Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2441.95
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Eylül 2013

Eleman aranıyor!

GALATASARAY'da Fatih Terim'in görevine son verilmesinien iyi duyuran gazete Fanatik oldu: ELEMAN ARANIYOR...

Başkan Ünal Aysal'ın, kulüpte görev yapanlar için (teknik direktör de dahil) "Elemanım" kelimesini kullanması hayli garipsenmişti. Oysa Aysal'ın bakış açısı, yetişme tarzı ve aldığı Avrupai kültür sebebiyle "elemanım" kelimesini ben garip bulmamıştım. Sonuçta, Fatih Terim de olsa, kulübün başkanına bağlı bir elemandı o...

Ama Aysal'ın unuttuğu bir şey vardı: Terim gibi bir adam için dolambaçlı yollardan bile olsa "Elemanım" demek son derece tehlikeli bir durumdu. Ve Terim'in bunu kaldırması mümkün değildi. Öte yandan Aysal'ın yardımcısı Bülent Tulun ile Terim'in arasının yıllardır bozuk olduğu biliniyordu. Terim'in TFF'den gelen milli takım teklifini kabul etmesi suları iyice ısındırdı. Bir koltukta iki karpuz taşınmazdı ama Terim taşıyacağına inandı.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, TFF'nin Terim'e teklif götürmesi doğru değildi. Terim'in de teklifi kabul etmesi doğru değildi. Aysal'ın da, "Karar hocamızın" demesi doğru değildi. Madem, iş bu noktaya gelecekti Aysal daha o vakit, "Hocam ya G.Saray ya da milli takım'dan birini tercih etmelisin" demeliydi.

Öyle ya da böyle Terim'in ayrılma biçimi şık olmadı. Hocanın, görevine son verildiğini başkalarından duyması çok acı...

Ancaaak, bana göre bu işin öyle ya da böyle sonuca bağlanması iyi oldu. Çünkü Terim'in kafası hakikaten karışıktı. Milli takım meselesi girdikten sonra takımıyla yeterince ilgilenemedi. Bu net bir şekilde anlaşılıyordu. Real Madrid'den 6 gol yemek bunun bir göstergesiydi.

Şenol Güneş'i getirin derim

Artık olan oldu... Fatih Terim'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna kimin geleceği konuşuluyor. Bana sorarsanız Şenol Güneş derim... Burak'ı Burak yapan, Selçuk'u Selçuk yapan Şenol Güneş, bu takımı uçurur... Sonra Şenol Hoca, son derece uyumlu olan, yönetimlerle iyi geçinen ve Terim gibi ego'su olmayan biridir...

Kulislerde Di Matteo'nun adı geçiyor. Şans eseri Chelsea'ye Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandıran (Drogba'nın son saniye golüyle) İtalyan hoca, Sarı-Kırmızılı takıma, kendi ülkesinin savunma ağırlıklı futbolunu oynatacaksa ki muhtemelen öyle olur, hiç gelmesin.

Heynckes'ten başkası olmaz

Jupp Heynckes ismi çok iyi duruyor. Bayern Münih'i uçuran bu adam gelecekse tamam. Çünkü bu aralar G.Saray için en uygun adam bu Alman... Başka yabancı tutmaz... Mancini ismi de ağırlıklı olarak konuşuluyor. Manchester City'i yıllar sonra şampiyon yaptığı için başarılı gösteriliyor. Oysa Manchester City'nin Arap patronlarının yaptığı flaş transferlerden sonra o takımı kim olsa şampiyon yapabilirdi.

Ultraslan çok kızdı

Terim'in gönderilmesine Ulsraslançok kızdı.

"Galatasaray ne zaman başarılı olsa, ne zaman ivmesini yukarıya doğru çevirse harekete geçen hastalıklı kafatasçı zihniyetin uzun süredir devam eden operasyonu da bu hareketle ne yazık ki kendi açılarından başarıya ulaşmış, Galatasaray'ımızı ise derin bir kaosun ortasına itmiştir."

Ultraslan Fatih Terim'e ayak oyunları yapıldığını söylüyor. Peki, Fatih hocamız neden yönetimin 2 yıllık sözleşme teklifini kabul etmedi. Herkes Terim'in ne derece G.Saraylı olduğunu biliyor. Ama belli ki, Terim'in kendisi de Aysal ve ekibiyle çalışmayı pek istemedi. Bana göre Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'ın yönetime alınmaması Terim'in moralini bozdu. Diğer gelişmeler ayrılığı hızlandırdı...