Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Temmuz 2018

Elazığ'dan birkaç 'siyasi' gözlem\u2026

Kadim dostlarımın şehri Elazığ'ın 1 milletvekilini "41 yıl sonra" CHP'ye vermesi ve Ak Parti'nin vekil seçiminde önemli sayıda oy kaybına uğraması dikkatimi çekmişti.

Valide tarafından hemşehrileri olduğumuz Kastamonulular da, bir vekilliği CHP'ye kaptırmışlardı!..

CHP zihniyetinin kaynak kodlarını çok iyi bilen bir vatan evladı olarak, bu durum benim için hayli can sıkıcıydı doğrusu.

Kastamonu'daki durumu, kaybın gerçek sebeplerini hemşehrilerimizle her daim görüştüğümüz için biliyoruzu2026

Başka şehirlerdeki durumları ise özel olarak incelemek lazım.

Aklımda böyle 10'un üzerinde il var, "kan kayıplarının" gerçek mahiyetlerini tam olarak tespit etmek istediğimu2026

Aday tespitlerindeki yanlışlıklardan mı, yoksa yerel yönetimlerdeki sıkıntılardan mı kaynaklanıyor kayıplar, yoksa başka sebepleri mi var, yerinde incelemek için müsait vakit kollamaktayız.

Bir vesile oldu Elazığ için, Belediye'nin "Cip Mesire Alanı" adlı dev hizmetinin açılış merasimine iştirak vesilesiyle şöyle bir "nabız" tutmuş olduk.

Öncelikle Belediye Yönetimi'nden başlayalımu2026

Siyaset iddia işi.

"Başkanlık" makamı çoklarına cazip gelen makam, o "koltuk"ta birçok şahsın hevesinin olması gayet tabii bir durum.

İnsanoğlu öncelikle "kendisini" düşünür, çokları koltuğa işine gelenin oturmasını arzu eder haliyle.

Bunlar ve daha birçok faktörden dolayı, başkanlık koltuğunda oturan kim olursa olsun ve o zat ne yaparsa yapsın "beğenmeyen"ler de olacaktır haliyle.

Elazığ Belediye Başkanı Sayın Mücahit Yanılmaz'ın ne kadar başarılı bulunduğunu elbette Şehir'de yaşayanlar bilir ve bu konudaki kanaatler de elbette muhteliftir.

Bizimkisi gözlem sadece, rastgele konuştuğumuz Elazığlılardan belediye hizmetlerinden "genel" bir memnuniyet havası aldık.

Ortalama iki yılda bir ziyaret etme imkanını bulduğumuz şehrin, gittikçe ve oldukça hızlı bir şekilde geliştiğini de görmekteyiz. Birçok yönetici gibi, yanlış yönlendirmelerden dolayı bazı 'stratejik' hatalar yapmış da olabilir, olmuştur ama büyük resme bakıldığında 'başarılı' olarak nitelendirilebilecek bir Başkan Sayın Yanılmaz.

Mücahit Yanılmaz, görevi yine Ak Partili olan yönetimden devraldığında, "işinin çok zor olduğunu" yazmıştık.

Üç buçuk yıl içinde, dikkat çekici işlere imza atıldığını görüyoruz.

Elazığ'da, Başkan Mücahit Yanılmaz ve meslektaşlarımızla bir tefekkür turu...

Şehit Polis Fethi Sekin ve Cip Barajı mesire alanları, Kültür Park, bulvarlar, bölünmüş yollar, alt geçitler, çöpten enerji üretim tesisi, arıtma tesisi, içme suyu projeleri, spor salonu, yenilenmiş terminal binası vesaire derken, şehri şöyle bir turlayanın dikkatini çeken bir "hizmet seferberliği"nin yürütüldüğü anlaşılıyor.

Çöpten Enerji Üretim Tesisi'nde çöplerden elektrik elde ediliyor.. Bu üretim, 10 bin konutun elektrik ihtiyacına denk geliyor.

Mücahit Yanılmaz, vatandaşla iletişimde hayli mahir bir Başkan.

Bir etkinlikte, bütün masaları teker teker dolaşması dikkatimi çekti.

İki sene evvel de, bir Cuma namazı çıkışında etrafını saran Elazığlılarla çok uzun bir süre sohbet edişine şahit olmuştuk.

Milli Görüş'e, "27 Mart Mahalli İdareler Zaferi"nin ardından iktidar yolunu açan tabloda da böyle görüntüler vardıu2026

Vatandaşın derdini ilk elden anlatabildiği başkanların katkısı büyüktü bu süreçte.

Elazığ'da çok daha geniş kesimlere açılmış Milli Görüş Geleneği'nin izlerini görüyorsunuzu2026

Başkan Yanılmaz'ın kadim eğitim geleneğimizdeki "Medrese"lerimize, "Külliye Ruhu"na sahip çıkmasıu2026

Özellikle binlerce yıllık tarihi mirası temsil eden medeniyetler merkezi Harput'un değerlerini gün yüzüne çıkartmak için büyük gayret sarf etmesi de çok mühim.

"Maneviyat Büyüklerinin Omuzunda Yükselen Şehir: Harput" Projesi çerçevesinde, Harput'un manevi mihenk taşları Beyzade Efendi, İmam Efendi, Arap Baba, Nadir Baba, M. Zahiri Baba, Fatih Ahmet Baba ve Mansur Baba türbelerini de içine alan bir "Maneviyat Merkezi"nin oluşturuluyor olmasını çok önemsedim.

"Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri"nin anıldığı programlar da devam ettirilmeli ve bu tür faaliyetlere iştirakteki "yaş ortalaması" mümkün olduğunca düşürülmeli.

Çoğu vakit orta yaşlı ve yaşlı kardeşlerimiz ağırlıkta oluyor, nüfusunun kahir ekseriyetini çocuk ve gençlerin oluşturduğu memleketimizin bu türden etkinliklerinde.

Uzatmayalım, Elazığ Belediyesi'nin iyi çalıştığını düşünüyorum.

Seçim sonuçlarının istenildiği ölçüde parlak gelmemesinin sebeplerinden biri de "Belediye Yönetimi"nin iyi çalışmaması değildir herhalde.

Öyle bir hava almadım Elazığ sokaklarından...

"İttifaklar" AK Parti'nin vekil ve oy sayısını olumsuz yönde etkilemiş, bu gerçek.

Son günlerdeki ataklar olmasaydı çok daha kötü bir tablo çıkabilirmiş buradan; Ak Parti 4'ü de bulamayabilir, 3'te, hatta 2'de bile kalabilirmiş!..

Kaybın 1'le sınırlı kalması da çok kötü değil ama 24 Haziran tablosunun parlak olduğu da söylenemez.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde yüzde 70 ile "Banko Recep Tayyip Erdoğan" diyen vatandaşın, milletvekilliği seçiminde niçin "farklı bir yol izlediğini" anlamak gerek.

Galiba, iyi anlatılamamış "Meclis çoğunluğunu elde etmenin" önemi, böyle bir durum var.

Milletvekili adaylarını teker teker değerlendirebilecek ve çok sağlıklı yargılarda bulanabilecek durumda değilimu2026

Elazığ'da sohbet ettiğimiz vatandaşların önemli bir bölümü "listeyi" beğenmediklerini, aday tercihlerinin sahadaki gerçekleri yansıtmadığını söyleseler de, bu konuda biraz daha fazla araştırma yapmaya ihtiyaç duyuyorum.

Efendim;

Elazığ'a, 1 milyon 524 bin metrekarelik alana sahip dev "CİP Barajı Mesire Alanı"nın açılış merasimini vesile kılarak geldik.

CİP Barajı Mesire Alanı

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Numan Kurtulmuş'un onur konuğu olarak iştirak ettiği merasimden sonra da konuştuk Elazığlı kardeşlerimizle.

"İyi ki Reis Var!" cümlesini bolca işittik buralarda dau2026

Bir deu2026

Gerek Başkan, gerekse milletvekili adayı tespit aşamalarında çok güvenilir yöntemlere başvurulmasının önemine dikkat çekildi.

"Ankara"ya yanıltıcı bilgiler gidiyormuş çoğu vakit.

Elazığ gerçeği ile Ankara'ya anlatılan Elazığ arasında büyük farklar oluşuyor, bu da "hasılata" zarar veriyormuş.

Böyle dedi, kime sordumsa!..