Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Şubat 2016

Elimizde kardeş diller sözlüğü

Merhamet diplomasisi ile sınırları aşan irade, merhamet siyasetiyle terörün açtığı yaraları sarmak için hareket geçti.

Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı kapsamında merhamet siyaseti, çukurların açtığı yarayı sarmak için düğmeye bastı, terör mağdurlarının sıkıntılarına son vermek adına seferberlik ilan etti.

Sosyal devlet seferberliği kapsamında Mardin'de, bölge halkını kucaklayan Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, "Her birimiz Alparslan, her birimiz Selahaddin Eyyubiyiz" diyerek, sahaya indi, Yeni Türkiye yoluna engel olarak açılan çukurların içini kardeşlik ve merhamet siyaseti ile doldurmanın startını verdi. Yeni bir medeniyet inşasının kodlarını sıralayan Ahmet Hoca, yeni bir tarih yazmak adına büyük bir sorumluluk alındığını gözler önüne serdi.

Biz tarih yazarızu2026

Biz tarih yazanlarızu2026

Biz medeniyet inşacılarız.

Biz adaletin temsilcileri, kardeşliğin öncüleri, mazlumların merhamet eliyiz.

Biz Anadolu'yuz,

Biz Mezopotamya'yız.

Biz Yeni Türkiye'yiz.

Engelleri Selahaddin Eyyubi ruhuyla aşacağız.

Barikatları Alparslan'ın ruhuyla yıkacağız.

Bir olacağız, mirasımıza sahip çıkacağız, kardeşliğimizi pekiştirip, Yeni Türkiye'nin yoluna açılan çukurları kapatacağız.

Ahmet Hoca'nın dediği gibi; "En zor zamanımızda, en zayıf zamanımızda dahi eğer biz Türkler, Kürtler, Araplar, Sünniler, Şiiler, Müslümanlar, Hristiyanlar, bu Mezopotamya'nın kadim halkları, omuz omuza verirsek 7 düveli yeneceğimizi Kut'ül Amare'de gösterdik, yüzyıl geçti.."

Kut'ül amare Zaferi, Birinci Dünya Savaşı'nda kazandığımız en önemli zaferlerden birisidir. Çanakkale Savaşı'nın gölgesinde kalsa da İngilizlerin prestijini hiç beklemedikleri şekilde sarsmış, General Charles Townshend dahil çok sayıda yüksek rütbeli İngiliz subayı esir düşmüş, Irak cephesinin her iki taraf açısından öneminin daha da artmasına neden olmuştu. Bugün; Çanakkale gibi diline, ırkına, memleketine bakılmaksızın Osmanlı Ordusunun Irak'ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı büyük günde ortaya koyduğu direnişe ihtiyacımız var.

İnanç bizim geleceğimizdir.

Geleceğimiz inançla aydınlanacaktır.

Aydınlık günlerde bugünleri şeref ile anacağız.

Bize emanet edilen kardeşliğimizi kuşanarak, yollara nasıl düştüğümüzü, aşılmaz denilen dağları nasıl sevgiyle aştığımızı, tarih sayfalarına not düşeceğiz.

İmkansız değil.

İmkansız diye bir şey yoktur.

Zor olanı başardık, imkansız biraz zaman alacak ama olacak.

Bizim kitabımızda zor yoktur. Yine kitabımızda ayrımcılık yoktur.

Ne dedi Ahmet Hoca: "Yunus Emre'nin güzel Türkçesi'yle Feqiye Teyran'ın, Ahmed-i Hani'nin güzel Kürtçe'si arasında bir fark yoktur. Biz dilleri tahkir etmeye, yok saymaya değil, dilleri aziz kılmaya, mübarek kılmaya geldik."

Düştük yola, geldik.

Elimizde kardeş diller sözlüğü, yüreğimizde inanç var. Diller arasında kardeşliği, coğrafyalar arasında birliği tesis etmek için hazırız.

*Bu bağlamda herkesi sorunlarımızın çözümü için ortak hareket etmeye davet ediyorum.

*Herkesin yaşadığı topraklarda tarihsel birikimine uygun olarak özgürce yaşama hakkına sahip olması için sorumluluk almaya çağırıyorum.

*Etnik milliyetçilik tutmayınca mezhep fitnesine sarılanlara inat; "Ehl-i Beyt de Ehl-i Sünnet de Hz. Peygamber Efendimizdendir" bilinciyle hareket etmeye, tekfiri esas alan yapıları vicdanlarımızda mahku00fbm etmeye davet ediyorum.