Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Haziran 2024

​Elâzığ Hazar Gölü kıyısında Nehirler düşledik

Bir dizeden yola çıktık, nehirler gibi çağlayan hayaller kurduk.

Merhum Mehmet Akif İnan’ın ‘’her eylem yeniden diriltir beni, nehirler düşlerim göl kenarında’’ dizeleri gönül tahtımda ağırlanmıştır.

Bu dizeyle, bir çalışmaya önderlik edeceğimi de hayal etmişimdir hep.

Durağanlığı hiçbir canlıya yakıştırmayan Rabbim bizlerde de bereketi hareket içine gizlemiştir.

Çalışanların, emek verenlerin kazanacağı bir dünyada iyiliği şiar edinip kötülükten nehy edebilme istikrarı ile yaşayabilmekti görevimiz.

Bu halis niyetle Malatya Orduzu Pınarbaşı’nda başlattığımız bu iyilik hareketi, ikinci olarak Elâzığ Hazar gölü kıyısında anlam buldu.

Yerimizde sayarak yosun tutmasın ayaklarımız, adımlarımız güzelliklerin habercisi olsun, eğitim öğretim neferleri güçlü nesiller yetiştirsin şiarıyla yol alıyoruz ve mazlum coğrafyaların sesi olma umuduyla ülkemin dört bir yanında gölleri mesken tutacağız inşallah. Sembolik olsa da yanına vardığımız bu güzel göller sayesinde, düşlerimizi birbirimize yansıtıp güzelliklere vesile olmanın heyecanı içindeyiz. Yorulmanın bizlere kattığı değeri bilerek.

Elâzığ Eğitim Bir- Sen Bir No'lu şube kadın komisyonu önderliğinde 1 Haziran Cumartesi günü iyiliğe, sevgiye, barışa, merhamete şahit olduk. Sevgili yavrularımızdan Filistin için hazırlanan piyesleri dansları izledik. Resimlerine, ebru çalışmalarına ortak olduk.

Elâzığ’da minik yavrularımıza kitaplar armağan ettik. Fikir üreten nesiller için kitap sevgisi mühim bir meseledir. Resim yarışmasında dereceye giren yavrularımıza imzalı kitap sunmaktan onur duydum.

Farkındalığı, potansiyeli yüksek bir gençlik geliyor çok şükür.

Onlardaki akışa değerlerimizle, kalbi işlerimizle yön verebilirsek güzelliklerin imarı rabbin ihsanı olacaktır.

Hazırlanan dilek kutusunda özgürlük ve güzel temenniler dualar bizi mesrur eyledi. ’Çocukların istedikleri yemekleri yediği, rahatça yataklarında uyudukları, gözlerinin içinin güldüğü bir dünya’’ temennileri gözyaşlarımızla birlikte aminlere gark oldu.

Çevre iller Bingöl, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman Hazar kıyısında bu anlamda çalışmaya eşlik etti. Bayrak Adıyaman’a devredilirken; kalbi olarak tanışmalar, yakınlıklar, doğanın güzelliği de bereketin birer parçası oldu.

Elâzığ Memur- Sen Başkanı İbrahim Bahşi’ye Memur Sen- Kadın Komisyonu Başkanı Reyhan Polat’a emek veren tüm başkanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Eğitimcilerin bir olması, diri olması, projeler üretmesi, hayaller kurması, gelecek nesillerin emanet bilincinden doğar. Bu değerle yola revan olmanın mutluluğunu yaşadık.

Gazze için, mazlum coğrafyaların sesi olma çabamız da her daim. Orada zulüm son bulana kadar da devam edecek

‘’Nehirden denize özgür Filistin’’ söyleminin gerçek olacağı günleri hayal ederek göl kenarlarında programlarımızı yapmaya devam edeceğiz.

Damlalar göle, göller nehirlere denizlere dönüşecek rabbimin izniyle.

Ninem korkut der ki:

Uçurumdur dalın ucu. Marifet ki meyve verebilmektir orada.

Fikirler beynin tohumlarıdır. Yeşermesi için emek lazım.

Nehirler Düşlerim göl kenarında "bir tohumdu. Boy vermeye devam edecek.

Üçüncü durağımız Adıyaman’da düşlediğimiz hayalleri toplumla buluşturacağız inşallah göllerimizin sükuneti, nehirlerimizin gür akışı bizlere ilham olmaya devam edecek.

Bakışlarımız penceremiz kadardır, gerdiğimiz yay, okun menzilini belirler vesselam.

Nilüfer zontul aktaş


 
VF kat sağ