Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2423.41
BIST 100
10055.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Şubat 2017

Emperyalizmin koç başları

Darbeciler, fırsatkolluyorlar, bütünunsurlarıyladevredeler.

ABD'nin iri basın kuruluşlarından The Washington Post'un 31 Ocak 2017 tarihli analiz içeriğinde 2017 yılında darbe yaşanması muhtemel ülkelerin sıralandığı. 30 ülkenin adının geçtiği, Michael D.Ward ve AndreasBeger imzalı analizde darbe gerçekleşmesi muhtemel ülkeler listesinde Türkiye 5. sırada. (02.02.2017 Milat)

15 Temmuz öncesinde de buna benzer analizler, köşe yazıları yayımlanmıştı.

17 Haziran 2016'da "Er ya da geç bir hesaplaşma günü yaşanacağı"ından bahisle " John Hannah tarafından kaleme alınan ve ForeignPolicy adlı haber sitesinde yayınlanan yazıda,Erdoğan için "başta ABD ve Orta Doğu ile Avrupa ve Türkiye için tehlikeli şahıs" gibi skandal ifadeler kullanılmıştı.

Mart 2016'da ( 15 Temmuz'dan 3 ay önce)"Washington merkezli,muhafazakar düşünce kuruluşuAmerican Enterprise Institute'ta (AEI) eski Pentagon yetkilisi Michael Rubinimzasıyla yayımlanan makalede, Türkiye'de darbe olması durumunda ABD'nin darbe yönetimiyle çalışmaya devam edeceği" açıklaması, cuntaya "Saldır !" emriydi.

15 Temmuz'da saldırdılar...

Emperyalistler, yerliişbirlikçileriyleasayişi, düzenibozupsonra da güvenlğimiztehlikede, sarsılandevletotoritesini, demokrasiyiyenidente'sisetmek, cumhuriyetikoruyupkollamakmaksadıylaidareye el koymayı, sömürüyürutin hale getiriyor.

ABD,Pensilvanya'dakiFETÖelebaşını, Yunanistan8darbeciyi, 50teröristiteslimetmeyeyanaşmıyor.AB (özellikleAlmanya, Belçika) darbecileresığınmahakkıvermeyehazırlanırkenNATO da darbecisubaylarısaklamayadevamediyor. Türkiye'dekicuntadansabıkalılar da darbeyezeminoluşturmakiçinreferandumusaboteetmeye, krizçıkarmayahazırlanıyor.

Terörü himaye eden ülkeler aleyhinde hiçbir söz söylemeyenlerin, FETÖ'yü ağızlarına almayanların sessizliği, Yurtta Sulh Bildirisinden farklı olmayan "Hayır" gerekçeleri tehlikenin devam ettiğine işaret. Darbe bildirisini referandum bildirisine dönüştürmüş, geçmişi darbecilikle malul bir yapının hala dikta, rejim tehlikesi söylemi, darbe arayışının bir parçası olarak düşünülmeli.

Türkiye'dedarbearayışıdevamediyor.

Bu, cuntaşakşakçısımuhalefetindilindentavırlarındananlaşılıyor.CumhurbaşkanlığıSistemininoylanacağıreferandumda "Hayır" cephesioluşturmaçabasındaolanlarındili, tam da bucuntadiliyleörtüşüyor.Cuntanınbildirisiylehayırcılarınilerisürdüklerigerekçeleraynı.Darbelerintamamındakio korumakollamavediktatehlikesikavramlarıaynızihindünyasınınyansıması.

CuntacıKemalistlerin,dikta, cumhuriyettehlikede, kandökmedengeçemezsiniz,söylemleridarbelerezeminoluşturdu. 14 Mayıs 2013'te Reyhanlısaldırısıyla1Ocak 2017'dekiReinasaldırısınınnınbenzeryönlerindenbiri de hükümeti, güvenlikgüçlerinisuçlayıcısöylemlerdeğil mi?KatliamlarınRecepTayyipErdoğanüzerineatılmakistenmesi, hayattarzlarıüzerindentoplumunkutuplaştılmasınayönelikprovokatifaçıklamalar, terörünbirbaşkametoduolarakkarşımızaçıkmakta. Bu çatışmacı,açıklamalar, tribündekileri"müdahaleye"çağırmaktanbaşkabirşeydeğil.

Alman gazetesi FrankfurterAllgemeineZeitung, gazetesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 2 Şubat 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin değerlendirildiği yazıda: ''...Tayyip Erdoğan gibi bir güç adamı üzerinde etkili olmak ve imparatorluğunda kalan son bir gıdım demokrasi ve hukuk devletini kurtarmak için de gidiyor. En azından ifade özgürlüğü ve kuvvetler ayrılığına saygı gösterilmesini talep etti. Türkiye'deki muhalefet ve sivil toplum için bir umut parçası." Bu ifadeler, Türkiye'dekimalum terör sevicilerin söylemleriyle aynı. Teröriste "İslamist" diyen Alman başbakanıyla "cihadist" diyen FETÖ'cü,"Aydınlanmacı" kafa aynı. Bunlar Haçlı- Emperyalist gözüyle Türkiye'yi okumaya çalışan devşirmeler,mankurtlar...

Anlaşılan o ki, Emperyalizmin,koçbaşları, aldıkları direktifler doğrultusunda melanete devam edecekler.

Cumhurbaşkanlığı Sisteminin oylanacağı referandumu sabote etmeye hazırlanıyorlar.

15 Temmuz'daboynuzlarını kırdık.

Her daim, uyanık ve tedbirli olmalıyız.