aşı)alıyorsanız belki market alışverişi yapmanıza izin verilebilir!

Bu yüzdendir ki Büyük Sıfırlama, insanlığa karşı açılmış topyekûn bir savaştır. Yaşadığımız dünyayı bir hapishaneye döndürmek istiyorlar.

Economist Dergisi, 9 Ocak 1988 tarihinde “Tek Dünya Parasına Hazır Olun” temalı bir kapak fotoğrafıyla çıkmıştı. Dergide yayınlanan “One World, One Money” başlıklı makalede küresel tek para biriminden bahsediliyordu.

Bugün yaşadığımız ekonomik krizin nedeni de sonucu da ortada değil mi?